Кои фитопластири TianDe са подходящи при артрит?


Пластири при артрит? Кои фитопластири в цялата продуктова линия на компания TianDe са най-подходящи?

Сухожилия, стави и фитопластир Янканг

Болестите на ставите и околните връзки са тясно свързани. Ако се възпали някоя от тях, се възпалява и друга. Ако за отстраняване на възпалението в ставите е предназначен пластирът Донфенг, то за облекчаване на болката и възпалението в сухожилията се използва пластирът Янканг.

Трябва да се отбележи, че традиционната китайска медицина разграничава възпалението на сухожилията от това на ставите още преди хиляди години. Европейската медицина го е направила едва през XIX век.

Въпреки че едни и същи лекарства се използват за лечение на болки в ставите и сухожилията, именно разбирането за това различие е позволило на китайските лечители да създават средства, специално предназначени за лекуване на сухожилия, които първоначално били предназначени за войници и строителите на великата китайска стена. Всъщност сухожилията се поразяват по-рано, главно поради тежки натоварвания, отколкото ставите. Точно такъв е съставът на пластира Янканг.

Фитопластирите са специални средства, които позволяват да се достави лекарството директно в областта на поражението. Фитопластирът Янканг е най-универсалното средство за облекчаване на болката, тъй като неговото въздействие не е свързано само със сухожилията, но и със ставния хрущял. Навременният курс на приложение на пластира Янканг ще спре възпалението в сухожилията, ще премахне отоците, ще увеличи подвижността на ставите и най-важното няма да позволи възпалителния процес да се прехвърли от сухожилията в ставите, където той ще стане необратим.

Действие на фитопластира Янканг

 Трофично. Усилва кръвообращението и движението на лимфата в мястото на възпаление, пластирът подобрява подхранването на тъканите.
 Аналгетично. Ефектът идва с първото приложение и се запазва след приключване на курса на лечение.
 Повишава подвижността на ставите. Отстранява отока и възпалението. Ефектът се запазва и след завършване на курса на апликация.

Кога трябва да се използва пластира Янканг

Най-ефективното приложение на пластира е при първично възникнала болка в сухожилията или ставите. Също така и при първоначално ограничаване на подвижността.

На този етап, дискомфортът, като правило, се дължи на възпаление на сухожилията. Употребата на Янканг в този случай е по-ефективна от прилагането на лекарствени кремове с противовъзпалително действие, поради по-бързото и по-пълно абсорбиране на лекарствените билки от тъканите.

Ако обаче вашият лекар ви е предписал специфично лечение, приложението на Янканг не трябва да бъде отменяно. Единственото изискване е: да не се прилага върху рани, изгаряния и ожулвания.

 Стави и фитопластирът Донфенг

Дори и днес, когато медицината може да направи почти всичко, тя е безсилна пред дегенеративните заболявания на ставите.

Възпалителните процеси в ставите на човека са необратими и в крайна сметка водят до тяхното унищожаване. А този процес е свързан с болка, ограничаване на подвижността, понижаване на качеството на живот.

Доскоро медицината можеше да предложи само болкоуспокояващи и замяната на ставата с протеза, когато тя е напълно изхабена. Наскоро на разположение на медицината се появи ново средство – вътреставно инжектиране на озон, което позволява да се спре или забави процеса на разрушаване на ставата. Те обаче са скъпи и се предлагат само в отделни специализирани медицински центрове.

Междувременно, в арсенала на китайската медицина още през Средновековието, били разработени методи за лечение на ставите, които позволявали да се подобри значително качеството на живот на пациентите.

Разбира се, китайските методи, като съвременната медицина, не позволяват пълно излекуване, но по отношение на облекчаване на болката, повишаване на подвижността и забавяне на развитието на ставните заболявания, китайската медицина нямаше равна до двадесети век.

Дори и днес, макар че китайските методи не могат да доведат до такива впечатляващи резултати като инжекциите с озон в ставите, те не изискват скъпо оборудване, операционна и са достъпни за всеки китайски селянин.

Фитопластирът Донфенг е само един от многото китайски фитопластири, които позволяват да се елиминират симптомите на ставно заболяване. Той е специален пластир с восъчен състав, повишаващ пропускливостта на кожата за растителните екстракти, които постъпвайки от пластира в тъканите чрез кожата, създават висока концентрация в мястото на възпалението.

Апликациите с пластира Донфенг върху засегнатата става могат да елиминират или значително да намалят болката, облекчават оток, увеличават подвижността на ставите и най-важното забавят разрушителните процеси, които разграждат хрущяла в ставата.

Действие на пластира Донфенг

 Трофично. Усилва кръвообращението и движението на лимфата в мястото на възпаление, пластирът подобрява подхранването на тъканите.
 Обезболяващо. Ефектът идва с първото приложение и се запазва след приключване на курса на лечение.
 Повишава подвижността на ставите. За тази цел служи и Янгканг.
 Отстранява оток и възпаление. Ефектът се запазва и след завършване на курса на апликация.

Кога трябва да се използва фитопластира Донфенг

Пластирът може и трябва да се използва за всякакви болезнени и просто неприятни явления в ставите, независимо от тяхната причина, тъй като пластирът действа симптоматично, т.е. е проектиран специално за премахване на болезнени усещания. Единственото противопоказание е увреждането на кожата. Той не бива да се залепва върху рани, изгаряния и ожулвания.

Пластирът може да се използва като първа помощ при болка, още повече, че е удобен за прилагане и може да бъде винаги с вас.

Пластирът не трябва да се използва вместо лечението, което Ви е предписал лекарят, но може да се използва като допълнение към медикаментозното или физиотерапевтично лечение (с изключение на електрофорезата).

За сайта tiande1.eu
Онлайн магазин TianDe – продукти за здраве и красота

С етикети , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *