Козметика с морски таралеж, серия Ocean Riches


Козметика с морски таралеж, серия Ocean Riches – за регенерация и подмладяване на кожата!

Морските таралежи – малък източник за големи открития.

Това са уникални представители на клас иглокожи, обитатели на солените морски и океански дълбини. Срещат се в почти всички световни океани и морета, с изключение на слабо солените – Каспийско, Черно и Балтийско море. Най-често се установяват на дълбочина до 7 км. Наблюдават се около 800 вида. Иглите им варират от 1-2 до 25-30 см. Морските таралежи се хранят предимно с водорасли и различни морски организми.

Хората отдавна знаят за невероятните свойства на морските таралежи, но се оказва, че далеч не всички тайни на тези древни морски животни са разкрити! Учените внимателно изучават много “детайли” на тези морски създания и се опитват да копират техните уникални свойства.

Фенер, който нищо не осветява

Това не е детска загадка, а един от органите на морския таралеж. И не е просто орган, а чудо на природата. Известният древеногръцки учен Аристотел открива пентаедрична структура в морските таралежи, която му напомня на преносим фенер. Аристотеловият фенер е дъвкателния им апарат, към който са прикрепени 5 дълги зъба. С помощта на тази много сложна “уста” (само с около 60 мускула в нея), таралежът се снабдява с храна и копае дупки в най-твърдата скалиста земя.

Бедните таралежи, мислите си, зъбите им гризат камъни, а ако някой зъб се счупи, как ще се лекуват … Но се оказва, че на устройството на зъбите им може само да се завижда.

Kозметика с морски таралеж
Kозметика с морски таралеж – 35+
Самозаточващи се зъби

Зъбите на таралежа не се затъпяват и остават остри, въпреки огромното натоварване. Изработените от човека инструменти не могат да се конкурират с тях по прецизност. Американските учени са изследвали този феномен и са описали принципа на естественото заточване на зъбите на морските таралежи.

Зъбите на морския таралеж се състоят от свързани със специален състав твърди кристали, между който има слой от сравнително меки органични вещества. Този мек слой се смила при работа, а под тях остава нов остър ръб. Оказва се, че от единия край зъбът расте, а от другата постоянно се заточва. Ако технолозите успеят да повторят този естествен “дизайн”, те ще могат да разработят нови инструменти за самозаточване.

А иглите … ?

Ако учените могат да възпроизведат процеса на образуване на иглите, може да се появят фундаментално нови зъбни и костни протези.

Иглата на морския таралеж е кристал от калцитен минерал, в който доминира калциевият карбонат. Тайната на създаването на ежовите кристали е открита от израелски учени, наблюдавайки ги как “поправят” своите счупени игли. Изследователите установили, че реконструкцията на иглата се извършва в 2 етапа с участието на вещество, наречено аморфен калциев карбонат.

Таралежът “опакова” това вещество в “калъф” от живи клетки до неговата кристализация. В тази форма, аморфният калциев карбонат става стабилен кристал, приемайки формата на правилна игла. Все още не са проучени всички подробности за тази трансформация, но учените се надяват да пресъздадат в лаборатория аморфния етап, след което могат да създадат изкуствени зъби и кости с желаната конфигурация.

Kозметика с морски таралеж
Kозметика с морски таралеж – 35+
Гонади на морския таралеж

Това са половите жлези на женския и мъжкия морски таралеж. Морските таралежи не губят плодовитостта си на никаква възраст и не показват признаци на стареене.

Важен факт: в периода на зрялост морският таралеж престава да се променя, сякаш застива на тази възраст и вече не остарява.

Много видове таралежи са почти безсмъртни! На науката са известни екземпляри близо на 200 години. Таралежите не умират от старост или болест, а от нападение на хищници.

Гонадите на морските таралежи отдавна са деликатес в азиатската кухня, особено в Япония. От древни времена, са използвани за повишаване на жизнеността и лекуване на много болести. Изследвайки многото ценни биологично активни вещества (БАВ), съдържащи се в половите жлези на морските таралежи, авторите на книги са разработили ефективни средства за подмладяване и укрепване на здравето.

Хайверът на морските таралежи (ХМТ) съдържа голям набор от БАВ, включително протеини и липиди. Протеините на гонадите съдържат 17 аминокиселини, включително аргинин, глицин, тирозин, таурин и други ценни компоненти. Хайверът съдържа още и сулфатирани полизахариди, витамини А, D, Е, В1, В2, В12, К, РР. Трябва да се отбележи, че съдържанието на витамин А в ХМТ надвишава 20 пъти количеството му в корена от женшен.

Хайверът съдържа физиологично важни макронутриенти: желязо, цинк, калий, натрий, калций и микроелементи: мед, магнезий, хром, манган, кобалт и йод. Броят на микроелементите в тъканите и хайвера на морския таралеж е 50-100 пъти по-висок от този на сухоземните животни.

Липидният комплекс на ХМТ включва наситени, мононенаситени и полиненаситени мастни киселини, които имат положителен ефект върху нивото на триглицеридите, намалявайки риска от заболявания на сърдечно-съдовата система. Омега-3 мастните киселини помагат при ревматоиден артрит, диабет тип 2, депресия и други заболявания.

Хайверът е силен антиоксидант. Доказано е и неговото противовъзпалително действие. Антимикробното (антибактериално и противогъбично) действие на ХМТ активно се проучва и в бъдеще може да стане основа за развитието на природни антибиотици. В състава на ХМТ има вещества, които увеличават сексуалната активност на мъжете и нормализират производството на тестостерон.

Kозметика с морски таралеж
Kозметика с морски таралеж – 35+
Каква е ползата от тази екзотична съставка за кожата?

Неотдавна американски учени откриха, че нейната ДНК е 70% идентична с човешката ДНК. Затова отговорът е прост: тя притежава силен подмладяващ ефект върху човешката кожа. Най-ценният компонент в морския таралеж, разбира се, е хайверът му. Той съдържа 20 пъти повече витамин А отколкото корена от женшен!

Благодарение на богатия състав на екстракта от морски таралеж, той има невероятно силен регенериращ ефект върху кожата. Този компонент помага тя да си върне тонуса и еластичността, намалява подуването и възрастовото повяхване на кожата.

Подмладяваща козметика с морски таралеж, серия Ocean Riches (възраст 30+)

Козметичните средства от серията са за безпрецедентно подмладяване на кожата, въз основа на последните открития на биотехнологията на морските организми. Това са луксозни продукти с комплекс от биологично активни вещества, които се съдържат само в организма на морския таралеж. Мигновена хидратация, свежест и сияние на кожата + борба с бръчките – всичко това ще ви осигури цялостна, регулярна и пълноценна грижа за кожата:

Хиалуронов серум за лице (16001) – интензивна формула за дълбоко овлажняване, укрепване на кожата и предотвратяване на бръчки.
Флуид за клепачи (16002) – незабавна хидратация и свежест на кожата.
Овлажняваща основа за грим (86004) – средство “2 в 1”: изравняваща основа + продължително овлажняване.
Ламинарна маска за лице с морски таралеж (56003) – екстра лифтинг, регенерация и подхранване.

Морските таралежи, които се използват за козметични цели, се събират на плажовете. При отлив те остават на брега и нямат шанс да оцелеят под палещото слънце. Разчистват плажовете от тях, а след това извличат техните ценни компоненти.

Подарете на кожата си младост с богатствата на океана – козметика с морски таралеж Ocean Riches!

Прочетете още:
Козметични серии и средства TianDe в грижа за лицето


С етикети , , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *