Здрави зъби, без протези до дълбока старост!


Натурална паста за зъби без флуор „ProDental“ – малко известни факти 

През 1990 г. екип от китайски учени разработил, а в 2000 г. и патентовал пептид с растежен фактор на фибропластите. Този пептид участва в състава на  един от топ продуктите на компания TianDe – натурална паста за зъби без флуор ProDental.

Паста за зъби Prodental - натурален състав, терапевтичен ефект!
Натурална паста за зъби без флуор Продентал

Преди няколко години, Първи филиал на стоматологичният университет Цзинань (Jinan University) е провел проучване с този продукт. Същността на експеримента: в продължение на 5 месеца основната група ​​от 42 души е чистила своите зъби с пастата “Prodental”. Контролната група от 37 души, за същия период от време е миела зъбите си с обикновена паста за зъби. У всеки участващ в експеримента във възрастта от 18 до 70-годишна възраст са били идентифицирани възпаление на венците, придружени с кървене и зъбни налепи.

Обикновената паста за зъби и натуралната паста без флуор “Prodental” са препоръчани на участниците за намаляване кървенето от венците и за премахване на плаката.

Резултатът не било нужно да се чака дълго!

При тези, които използвали пастата за зъби “Prodental” TianDe, само след три месеца било индексирано намаляване на кървенето от  венците 10 пъти, а плаката – 3,5 пъти.

При тези, които влизат в контролната група и измиват зъбите си редовно с обичайната паста за зъби, индексът на кървене на венците намалял 3 пъти, а плаката – 2 пъти.

Служителите на Първи филиал на стоматологичният университет Цзинань, които провеждат експеримента, заключават, че показателите на индекса – проблеми с венците “преди и след”:

  • за тези, които използвали пастата за зъби “Prodental” TianDe имат терапевтичен ефект;
  •  в контролната група, където участниците измивали зъбите си с обичайна паста, ефектът не е толкова изразен.
Може да се каже, че проблемът с венците е решен.

Заболяванията на пародонта винаги се съпровождат от нарушена микроциркулация и подхранване на тъканите. Пептидът – SH-полипептид-1 (растежен фактор), съдържащ се в пастата за зъби „Prodental“, прави именно това – активира жизнената дейност на клетките. Укрепва стените на капилярите, подобрява микроциркулацията и подхранването на пародонталните тъкани.

Здрави зъби, без протези до дълбока старост от TianDe!


С етикети , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *