Фукоидан – удивителна морска сила!


Статия

Фукоидан – чудото, което ще спаси света от старост!

История на откриването

Кафявите водорасли, клетъчната обвивка на които съдържа фукоидан, се появи на Земята преди около 200 милиона години. Фукоиданът е бил открит от немския химик Бернхард Толенс през 1890. 23 години по-късно шведския професор Килин успял да го извлече от клетъчната обвивка. И през 1913 г., светът получава панацеята – фукоидан, за свойствата и възможностите на който стана известно едва днес.

Било установено, от гледна точка на продължителността на живота, че японците имат отлично състояние на кожата, нисък процент на онкологични заболявания, почти пълното отсъствие на проблеми със сърдечно-съдовата система и кръвообращението на мозъка. В продължение на векове, те са използвали морските водорасли за храна – много вкусна и здравословна. A жените, които се миели и третирали с водорасли, забелязали, че с течение на времето ръцете им ставали изненадващо меки и нежни, въпреки възрастта си и упорита работа. По-късно е установено, чрез научни изследвания – че заслугата е на фукоидана, който се намира в изобилие в кафявите водорасли.

В резултат на задълбочено проучване на фукоидана от учените, било установено, че той е в състояние да даде тласък на раковите клетки за самоунищожение и отстраняване от тялото, пълно възстановяване на клетъчно ниво. За първи път, че фукоиданът лекува рак, твърдят японски и американски учени през 2005. След това се доказва и неговата способност да упражнява лечебен ефект при заболявания като диабет, язва на стомаха, хипертония, хроничен хепатит, атопичен дерматит.

Фукоидан – удивителна морска сила!
Фукоидан – удивителна морска сила!

Фукоиданът стимулира организма за създаване на собствени стволови клетки на всяка възраст!
Новите млади клетки узряват и се отправят към засегнатите органи: сърце, черен дроб, бъбреци, далак и др., замествайки старите и болните клетки, така протича естественото възстановяване на организма.
Конвенционалната медицина потвърди ефективността на препаратите на основата на фукоидан и позволи използването им в терапии.

Науката „Фукоидан“

Фукоиданът е полизахарид, който се съдържа в кафявите водорасли комбу (Laminaria japonica) и модзуку (Cladosiphon okamuranus tokida), уникалните свойства на който са научно доказани от много съвременни изследователски лаборатории. Отличава се с широк спектър на биологично действие.  Той може да се нарече “поливалентен биомодулатор”. Учените в Южна Корея, Япония, САЩ, Русия, Франция и Германия, разработвайки иновативни имуностимулатори, антивирусни и противоракови лекарства, базирани на фукоидан, са доказали, че фукоиданът стимулира производството на интерферон и повишава клетъчния имунитет, стимулира растежа на клетките на имунната система, активира макрофагите, намалява алергичните реакции. Като натурален продукт, фукоиданът е най-широкоспектърния и ефективен сигнализатор на клетките. Има огромна сила и енергия в подкрепата на значими и важни процеси на стволовите клетки, органи, тъкани и много други биологични структури и системи на тялото.

Фукоиданът съдържа осем основни незаменими захариди за осъществяване на клетъчните връзки:

Маноза – предотвратява бактериални, вирусни, паразитни и гъбични инфекции. Облекчава възпалението при ревматоиден артрит, понижава кръвната захар и нивата на триглицеридите при пациенти с диабет.

Фукоза – усилва растежните фактори IGF-1 и 2, идентични са с тези в кърмата. Тя влияе на развитието на мозъка и възможността за създаване на дългосрочни спомени.

Регулира имуномодулиращата активност. Активира стволовите клетки. Фукозата създава хормонално подмладявящия фактор за дълголетието. Инхибира туморния растеж чрез апоптоза. Предпазва от инфекции на дихателните пътища. Повишава растежния фактор за мускулна регенерация. Стимулира възстановяването на костите. Създава растежния фактор за кожата, косата, лигавиците на вътрешните органи. Увеличава енергийния метаболизъм.

Галактоза – подпомага зарастването на раните. Увеличава абсорбцията на калций. Способства за формирането на дългосрочната памет.

Гликоза – мощен източник на бърза енергия. Подобрява паметта. Стимулира усвояването на калция.

N-ацетилгалактозамин – инхибира разпространението на тумора. Имунен модулатор с антитуморни свойства и активност срещу HIV.

N-ацетилглюкозамин – той помага за възстановяване на хрущялите. Намалява болката и възпалението, увеличава свободата на движение.

N-ацетилнеураминова киселина – важна за развитието на мозъка и ученето. Обилно се съдържа в кърмата. Отблъсква бактерии, вируси и други патогени.

Ксилоза – антибактериални и противогъбични свойства, може да предотврати рак на стомашно-чревния тракт.

Фукоидан – основа на здравето. Световните водещи изследователи заявяват, че никога не са виждали, как една съставка прави толкова много за човешкия организъм, както го прави фукоиданът.

Козметика с фукоидан – 35+
Козметика с фукоидан – 35+
Серия Fucoidan, Тианде – коктейл за младост

Научното откритие стартира увеличено производство на сух фукоидан. Само за няколко години производството на екстракта се увеличи десетократно, а производството на килограм от него намали производствените си разходи значително.

Сега в Азия за големите козметични компании, които произвеждат луксозна козметика, се счита за добра практика да има в своя асортимент кремове за лице и тяло с фукоидан. В крайна сметка, вече е доказано, че фукоиданът лекува и подмладява кожата, прави нейната повърхност идеална. Гладка и матирана, млада и свежа кожа – сега това не е само мечта!

Средствата от серия Fucoidan няма да оставят сянка на съмнение – след 35 години очарованието на младостта, не е необходимо да ни напусне.
Откритите части на тялото са изложени на агресивни фактори на околната среда: UV лъчите са безмилостни, мръсния въздух, прах и мръсотия от градските улици, постоянната промяна на времето – виждаме последиците, както се казва, те са очевидни. Тази серия е предназначена за грижа за кожата на всяка от рисковите области: лицето, шията и деколтето. В серия Fucoidan лечебни свойства на фукоидан са допълнени, благодарение на подходящи комбинации с витамини А и Е, хиалуронова киселина. Продуктите от серията не съдържат парабени и минерални масла.

Какво прави фукоиданът за нашата кожа:

Мобилизира стволовите клетки, насърчава тъканната регенерация.
Забавя процесите на стареене, подобрява еластичността на кожата.
Осигурява защита на клетките, благодарение на антиоксидантното си действие.
Намалява риска от тумори на кожата и подкожните слоеве.
Стимулира възстановителните процеси в по-дълбоките слоеве на кожата.
Връща еластичността на кожата и здравия цвят на кожата.

Козметика с фукоидан – 35+
Козметика с фукоидан – 35+
Козметичната серия Fucoidan включва:

 Почистващо мляко за лице и деколте (код: 15601)
 Почистващ лосион за лице (код: 15602)
 Възстановяващ крем против стареене за лице (код: 15603)
 Гел-концентрат за бръчки около очите (код: 15604)
 Подмладяваща крем-маска за лице и зоната на деколтето (код: 55605)
 СС-крем (код: 15606)
 Балсам за омекотяване на устни (код: 85607)

Нека фукоиданът бъде вашата тайна съставка за красив външен вид, добро настроение. Усмихвайки се на отражението в огледалото кажете – аз съм красива!

Прочетете още:
Козметични серии и средства TianDe в грижа за лицето

Видео


С етикети , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *