Турмалин и турмалиновите продукти TianDe


Изделия с турмалин за здраве ТианДе – продукти с високо качество!

За оздравителни цели турмалинът се използва в продължение на хилядолетия, но сега, благодарение на особената технология на неговата обработка, ефективността му многократно се увеличава – вие започвате да усещате само след няколко минути от прилагането на средството с турмалин.

Турмалинът е естествен минерал, който има сложна химична формула и сложна кристална решетка. Има няколко разновидности турмалин с различни цветове и нюанси. Тези разлики се дължат на вариациите от химични елементи, влизащи в кристала.

За лечебни, терапевтични цели, черният турмалин е многократно по-ефективен. Той е с изоморфни примеси на магнезий, манган и тривалентно желязо. Всички турмалинови продукти на компания TianDe са базирани на черния желязосъдържащ турмалин.

 Компания TianDe предлага няколко изделия с турмалин за здраве – наколенки, колан, лакътници,яка, чорапи и мъжки боксерки, които са:
лесни и удобни за употреба – вие решавате къде и кога да ги използвате;
ефективни – благоприятния ефект върху тялото се усеща веднага, от първите приложения;
помагат за бързото затопляне на тъканите;
подобряват местната кръвна и лимфна циркулация;
подпомагат бързото възстановяване след наранявания и натъртвания;
намаляват проявата на метеочувствителност;
облекчават локалното напрежение при спортни и физически дейности;
повишават имунитета и издръжливостта на тялото.

Предназначени са не само за тези, които вече са се сблъсквали с неприятните усещания в ставите, но и за всички, които са в добра физическа форма и се грижат за тялото си всеки ден.

Черен турмалин
Изделия с турмалин за здраве ТианДе
 Физически свойства на турмалина

Кристалите на турмалина са пиезоелектрици, т.е. вещества, способни да трансформират механичната енергия в електрическа енергия и обратно. Освен това, турмалинът е пироелектрик – вещество, при изменение на температурата на което, възниква електрически ток. Пиезоелектричните и пироелектричните свойства на турмалина – превръщането на механичната и топлинната енергия в електрическа, се използват във всички турмалинови продукти TianDe. Именно тези ефекти оказват лечебно действие върху човешкия организъм.

Промяната в температурата на турмалиновия кристал само с един градус Целзий води до появата на сила на електричното поле от 400 волта/см. При това не е важна масата на кристала, а площта на неговата повърхност. Увеличаване на повърхността може да се постигне чрез смилане на кристалите. В нашия случай кристалите имат размер 100 µm (микрометър, микрон), т.е. една милионна част от метъра. Всъщност това е прах, с размер по-малък от дължината на светлинната вълна. При висока температура тези нанокристали се свързват с нишките и/или другите субстрати, от които са произведени тези продукти. В резултат на това се получава голяма излъчваща повърхност, която дава много по-голям лечебен ефект, отколкото първоначалния голям турмалинов кристал.

 Инфрачервено (топло) излъчване

Тъй като турмалиновите чипове на продуктите генерират електрическо поле, се образува електромагнитно излъчване. Спектърът на това излъчване е термичен, т.е. инфрачервен с дължина на вълната 10 μm. Именно в този диапазон (от 4 до 15 микрона) човешкото тяло излъчва електромагнитни вълни. В този смисъл излъчването на турмалина е родствено за човека, т.е. може да служи за енергийно захранване, което е особено ценно за отслабени и болни клетки, органи и системи на организма.

Идеята е в това, че турмалиновите продукти събират топлинната енергия на човека, която обикновено се разсейва в околното пространство и я връщат обратно в този вид, който е най-полезен.

Локалното увеличение на температурата, когато се фиксира такъв продукт върху кожата, се дължи не на факта, че турмалинът излъчва топло (както е при различни физиотерапевтични процедури). Усещането за затопляне и дори горещина след няколко минути от прилагането на продуктите е следствие от ускоряването на метаболитни процеси, чрез увеличаване на енергийния потенциал в областта на приложение, от електрическия ток и инфрачервеното излъчване. От това следва, че продуктите с турмалин са полезни дори и за тези, за които физиотерапията е противопоказна.

Изделия с турмалин за здраве ТианДе
Изделия с турмалин за здраве ТианДе
 Изделия с турмалин за здраве. Приложение

Едно от основните предимства на турмалиновите продукти е, че те позволяват да се поддържа подходящ баланс на възпалителни и анти-възпалителни процеси в организма, особено за тези, които са станали хронични и почти не се лекуват.

Ако под влиянието на продукта се увеличава болката, във времето когато трябва да намалява, трябва да се фиксира продуктът на друго място, където няма възпалителен процес, т.е. на всяко здраво място. Положителен ефект за целия организъм ще има и в този случай, тъй като факторът за подобряване качеството на кръвта ще работи – под влияние на слабите магнитни полета, генерирани от кристалите турмалин, еритроцитите стават все по-мобилни и подобряват микроциркулацията. Известен е законът: ако има болка, тогава има проблеми с капилярите. Няма проблеми с капилярите – няма болка. Ето защо, ако нещо ви боли някъде, не се колебайте да използвате продукти с турмалин, ако не на болезненото място, то някъде близко до него.

Турмалиновите продукти облекчават спазмите в кръвоносните съдове. т.е. студените ръце, студените крака се затоплят поради естественото подобряване на кръвообращението. Под въздействието на слабо магнитно поле, кръвта става по-течна и по-лесно прониква в капилярите. Действащите капиляри – това е силен имунитет, физическа издръжливост, добре работеща глава.

Основната цел на всички изделия с турмалин за здраве е да увеличат капилярния кръвен поток в мястото на приложение. Това е в основата на всички препоръки и всички противопоказания за тяхното използване.

Още един важен закон – слабото управляемото въздействие върху сложна система има по-голямо влияние, отколкото силното. В случая с турмалина имаме ефект на слабо въздействие върху човека – слаб електрически ток, слабо електрическо и магнитно поле. Но именно в тази слабост е скрита лекуващата сила.

Изключително рядко, но има случаи на свръхчувствителност към турмалина. За да проверите, трябва да приложите някое от изделията към китката си за 1-2 минути. Ако няма отрицателни ефект, продуктите могат да се използват без ограничения.

Продуктите с турмалин не са медицински. Те не са регистрирани като лекарствени продукти. Принадлежат към категорията – подобряващи качеството на живот. Главното им предназначение не е лечението, а рехабилитацията и профилактиката на заболяванията.

При прилагане на всяко изделие с турмалин се препоръчва да не се използва повече от 2 часа на ден на едно място. Препоръчително е да се започне с частично приложение до 20 минути преди усещане за силна горещина. Отстранете го за няколко часа, след това по желание, повторете. След няколко дни, когато организмът се адаптира, то може да се използва по-свободно, т.е. вие да определяте какво, къде и колко дълго да прилагате.

Изделия с турмалин за здраве ТианДе
Турмалинови продукти за здраве ТианДе
 На кого са нужни продуктите с турмалин

хронично болни хора, които са разочаровани от медицински лекарствени средства, тъй като, както е известно, съвременната медицина добре лекува острите състояния и практически е безсилна преди хроничните;
хора с лошо периферно кръвоснабдяване, които имат студени ръце и студени крака и всякакви видове дистония, които имат проблеми с централната или вегитативна нервна система;
всички, които имат слаб имунитет;
продуктите са особено препоръчителни при артроза и подагра, за всеки, който възстановява ставите си след възпалителни и дегенеративни явления в тях, на всички, които са принудени да бъдат на студено дълго време. Продуктите перфектно се съчетават с употребата на хондропротектори;
спортисти, нуждаещи се от бързо възстановяване след получени травми.

 На кого е забранено да използва продуктите с турмалин

онкологично болни;
при възпалителни процеси е невъзможно да се фиксира върху областта на възпалението, т.е. в областта със зачервяване, подуване, повишена температура. Можете да ги фиксирате само върху части от тялото без възпаления;
с разширени вени в остър стадий. Ако няма възпаление на съдовете, тогава можете и е нужно да ги използвате;
с тромбофлебит;
при различни кожни лезии в областта на приложение;
бременни жени, тъй като не са провеждани проучвания на тази тема;
 при наличието на електрически, магнитно активни или метални импланти.


С етикети , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *