Омбре устни с червило и молив TianDe


С червило и молив Pro Visade може всеки ден да бъдете различна! С помощта на яркия двустранен молив за устни Alizarine – Sangria (ализарин – сангрия) може да направите модерни, смели омбре устни, да добавите „жар“ във вечерния грим и да поставите акцентите. Моливът Pink – Beige Rose (розово – бежово розово) е подходящ за естествен дневен грим в спокойна цветова гама. Благодарение на богатите си цветове, сатененото червило Pro Visade изглежда много впечатляващо, не блести с гланцов блясък, а създава меко сияние.

Червилото и двустранният молив Pro Visade са идеални средства за създаване на акцент върху устните в стил Омбре.

Тенденцията за нанасяне на червило в стил омбре днес е много популярна – изглежда много стилна и необичайна и визуално може да увеличава или намалява устните, да промените формата им, в зависимост от това, от кое се нуждаете. Приложен омбре ефект с червила прави устните да изглеждат плътни и сочни.

Омбре се нарича още градиент. Тази техника включва плавни преходи от по-тъмен нюанс до по-светъл и обратно. Стилът за устни Омбре може да се използва както за дневен, така и за вечерен грим. Много зависи от това какви тонове ще използвате.

Ако цветовете са естествени и близки помежду си, преходът ще бъде слабо забележим и подобно решение може да се използва дори и за грим в стил nude. По-ярки и забележими комбинации са по-подходящи за вечерна визия.

В класическата версия се използват два тона (1 молив и 1 червило), но може да има повече (напр. – 1 молив и 2 червила и пр.). Ако сте начинаеща в правенето на грим в този стил, по-добре е да започнете с два цвята.

Омбре устни с червило и молив TianDe

За да направите цялостния грим правилно и красиво, имайте предвид следното:

Преди да започнете устните, трябва да завършите грима на цялото лице. Предварително е добре да се приложи балсам, който да овлажни кожата на устните и да се превърне в прекрасна база, върху която ще легне червилото, както и контурният молив. След няколко минути изтрийте излишъка от балсама със салфетка.
Контурната линия може да бъде направена по-широка от обичайното. Това ще увеличи устойчивостта на грима и ще го направи по-естествен.
Опитайте се да не излизате извън естествения контур на устните. Може само леко да закръглите устните си, без да ги променяте. Ако все пак решите да направите корекция на тяхната форма е необходимо да начертаете линията точно зад външния ръб на устните с дебелината на писеца, тогава те ще станат визуално по-пълни.
Препоръчително е да използвате четка за нанасяне на червилото.
Базовият нюанс червило трябва да се комбинира възможно най-близо цвета на молива за контур.
След като гримът е завършен, при нужда може да „подсушите“ устните със салфетка. Това ще отнеме излишния блясък или червило.

За грима Омбре ви е нужно:

— два нюанса на червило, по-тъмен и по-светъл;
За Омбре не се препоръчва да се използват прекалено блестящи червила и блясък. Най-добрият избор са матиращите средства, които не се размазват и позволяват да се създат максимално добри преходи.
— контурен молив (средна твърдост);
— прозрачен блясък на устни (ако желаете такъв ефект);
— хартиена салфетка (при нужда);
четка за нанасяне.

Омбре устни с червило и молив TianDe

Постъпкова инструкция за създаване на омбре устни:
 1. Убедете се, че устните ви са овлажнени и не се лющят. Започнете с очертаване на устните. Изберете молив, който се доближава до цвета на по-тъмното червило или е малко по-тъмен от него. Очертайте плътна линия по контура.
 2. Нанесете тъмното червило, като започнете от горната устна.
 3. Разнесете добре навсякъде, така че да се получи плътно покритие, леко докосвайки зоната на затварянето им.
 4. С помощта на четка нанесете по-светлия нюанс червило. Започнете от вътрешната част (областта на затваряне на устните).
 5. Разнесете светлия цвят към външния ъгъл, така че да се получи преливане между двата цвята.
 6. Ако искате да добавите повече блясък и обем, нанесете прозрачен блясък за устни. Така ще засилите оптически ефекта на омбре плътни устни.

Обмислете, какъв ефект искате да постигнете – увеличаване или намаляване на устните. Ако трябва да увеличите обема на устните, направете преход от тъмни ръбове към светъл център. Обратно, можете да постигнете ефект на намаляване, ако създадете преход от светли ръбове към тъмен център.

Омбре устни с червило и молив TianDe

Постъпкова инструкция за създаване на омбре устни в 2 нюанса – червило и молив:
 1. Като в предния вариант.
 2. С молива очертайте плътна линия по контура на устните и ги потъмнете в ъглите. След това затъмнете краищата по вътрешния ръб на контура, така че по-лесно да създадете градиентен ефект.
 3. На небоядисана част от устните, както е на снимката, щедро се нанася червило. Изборът на цвят на червило и молив е по ваша преценка – зависи какъв омбре ефект желаете.
 4. С четката разпределяте червилото по цялата повърхност на устните, като се движите от центъра към ръбовете.
 5. За по-драматичен ефект, минете отново с молива контура на устните и подсилете тъмния оттенък на външните ъгли.

Надявам се, че тези бюти-трикове ще ви помогнат в създаването на модерен градиент с помощта на червило и молив за устни TianDe.

 


С етикети , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *