Серия PhytoCode – „зелена“ козметика с UV защита


Козметика с UV защита – серия Фитокод. Антивъзрастова грижа + UV защита. Без парабени и изкуствени оцветители. Не блокира образуването на витамин D!

PhytoCode (Фитокод) е най-новата козметична серия за лице на руската компания Tiande, която е “зелена“ серия със защитен SPF фактор. Продуктите от серията предпазват лицето от вредните ултравиолетови лъчи, като същевременно не блокират синтеза на витамин D в кожата.

Причина за стареене на кожата

Една от основните причини за стареене на кожата е негативното въздействие на околната среда и най-вече на вредните ултравиолетови лъчи. Този процес се нарича фотостареене на кожата. За да се предпази кожата от вредните ултравиолетови лъчи, отдавна се използва козметика с UV защита – лосиони, млека и кремове. Основно и предимно обаче – за плаж или в планината, въпреки че UV лъчите въздействат всекидневно. Дори жителите в градовете са подложени на по-голям риск, защото не само слънчевите лъчи атакуват кожата на лицето, но и всякакви замърсители типични за градската среда. Дори само 15 минути на открито и при това в облачно време са достатъчни да окажат негативно въздействие на кожата. При това лъчите имат свойството да се отразяват от асфалта, сняг, сгради, предмети, което увеличава интензивността на тяхното въздействие в пъти. В допълнение, те спокойно проникват през стъклата на прозорците и дори през тонираните прозорци на колите.

Особено рискова група са хората с по-светла кожа, при които се наблюдават лунички, бенки и други пигментации. Те трябва да са по-внимателни към кожата на лицето си, ако искат да я запазят младежка за по-дълго време.

Серия PhytoCode – „зелена“ козметика с UV защита
Серия PhytoCode – „зелена“ козметика с UV защита (20,30,35+)
Серия PhytoCode

Кремовете за лице от серия PhytoCode със SPF фактор, блокират 85 до 95% от вредните UV лъчи, при това без да се пречат на производството на витамин D /както знаем, той се произвежда в кожата благодарение на UV лъчите/. Препоръчително е да нанесете избраният от вас крем 15-20 минути преди да излезете навън. UV филтрите участващи  в състава на кремовете абсорбират UV-лъчите и възпрепятстват проникването им в кожата, предпазвайки я от разрушаване на клетъчните мембрани, пигментация, загуба на еластичност, както и от свободните радикали. Богати са на антиоксиданти, които предпазват клетките на кожата от увреждане, запазват нейната еластичност. Формулата на кремовете е обогатена с растителни екстракти, витамини и хидратанти, така че да осигурят пълна анти-ейдж грижа на лицето. В състава им не участват парабени и оцветители.

SPF защита

Целият ултравиолетов спектър условно е разделен на три вида: UVA, UVB и UVС лъчения. Лъчите на спектъра C не достигат до нас и се абсорбират от озоновия слой. Но от спектрите В и А кожата трябва да бъде защитена. UVB в малки дози причиняват тен, в големи – слънчево изгаряне. UVA са коварни – не оставят никакви видими следи, но дълбоко проникват в кожата, провокират след известно време появата на старчески петна, лунички, правят кожата по-малко еластична, суха и груба, което води до стареене.

UV филтрите в серия Фитокод – козметика с UV защита, защитават кожата от двата спектъра лъчи – А и В и имат естествен или синтетичен произход – октиноксат (оctinoxate) и екстракт от китайска камелия (бял чай).

Октиноксатът предпазва от UVB и UVA лъчите, а екстрактът от китайска камелия – от UVB лъчите.

В серията:

– кремът за лице Фитокод с кордицепс и салвия и кремът за лице с арганово масло са с SPF  защита 9,2 – защитават кожата на 85%;

– кремът за лице с бял чай е с SPF  защита 11 – защитава кожата на 95% от ултравиолетовите лъчи.

Тази степен на защита е оптимална за градска среда и не блокира синтеза на витамин D. Високата, 100% степен на SPF защита е нужна за плажа или планината. Такава защита може да осигури само специализирано средство за тен, но то предотвратява производството на витамин D и не е предназначено за ежедневна употреба.

Натурални съставки в серия PhytoCode: екстракт от листа на китайска камелия (бял чай), екстракт от кордицепс, екстракт от женско биле, екстракт от салвия, арганово масло, кокосово масло, витамин Е, хиалуроновата киселина и др.

Серия PhytoCode - козметика с UV защита
Серия PhytoCode – „зелена“ козметика с UV защита (20,30,35+)

С етикети , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *