Злато в козметиката – висококаратна грижа за кожата


Защо злато в козметиката? Още в древността златото е използвано с козметична цел – да изглади и опъне кожата, да я освежи и предпази от възпаление. Вложено в козметични продукти, златото оказва изключително благотворно влияние върху кожата, придава ù свеж и сияен вид.

Смятано за символ на лукс и абсолютната власт, златото е благороден метал, от чиито свойства са се възползвали в китайския императорски двор от хилядолетия. В древен Китай слагали в мехлемите златни листа, вярвайки в заздравяващите свойства на златото. В Индия златото е използвано за лечение на сърдечни заболявания. Смятало се е, че подобрява кръвообращението.

Злато в козметиката
Златна грижа за кожата
Злато в козметиката и съвременни научни изследвания

Съвременните научни изследвания доказват, че златото ускорява процеса на електронен трансфер с металните йони в кожата и спомага за по-доброто усвояване на кислорода, в резултат на което метаболитните процеси на клетката се ускоряват, стимулира се синтезът на колаген и еластин. Прилагано локално върху кожата чрез козметиката, златото оказва противовъзпалителен и антибактериален ефект, а в ролята на антиоксидант – стимулира регенеративните процеси и същевременно засилва ефекта на придружаващите го активни вещества.

Бръчки, фини линии, отпусната кожа и злато

Коя дама не би искала да има красива кожа без признаци на стареене? Ефекта на златото в този случай е подходящ, защото може да активира клетките на кожата, а това увеличава нейната еластичност. Така намаляват бръчките, изглаждат се фините линии. Кожата става по-гладка, по-мека и по-млада.

Хидратация на кожата и злато

Сухата кожа не е полезна никому! Първо, с такава кожа може да почувствате, че тя не ви „пасва“ и е “с един номер по-малка”. Второ, сухата кожа е по-предразположена към образуване на бръчки и преждевременно стареене.

Присъстващите в злато йони помагат за стимулиране на клетките, което води до подобряване на кръвообращението в кожата и по този начин до нейното озаряване и заздравяване. Освен това златото има и овлажняващи ефект. Известно е, че златото е в състояние да привлича около себе си течност 300 пъти повече от собственото му тегло. Така че кожата ви ще блести от блаженство.

Злато в козметиката - златна маска ТианДе
Злато в козметиката – златна маска ТианДе
Колаген, злато и еластичност на кожата?

След 20 годишнината производството на колаген започва да намалява, което води до загуба на твърдостта на кожата. Когато кожата губи колаген, тя губи своите добре оформени и твърди контури. Можете обаче да промените това, ако използвате продукти, съдържащи злато. Златото може да намали разграждането на еластина и в същото време да забави загубата на колаген в кожата.

Освен това то спомага за освобождаването на кожата от ненужните вещества, унищожава вредните свободни радикали и предотвратява преждевренното ù стареене.

А резултатът? Благодарение на златото в маските за лице можете да се насладите на по-здравата кожа, нейния по-ярък и свеж вид.

Как да се възползвате максимално от златото?

Попитайте и потърсете къде може да намерите козметика – крем за лице, серум или маска, съдържащи злато. Или просто погледнете нашите предложения – Почистваща златна маска филм за лице и  Хидрогел пластири за клепачи „Пептиден микс“ със злато.

Почистващата златна маска филм за лице е правилният лукс на достъпна цена, от който може да се възползвате винаги, когато почувствате нуждата от това. Mеко отстранява мъртвите кожни клетки и дълбоко почиства кожата. Има незабавен лифтинг ефект и подмладяване. Осигурява свеж, лъчезарен тен и продължителна хидратация. Освен това има лек изсветляващ ефект.

В нейния състав участва уникалната съставка екстракт от лястовиче гнездо – спасение за посивяла, уморена кожа! Това е натурален коктейл от минерали, микроелементи и аминокиселини, който подпомага дълбокото подмладяване.

Злато в козметиката - околоочни пластири
Злато в козметиката – околоочни пластири

Ако вече са се появили бръчици около очите ви или имат уморен вид с отоци под тях, изберете Хидрогел пластирите за клепачи „Пептиден микс“ със злато и пептиди. Те ще подарят втора младост на кожата ви: намаляват, омекотяват, внимателно коригират мимическите бръчки. Укрепват структурата на кожата, повишават нейната еластичност и твърдост. Те са идеално средство в грижата за кожа с възрастово намаление на еластичността или увредена от слънцето.

Коя от вас не би поискала да се почувства като Клеопатра и да се отдадете на такава луксозна грижа за кожата?


С етикети , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *