Комплексна грижа за косата със серия Камелия


Комплексна грижа за косата със серия Камелия: шампоан + кондиционер + маска = здрава и красива коса!

Комплексният подход в грижата за косата е гаранция за красиви и здрави къдрици! Перфектно допълващи се, продуктите от серия “Камелия” ще дарят сила и здравина на косата ви! Ще забележите промяната от първото приложение!

Действие на продуктите в комплекта:

Шампоан “Камелия”

▪ Подхранва косата
и скалпа.
▪ Укрепва и уплътнява структурата на косата.
▪ Дарява на косата лекота и мекота.
▪ Прави я силна и красива.

 

Кондиционер “Камелия”

▪ Осигурява еластичност и лесно разресване на косата.
Улеснява създаването на прическа.
▪ Предотвратява електростатичния ефект.
▪ Възвръща здравословния блясък на косата.

 

Маска “Камелия”

▪ Дарява на косата допълнително подхранване.
▪ Улеснява разресването, осигурява еластичност.
▪ Предотвратява електростатичния ефект.
▪ Усилва действието на шампоана и кондиционера.

 Първата стъпка – използване на шампоана “Камелия”, който нежно почиства косата и скалпа. От този етап започва пълноценната грижа за косата. Шампоанът укрепва и уплътнява структурата ù, придава ù мекота, подхранва я, прави я здрава и блестяща. Изсипете малко от него в дланта си, разпенете с вода и нанесете върху косата. Нежно масажирайте скалпа и измийте пяната. Не е необходимо да прилагате шампоан по дължината на косата (освен когато тя е силно замърсена), обикновено има достатъчно пяна, която се образува по време на миенето.

 Втората стъпка е използване на кондиционера “Камелия”. Леко стиснете косата и нанесете кондиционера по цялата ù дължина, като обърнете специално внимание на краищата ù. След няколко минути измийте с вода. След прилагането му косата ще възвърне здравия си блясък, ще стане еластична, разресването ще бъде лесно и приятно.

 Трета стъпка – използване на маската за коса “Камелия”. Използвайте я вместо кондиционера два пъти седмично. Нанесете я върху цялата дължина на косата, както и върху скалпа. След няколко минути измийте с вода. Маската “Камелия” ще даде сила, здраве и красота на косата. Усилва действието на шампоана и кондиционера “Камелия”.

грижа за косата със серия Камелия
Серия за коса Камелия (зелен чай) – шампоан, кондиционер и маска
Грижа за косата със серия Камелия. Подхранване

След измиване на косата с шампоан, космените фоликули се отварят и ако не искате да получите ефект „глухарче“, трябва да използвате кондиционер, балсам или маска. Какво е нужно на косата ви? С какво да я „нахраните“?

Кондиционер

▪ Действа на повърхността на косата.
▪ Разплита къдрици и придава гладкост.
▪ Прилага се само върху косата, без скалпа.
▪ Подходящ за коса без проблеми.
▪ Може да се използва всеки ден.

 

Балсам

▪ Прониква в дълбочина.
▪ Разрешава специфични проблеми – сухота, пърхот, крехкост и др.
▪Може да се прилага върху скалпа.
▪ Подходящ за коса, която не е подхранена, без сила и еластичност.
▪ Може да се използва 3-4 пъти седмично.

 

Маска

▪ “Тежка артилерия”: прониква дълбоко в косата и скалпа.
▪ Съдържа висока концентрация на хранителни вещества.
▪ Има кумулативен ефект.
▪ Трябва да се използва 1-2 пъти седмично.

 Кондиционерът

Е най-лекото средство, което идеално подхожда за коса в нормално състояние – относително здрава, без пърхот, третирана с боя и т.н. Неговото действие е насочено преди всичко, да затвори люспите на косъма, за лесното ù разресване и за придаване на мекота и еластичност. След използване на кондиционера, косата изглежда блестяща и здрава, лесна за разресване и оформяне на прически. Той е идеален за ежедневна употреба, тъй като действа на повърхността на косъма, без да прониква дълбоко в него и не го утежнява. Нанася се само върху дължината на косата, на отстъп от корените 2-3 сантиметра.

 Балсамът

Е по-силен инструмент за решаване на конкретни проблеми. Той е в състояние да възстанови сухата коса, да ви отърве от цъфтящите краища. Балсамите съдържат хранителни, овлажняващи, а често и премахващи раздразнения, успокояващи съставки. Действието продължава до следващото измиване на главата. Балсамът не само изглажда люспите, но и подхранва косата с влага, овлажнява скалпа и облекчава сърбежа. Той омекотява косата, правейки я копринена и приятна на допир. Балсамът се прилага обикновено по цялата дължина на косата, понякога върху скалпа (в зависимост от неговите свойства). Трябва да се използва 3-4 пъти седмично.

 Маската

Е “тежката артилерия”, която е в състояние да се справи с доста сериозни проблеми. Обикновено има насочено действие и е предназначена за решаване на определен проблем. За здравата коса маските са добро средство за допълнително подхранване, защото в тях концентрацията на активните вещества е много висока. Важно е да не “презаредите” косата си, в противен случай може да получите обратен ефект. Веднъж седмично за здрава коса и 2 пъти седмично за суха и повредена ще бъде достатъчно. Маските се прилагат по цялата дължина на косата и върху скалпа.

Важно: каквото и да изберете – кондиционер, балсам или маска, преди да го приложите, не забравяйте да подсушите косата си с кърпа! В противен случай половината от състава в средството ще изтече от косата заедно с капките вода, а останалата половина няма да се абсорбира поради висока влажност. В този случай няма да получите желания ефект.

С помощта на продуктите от серия “Камелия” може да решите няколко задачи: за ежедневна употреба, използвайте кондиционера за коса, който ще придаде на косата ви зашеметяващ външен вид, а за възстановяваща грижа – няколко пъти в седмицата използвайте маска за коса “Камелия”. Работейки комплексно, тези средства на основата на ценни екзотични съставки, ще се погрижат за красотата и здравето на вашата коса.


С етикети , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *