6 стадия на замърсяване на организма с токсини


От „умора до рак“ – 6 стадия на замърсяване на организма!

Още в древността народната медицина е прозряла, че пътят на болестите е следствие от натрупване на токсични вещества в организма, а пътят към здравето е неговото пречистване.
През 1955 г. германският лекар Ханс Хайнрих Рекевег формулира теорията за хомотоксикологията (зашлаковане на организма).

Според него, “болестта е проява на биологически целесъобразни защитни мерки, насочени срещу ендогенния (образуван вътре в организма) или екзогенен хомотоксин (който влиза в организма отвън) или е биологически целесъобразен опит на организма да компенсира хомотоксикологичните увреждания, за да поддържа живота възможно най-дълго.“

Основната теза в тази теория е, че болестта, е проява на защитните сили на организма, контролирани от имунната система, срещу външни и вътрешни токсини. Болестите са опит на организма да компенсират щетите, причинени от въздействието на токсините.

стадия на замърсяване на организма

 Д-р Рекевег определя 6 стадия на замърсяване (зашлаковане) на организма:

 Етап на отделяне. Физиологично отделяне на всички видове шлаки от тъканите в процеса на обмяната на веществата (нормален процес на пречистване). Външно здравият човек чувства само обща умора. Това е началото на зашлаковане на нервните канали, което води до шийна остеохондроза.

В този етап всички наши детоксикиращи органи работят, но с натоварване. А това веднага се изписва на лицето: разширени пори, лош цвят, раздразнения и обриви и така нататък. Това е сигнал, че органите са натоварени и молят за помощ.

 Етап на реакциите или отговор на организма след постъпване на токсините. Започва усилено (болезнено) отделяне на всички видове шлаки от тъканите на организма. При това са възможни такива прояви като: температура, хрема, кашлица, прекомерно изпотяване, диария, гнойно отделяне, главоболие, болки в ставите и мускулите и др.

 Етап на натрупване на шлаки. Той може да се прояви като затлъстяване или обратно, като отслабване, с образуване на нови места за натрупване на шлаки (липоми, фиброми, атери, полипи, хемороиди и други подобни).

3 рискови стадия на замърсяване на организма

 Етап на складиране на голямо количество шлаки. Проявява се чрез субективни симптоми, когато човек се оплаква от лошо здравословно състояние, но няма особени нарушения в организма по време на медицински изследвания. Този етап се нарича “мълчалив” или “ням”. Лекарите често поставят обща диагноза: вегетативно-съдовата дистония, мигрена, ранна менопауза, метаболитни нарушения, гръбначна остеохондроза, синдром на хронична умора. Понякога болните ги възприемат като симуланти.

 Етап на дегенерация, унищожаване. На този етап оплакванията на пациентите са подкрепени с обективни показатели, по-специално отклонения в лабораторните анализи и медицинските изследвания. Могат да се появят и вторични нарушения: атрофичен ринит, пареза, атрофия на зрителния нерв, цироза и други подобни.

 Етап на злокачествените заболявания. На този етап се появяват онкологични заболявания и всички натрупани шлаки действат комплексно, взаимно усилвайки своето действие.

 Първо се запушват тъканите, а след това – клетките!

В първите три етапа тялото все още по някакъв начин се справя с токсините, като периодично изхвърля мръсотията и чрез обострени болестни състояния. Но ако зашлаковането на организма продължава и се засилва, този процес преминава през следващите етапи, характеризиращи се с проникването на тиксините в клетките и тяхното унищожаване. На тези етапи наследствените заболявания са по-изразени. Ако 1, 2, 3 етап могат да бъдат определени като зашлаковане на тъканите на организма, 4, 5 и 6 – зашлаковане на клетките. При постоянно постъпване на токсини в организма те се разпределят в него в определена последователност, обословена от структурата на тъканите:
първо в горните слоеве (епителни тъкани) – кожа, устна кухина, стомашно-чревен тракт, жлъчен мехур, черен дроб, панкреас, бъбреци, бронхи и бели дробове, полови органи, ендокринни жлези;
след време в съединителната тъкан:
течни субстанции – кръв, лимфа, междуклетъчната течност;
полу-течни субстанции (гел) – стъкловидното тяло, междуставни течности, кристална леща;
влакнести – хрущяли, мускули, кости и т.н.;
ултравлакнести (на клетъчно ниво) – ретикуларен мезенхим (част от кръвообразуващите органи).

Изхождайки от това се препоръчва, пречистването на организма да се извършва в същата последователност – от органи до клетъчно ниво.

 Как организмът алармира за необходимостта от “почистване”?

Признаци за зашлаковане на организма са повишена умора, раздразнителност, нервност, периодично главоболие, слабост, изпотяване, тръпки, нарушения на съня, увеличаване на метеоризма, запек и диария, обложен език, налепи върху зъбите, кървене от венците, заболяване на гласните струни и назалните синуси, образуване на камъни в жлъчката и камъни в бъбреците, възпаление на жлъчния канал и пикочните пътища, слуз освободена чрез носоглътката, вагинално течение, което води до ерозия, течение от гърдата, кожни нарушения: обрив, акне, ожулвания, екзема, издадени бенка на врата и в подмишниците, промяна в цвета на кожата, бръчки, суха или мазна кожа, провокиращи нейното увяхване, пукнатини по кожата на ръцете и краката, алергични реакции, сърбеж, липома, повишени нива на холестерол, проблеми при нормализиране на кръвно налягане и сърдечния пулс, болка в гръбначния стълб, ставите, подуване, поява на полипи, доброкачествени тумори, и т.н.

 Защо процесът на пречистване е добре да започне през зимата?

Пречистването на организма играе основна роля в поддържането и възстановяването на човешкото здраве. За да постигнете по-добро здраве, да забавите процеса на стареене, да постигнете активна продължителност на живота, трябва редовно да освобождавате вътрешните органи и системи от замърсявания. Зимата и пролетта са най-благоприятното време за това. Според източната медицина през зимата подготовката на нашите вътрешни системи за приема на пролетните витамини и микроелементи започва, така че органите се освобождават от старите клетки и отпадъчни продукти. Този процес започва със сезонно почистване на черния дроб. След това идва ред на бъбреците, последван от белите дробове. След белите дробове (в началото на лятото) сърдечните и костните структури започват да се освобождават от наднорменото тегло. А те ще могат да направят това само при условие, че гореспоменатите органи са се справили с тяхната задача на пречистване.

 Средства, които действат леко и ефективно

Днес са разработени много различни системи за пречистване на тялото. Но проблемът е, че не всеки има време, търпение и сила да прави клизми, да прави слепи сонди и т.н. Някои хора просто зле понасят тези процедури. Компания TianDe e разработила серия пречистващи продукти, действащи на човешкия организъм леко, меко, но много ефективно.

Може да Ви интересува още:
“Чучулиги” и “сови” – хранене и здраве
Храносмилане, запек и продуктите на Tiande


С етикети , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *