Кондиционер, балсам или маска за коса?


Маска или балсам за коса? Коя жена не си задава този въпрос …

Кой не иска да има хубава коса? Но за да се поддържа тя здрава, козметолозите са разработили огромно количество средства! Поради това, не са малко хората, които се колебаят в избора на козметика за осигуряване по-добра грижа за своята коса. Маска или балсам? Днес, наистина е трудно да се ориентираш в голямото разнообразие на такива средства.

!!! Избирайте по-скоро според свойствата написани на самия продукт, като се ръководите от две основни правила. Ключовият принцип е: продуктът да съответства на вашия тип коса, а втория критерий в избора за идеално средство – косата ви,  в този момент, да се нуждае точно от това. Спазвайте указанията за приложението му.

Макар и трудно, нека опитаме да категоризираме козметичните средства за коса, според техните функции и предназначение.

Кондиционер

Най-лекото средство, което идеално подхожда за коса в нормално състояние – относително здрава, без пърхот, третирана с боя и т.н. Неговото действие е насочено преди всичко, да затвори люспите на косъма, за лесното ù разресване и за придаване на мекота и еластичност. След използване на кондиционера, косата изглежда блестяща и здрава, лесна за разресване и оформяне на прически. Той е идеален за ежедневна употреба, тъй като действа на повърхността на косъма, без да прониква дълбоко в него и не го утежнява. Нанася се само върху дължината на косата, на отстъп от корените 2-3 сантиметра.

Маска или балсам за коса?
Кондиционер, балсам или маска за коса – помощ във вашият избор.

Най-популярни днес са маските и балсамите за коса, с много и различни вариации. Може да бъде само балсам или само маска или две в едно – балсам-маска, но има и други съчетания.

Балсам

Балсамите са по-силни от кондиционерите. Те са инструмент за решаване на конкретни проблеми и съдържат в състава си много подхранващи вещества, органични киселини, растителни екстракти, витамини и протеинови комплекси. Обикновено се основат на кератини, аминокиселини и въглехидрати или естествени вещества, произвеждащи къдрици. Поради това, не бива да се използват твърде често. Превишеното количество природни ензими ще доведе до обратния ефект, т.е. претоварване на косата.

Балсамите не действат само на повърхността на косъма, но също така имат способността да проникват дълбоко във вътрешността му. За разлика от кондиционерите имат малко по-плътна текстура.

Подходящи са за коса с леки увреждания. Специалистите препоръчват използването на балсам до два пъти седмично, най-много три (или каквато е препоръката на производителя). Изборът на средство е продиктувано от първоначалното състояние на косата. Балсамът се прилага обикновено по цялата дължина на косата, понякога върху скалпа (в зависимост от неговите свойства).

Балсам – кондиционер

Прилага се за съхраняване цвета на косата, преимуществено боядисаните – овлажнява, има възстановяващо действие и придава блясък на косата, осигурява лесно разресване. Може да се използва за изтощена коса, защото техния състав дава възможност за проникване под кератиновите „керемидки“ на косъма.

Крем-балсам

Крем-балсамът се използва за подхранване и овлажняване на суха и много суха коса. Тези балсами се използват около 1 път седмично (или каквато е препоръката на производителя). Най-често съдържат голямо количество козметични масла и растителни екстракти, които осигуряват подхранващо действие.

Естествено, кремът, който е основният компонент в козметичното средство, не е крема, който сме свикнали да използваме за овлажняване и подхранване на кожата на ръцете, лицето или тялото. Той има специално разработен състав, който има целенасочено въздействие върху кожата на главата и косата. Този крем има много висока проникваща способност, поради което използването на средството е много лесно: нанесете необходимото количество, а след 5 минути, може да го измиете.

Маска

Маската е “тежката артилерия”, която е в състояние да се справи с доста сериозни проблеми. Тя се счита за най-ефективният метод за възстановяване, лечение и профилактика. Към това средство трябва да се прибягва при тежко увредена коса, особено след изправяне, боядисване или къдрене. За разлика от кондиционерите и балсамите, тя съдържа значително количество подхранващи и възстановяващи вещества, които имат свойството да се натрупват.

Всяка маска за коса има своя обхват на действие и е предназначена да решава конкретен проблем. Това може да бъде прекомерно сухота, цъфтящи краища, косопад. Тя е силно необходима за тези, които редовно боядисват косата си, защото боята тежко уврежда структурата на косъма. Концентрацията на активните вещества, които се съдържат във висококачествената маска за коса, е изключително висока. Точно това обезпечава нейното дълбоко въздействие. Маската се препоръчва за използване 1 път седмично (или каквато е препоръката на производителя) в продължение на определен период от време (4-10 седмици), а след това се прави почивка, в противен случай може да се появи пърхот или корените да станат прекалено мазни.

Балсам-маска

Това средство включва предимствата на двата съставни компонента. В същото време то може да се използва и като балсам и като маска. Всичко зависи от начина на нанасяне и времето на прилагане. Балсам-маската е с гъста консистенция, в сравнение с балсама и не толкова концентрирана, като маската. Това е една чудесна алтернатива за всеки, който се нуждае от цялостна грижа за косата. Балсам-маската за коса може да се използва по-често от обичайната маска, но въпреки това не бива да се злоупотребява със средството, за да не се пренасити структурата на косъма и не се наруши мастния баланс в скалпа.

Крем-маска

Съвременната индустрия на козметични и лечебни средства, изобретяват все нови и нови продукти. Такова иновативно решение е крем-маската, която има гъста, но не утежняваща текстура, осигурява прекрасна грижа за косата, независимо от нейния вид и състояние.

Балсам или маска TianDe - помощ във вашия избор.
Арсеналът за коса Тианде – маски, балсами, кондиционери

Маски и балсами за коса TianDe

Те са създадени за всички, които желаят да имат разкошна коса. Те помагат на косата бързо и ефективно да се „напълни“ със сила, „да оздравее“ и заблести.

Това са съвременни средства за интензивна грижа за косата, много удобни, защото за тяхното въздействие не изисква много време. При използване на маските за коса TianDe е гарантиран продължителен ефект – косата за дълъг период остава под закрилата на основните компоненти на обгрижващото средство.

Състав

В състава на средствата за коса TianDe участват натурални съставки. Това са растителни екстракти събрани от специалистите на компанията в екологично чисти райони, в лоното на дивата природа, в най-оптималния период; чиста вода от термални източници; морски минерали, протеини и т.н. Богатата формула на маските и балсамите за коса TianDe позволява на косата да получи всички необходими вещества, гарантиращи нейното здраве и красота, почти мигновено.

Приложение
Резултатът от използването на маските и балсамите за коса зависи от правилното им прилагане. Средствата за интензивна грижа за косата с абсорбиращи свойства, трябва да се прилагат като се започне от корените на косата и се разпредели равномерно по цялата дължина, а подхранващите и възстановяващите – от средата на дължина до краищата. Абсорбиращите тонизират косата и скалпа, намаляват действието на мастните жлези, нормализират водно-липидния баланс. Подхранващите и възстановяващите – не е необходимо да се прилагат в областта на растеж на косата – в тази област косата е силна и не се нуждае от допълнителни насищащи компоненти.

Изключение правят средствата за коса от сериите Bio Rehab и Master herb, които се нанасят както по цялата дължина на косъма, така и върху скалпа. Те са проектирани да имат терапефтично действие – да събудят и активират “заспалите” космени фоликули, да провокират отново растежа на косата.

Честота на използване
Честота на използване на маските и балсамите за коса варира в зависимост от препоръките на производителя. Като правило, това е 1-2 пъти седмично. Те се характеризират с богат състав и тяхната честа употреба няма да е от полза – косата няма да абсорбира повече хранителни вещества, отколкото ù е необходимо, а остатъците от козметичното средство ще останат върху косъма и ще провокират бързото замърсяване на косата.

След прилагане
Ефектът е видим веднага – структурата на изтощената коса се възстановява, къдриците придобиват приятен сатенен блясък, стават податливи на обработка и приятни на допир. Гъсти, копринени, послушни, и най-важното, здрави – такива ще бъдат косите на тези, които използват продуктите за коса TianDe.

Надявам се избора на средство за грижа за косата да е станал малко по-лесен!

Да не забравяме, дори когато косата е здрава и блестяща, тя пак се нуждае от грижи, които да съхранят нейното състояние.

Свързани статии:

Помощ в избора (според проблема) на козметични средства за коса


С етикети , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *