Какво означава: BB, CC, DD, EE и дори PP крем?


Какво е BB, CC, DD  крем или общо кремовете с две букви в името?

Няколко в едно – с това се характеризират повечето продукти на ежедневието ни, независимо в каква сфера е предназначението им. От няколко години активно в ежедневната си грижа за красотата използваме именно такива козметични продукти за грижа. И, докато научим какви точно са посоките на действие на ВВ крема например, вече се появява DD и ЕЕ крем. Дойде моментът отново да въведем яснота в това как действат основните кремове с две букви в името си и по какво се различават.

 ВВ крем

Изобретен е от немски дерматолози като продукт за възстановяване на кожата след дълбоки пилинги и козметични процедури. Blemish Balm (лечебен балсам) не е бил оценен по достойнство от европейците, но затова пък се радвал на голям успех в Азия. В Корея развили формулата му, като увеличили полезните съставки и подмладяващите компоненти в нея. ВВ кремът се справя с обриви, възпаления, изравнява цвета на кожата и премахва нежеланата пигментация. Той служи за прекрасна основа за грим, заличава дефектите на кожата и защитава от слънчеви лъчи. ВВ кремът е в състояние да хидратира кожата ви и да премахне раздразненията, но не може да замени основното ви средство за грижа за кожата.

BB, CC, DD, EE, PP крем

 СС крем

Идеята да се комбинират свойствата на фон дьо тена и хидратиращия крем не давала покой на учените. След успеха на ВВ крема се появява СС крема – Color Control (контрол на цвета). Съдържанието на тониращи пигменти в него е по-ниско в сравнение с ВВ крема, но има повече съставки за грижа (морски минерали, витамини и хиалуронова киселина). CC кремът не маскира недостатъците, но добре изравнява тена на кожата, регулира естествения й цвят, подхранва и овлажнява. Той е идеалният летен вариант за козметика. Голяма разлика между ВВ и СС крем няма, затова тествайте и двата. Сравнете резултата при естествена светлина и изберете този, който стои по-добре на кожата ви.

СС-кремът Fucoidan е „умен“ крем, който се адаптира към цвета на кожата! Компания TianDe стигна по-далече – СС-кремът Fucoidan не само овлажнява и обгрижва, но и активно подмладява кожата, благодарение на участващата в състава му фукоза и други ефективни компоненти. Лесна и сигурна „маскировка“ на несъвършенствата!

 DD крем

Daily Defense (ежедневна защита) е един вид хибрид между ВВ и СС крема. Той е предназначен за сухите зони на тялото: колене, стъпала, лакти (заради впечатляващото количество хидратиращи съставки). В него има SPF фактор (цинков оксид). Кремът предпазва от свободните радикали и дори предпазва от преждевременно стареене. Защо този крем се нарича хибрид между ВВ и СС крем, не е ясно. Може да бъден наречен обаче „умен“ слънцезащитен продукт. Използвайте го, когато не просто искате да се предпазите от слънчевите лъчи, но и да получите подмладяваща грижа.

Кушонът – DD тонален коректор (80909) TianDe е не просто идеален тон за кожата и надеждна маскировка на несъвършенствата. Той е още и отлична всекидневна грижа! Благодарение на активните му компоненти, кушонът овлажнява и защитава кожата от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи. Освен това, поради DD компонентите, ефектът от използването му има свойството да се натрупва. Това означава, че всеки ден вашето отражение в огледалото ще ви радва все повече и повече.

 ЕЕ крем

Ако не правите редовно пилинг на лицето си, повърхностният слой на кожата му ще загрубее, а цветът му ще стане сив. Тук на помощ идва Extra Exfoliation (допълнително ексфолиране) или ЕЕ кремът. Той обновява и ексфолира кожата, защитава я от действието на слънчевите лъчи, овлажнява я, придава ù сияние и лек оттенък. Някои имат добавени характеристики за грижа като защита от ултравиолетови лъчи и дори борба с пигментни петна. ЕЕ кремовете не са препоръчителни за често ползване, както и за тънки и чувствителни кожи. Този продукт е създаден за коригиране на сивия цвят на лицето и черните точки. Някои ЕЕ кремове имат ефект на изсветляване и не са подходящи в периода, в който сте с тен.

 РР крем

Pink Perfect (розово съвършенство) или РР кремът е база под грима. Силиконовите частици в състава на крема запълват и най-малките неравности по кожата, подобрява релефа ù, изглажда бръчиците и белезите и намалява порите. Кожата става гладка и равна. Когато видите розовият цвят на крема, не се притеснявайте – върху кожата той става прозрачен и невидим. Не забравяйте предварително да почистите и овлажните кожата. След като нанесете РР крема, спокойно може да нанесете и тониращо средство или ВВ/СС крем.

Изборът е ваш!


С етикети , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Power by

Download Free AZ | Free Wordpress Themes