Атопичен дерматит. Споделен опит с продукти TianDe


Атопичен дерматит

Между 10-20% от децата в глобален мащаб имат атопичен дерматит – хронично, но незаразно кожно заболяване, което може да засегне и възрастни. Познато е също така като екзема. Типичните симптоми са суха, раздразнена кожа, която има периоди на възпаление с умерен до силен сърбеж, раздразнение и повишена чувствителност. Все още няма открито лечение, но редовната и последователна грижа може да облекчи симптомите и да продължи максимално спокойните периоди без възпаление.

Атопичен дерматит
Лечение – споделен опит с продукти TianDe

Атопичен дерматит (или атопична екзема) – неприятно, понякога и стресиращо заболяване на кожата, което е много разпространено в глобален мащаб (особено в Западните страни). Засегнати са около 2-5% от възрастните, а 10-20% от пациентите са деца или бебета. При повечето от тях (90%) заболяването се проявява преди да навършат 5 години.

Фази на протичане

Обикновено атопичният дерматит протича в две фази. По време на спокойната фаза кожата е много суха, раздразнена, лющи се и е необходимо да се хидратира всеки ден. Острите фази с възпаление са по-болезнени и често е необходимо да се използват медикаменти, които да успокоят възпалената кожа и да намалят сърбежа.

Най-честите места, на които се появява атопичният дерматит, при бебетата е лицето, скалпа (особено върху бузите), както и по тялото (лакти и колена).
При децата, които развиват заболяването след бебешката възраст, обривът често започва по тялото  – върху сгъвките на лактите и колената. Често срещано явление са младите пациенти с атопична кожа по врата, китките, глезените и/или сгъвките между бедрата и краката.

Порочен кръг при атопичен дерматит

Фази на атопичен дерматит
Лечение – споделен опит с продукти TianDe

Атопичният дерматит се влошава при чесане, тъй като ноктите нарушават кожната бариера, което улеснява проникването на бактерии, причиняващи възпаление. Бебетата често търкат своята кожа в завивките или други повърхности, за да облекчат сърбежа. Сърбежът при всички възрасти може да стане толкова непоносим, че да попречи на съня. Тъй като заболяването е стресиращо за детето, родителите могат да се почувстват безпомощни да му помогнат. Това е в състояние да ги стресира.

Има редица фактори, които предизвикват или усилват симптомите в периодите с възпаление. Страдащите от атопичен дерматит имат недостиг на естествени овлажняващи фактори (NMF) (като аминокиселини) и нарушение на епидермалния липиден метаболизъм. Това обяснява защо тяхната кожа е по-вероятно да бъде суха и да имат нарушена бариерна функция на кожата.

Споделен опит

Ето и разказа на една майка от Бостън:

… Всяка майка иска за детето си здраве и щастие. Безкрайно страда, когато детето ù вика за помощ, но тя не може да му помогне …

Атопичен дерматит - резултати
Лечение – споделен опит с продукти TianDe

Всичко започна, когато синът ми беше на 6 месеца и се появиха първите признаци. Тогава обаче, приехме това за алергия и започнахме да посещаваме лекари.
Те също подозираха какво мислим, а после най-накрая чухме – “Синът ви има атопичен дерматит”. По-лошото е, че няма лечение за това, само симптомите могат да бъдат сведени до минимум …

Който е преживял това, знае за досадния сърбеж, как бебето не може да спи или да функционира нормално. Чувате го само как плаче от болка и страдание, но знаете, че не може да направите прекалено много… Кожата изсъхва, става много суха, появяват се пукнатини, червени бучки, които се превръщат в гнойни пъпки. След време, върху кожата на детето ви се появяват червени петна (лишеи) – те покриват по-голямата част от тялото, детето се разчесва. Това прави всичко още по-лошо. Как да обясните на едно малко дете, че не бива да се разчесва? Кожата се пука, става тънка като пергамент, можеш да видиш през нея вените …

Посетихме много медицински специалисти. Всички те предписваха омекотяващи вани, лосиони и мехлеми на стероидна основа или ненужни перорални антибиотици, които не помогнаха с нищо. Всичко говореше, че нищо не може да се направи. Чувствах се зле, а детето още по зле …

В крайна сметка, след 5 години борба с атопичния дерматит и непрекъснато “насищане” на детето с ненужни лекарства, си казах достатъчно! Това не бива да продължава, детето не става по-добре!

Алтернатива?

Започнах да търся алтернатива, нещо, което е натурално, без странични ефекти и което ще помогне на моето дете. Не можех повече да гледам неговото страдание и болка, да слушам думите му пълни с отчаяние! По случайност попаднах на фирма, наречена TianDe. Тъй като нейната продукция е според древни източни рецепти и медицина, се надявах, че ще открия продукти, които ще помогнат и на моето дете. Препоръчаха ми 4 продукта и о чудо… това се случи! Три седмици по-късно забелязах значително подобрение!!! Не очаквах да получа положителни резултати в такъв кратък период от време! Колко години използвахме мехлеми и лекарства, които с нищо не помогнаха. Бях смаяна.

За хора страдащи от алергии

Продукти ТианДе при атопичен дерматит
Лечение – споделен опит с продукти TianDe
Кои продукти помогнаха на тази майка:

 Нежен гел за деликатна грижа (натуралност 82%). Измиващо средство (делнична хигиена и къпане).

 Кристален дезодорант Natural Veil (100% кристал алунит). С кристалния дезодорант се „зареждат“ 150 мл вода за около 2 минути. Разтварянето на алунитния кристал става с въртеливи движения във водата. С тази вода се обтриват засегнатите зони. Тази процедура убива бактериите, облекчава сърбежа, дезинфекцира и потушава възпаленията, веднага успокоява болката и ускорява излекуването. Неизползваната алунитена вода не се „разваля“, съхранява се в чист и затворен съд.

Натурален гел Aloe Vera (натуралност 98,8%). Прилага се след дезинфекцията с алунитена вода и нейното абсорбиране от кожата. Гелът има широк спектър на действие:
съхранява и възстановява запасите от влага и хранителни вещества на кожата;
овлажнява 4 пъти по-бързо и по-добре от водата;
бързо облекчава сърбеж;
ускорява заздравяването на рани без белези;
намалява алергичните реакции на кожата;
засилва защитната бариера на кожата.

 Турмалинови сфери за пране (натуралност 100%). Изпиране на дрехите. Отстраняване на всички възможни дразнители и алергични реакции.

Ние използвахме продуктите сутрин и вечер и сега знам, че благодарение на TianDe, нашият живот се промени за по-добро! Промених живота на любимия си син, той стана щастлив! Дадох му най-красивия подарък – здрава кожа, кожа без болка.


С етикети , , , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *