Гел или мляко за измиване на лицето?


Кое е по-добре да изберем – гел или мляко за измиване на лицето?

Правилното и редовно почистване на кожата на лицето е важна хигиенна и здравословна процедура. Тя дава на кожата необходимите ежедневни грижи, превръщайки се в ключ към младостта и красотата. Реклами с лица на красиви жени без нито един недостатък, съветите от приятели, познати и колеги са добри, но собственият избор трябва да се основава единствено на типа кожа, неговите нужди и очакваните резултати от процедурата по измиване.

Защо се нуждаем от почистващи средства?

Редовното почистване на кожата за всяка жена трябва да стане аксиома, дори ако тя не използва тонални средства, bb-кремове и др. Отделените от кожата през деня естествени мазнини и токсини се смесват с битовия и уличен прах, а когато се добави и декоративната козметика, тогава на порите всеки ден се налага да изживяват апокалипсис. Изглежда така, измиваме се със сапун – и всичко е наред, но обикновеният тоалетен сапун изсушава кожата, унищожава защитната ù мантия. Той променя индекса на киселинност (pH) и допринася за появата на опасна бактериална среда.

За много жени, след ежедневно измиване е важен не само буквалният резултат – „махнахме мръсотията“, но и разликата в действието на едно или друго средство – усещанията от използването на сапун, гел или мляко за измиване са различни.  Момичетата и жените от всяка възраст формират собствените си индивидуални предпочитания с течение на времето. Трябва да се напомни, че не само лицето, но и шията, чиято отворена повърхност интензивно абсорбира примеси и козметични продукти трябва също да се почиства.

Кое е по-добре да изберете – гел или мляко за измиване на лицето?

Този въпрос често се задава от клиентите при избора на средство. Между тях има много важни фундаментални различия.

Гел за измиване
Гелевата е най-често срещана форма на изпълнение за измиване. В състава на този продукт не участват масла, утежняващи структури, затова гелът е подходящ за почистване и измиване на мазна и предразположената към мазна кожа. Съдържащите се в състава на гела детергентни компоненти не водят до изсушаване на кожата и не променят киселинността на нейната повърхност – естественото рН.

Безмасленият състав на гела предназначен за мазна кожа, включва добавки, които намаляват активността на мастните жлези. В състава на гела, за подобряване на въздействието му, производителите често добавят специализирани микрокапсули с високо съдържание на хранителни вещества и малки абразивни твърди частици за ефективно ексфолиране на мъртви епидермални клетки.

Мляко за измиване
Козметичното мляко има многократно по-деликатна текстура от горепосочените средства и затова е подходящ за кожа предразположена към дразнения (включително от вода), суха или увяхваща. Качественото почистване не е единствената задача на този продукт. Освен това, млякото подхранва и овлажнява, грижи се за епидермиса като почистващ крем.

Употребата на млякото се състои в нанасянето на малко количество от него върху памучен тампон или върху специална гъба за измиване или на върха на пръстите, като цялостното почистване на кожата става с меки движения обикновено на две или три стъпки. След това се измива с вода. В сравнение с геловете, млякото има по-мастна структура и трябва да се измие с топла мека вода (или минерална вода), освен ако не е посочено друго в инструкциите за продукта. Допълнителното прилагане на тоник ще завърши почистващата процедура, ще даде на лицето усещане за свежест и ще премахне солевите и минерални примеси, ако водата за измиване не е с най-доброто качество.

Средства за измиване на лицето, TianDe

Разделени са по възраст, тип кожа: нормална (Н), мазна (М), комбинирана (K), суха и чувствителна (С / Ч). Изберете вие – гел или мляко за измиване:

H, М, K — възраст 20+
Гел SPA tehnology Океан от красота (10202)
Гел SPA tehnology Зелен чай (10201)
Гел за измиване на лицето In Top (15503)
Ултрафин почистващ гел с екстракт от чаени листа Phyto code (15204)

С / Ч — възраст 20+
Гел SPA tehnology Океан от красота (10202)
Ултрафин почистващ гел с екстракт от чаени листа Phyto code (15204)

H, М, K — възраст 35+
Гел SPA tehnology Океан от красота (10202)
Гел SPA tehnology Зелен чай (10201)
Крем-гел за измиване Collagen active (12701)
Ултрафин почистващ гел с екстракт от чаени листа Phyto code (15204)

С / Ч — възраст 35+
Козметично мляко за измиване против бръчки Tibetan herbs (12113)
Почистващо мляко за лице и деколте Fucoidan (15601)
Нежно измиващо мляко Zhenfei perfect (12802)

Проблемна кожа – акне при всяка възраст
Гел за измиване Master herb (11319).

За сайта tiande1.eu
Онлайн магазин TianDe – здраве и красота от природата

С етикети , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *