SPA соли за тяло TianDe и морската сол


SPA соли за тяло – част от визитната картичка на компания TianDe!

Морската сол – продукт, който хората са употребявали ежедневно в древността и има полезни и лечебни свойства, познати не на всеки.

Някога е била използвана като консервант за приготвяне на храна, а също така като компонент на козметични средства. За да защити лицето си от бръчки, кралицата на Египет втривала сол с мед, а за  кожа с “младежка румена” – сол с ароматни масла.

 С какво друго е полезна морската сол?

Тя подпомага за премахване на различни токсини, премахва ефекта на много токсични вещества, включително и радионуклиди.

Има значителни убедителни доказателства за невероятните свойства на морската сол. Японският професор Ватанабе счита, че хората, които употребяват морска сол в храната са около 5 пъти по-устойчиви на радиация, отколкото тези, които не я използват.

В експеримент, животни били подложени на рентгеново облъчване при дози по-високи от обичайните медицински с 1400-2000 пъти. Някои мишки получавали морска сол. И точно в тази група 60% от животните оживели, докато в контролната група – само 10%. Ежедневното използване на морска сол се прилага за неутрализиране на радиоактивно облъчване, поради наличието на органичните съединения – йод и редица микроелементи, по-специално желязо, магнезий, цинк и кобалт.

Предимството на морска сол пред лекарствените средства, използвани за предотвратяване на радиоактивно увреждане (калиев йодид) е: оптималната за преработка концентрация на йод и по-бавното ù освобождаване от организма. Доказано е коригиращото въздействие на морската сол върху работата на щитовидната жлеза, особено при недостиг на йод. Това се дължи на наличието на йод в морската сол под формата на органични соли в оптимални концентрации и в комбинация с други елементи.

SPA соли за тяло

Полезен и терапевтичен ефект морската сол има при често боледуващи деца и възрастни – стават по-малко податливи на настинки след използването ù.

При вътрешно прилагане на  морска сол, тя има слабително действие, което е особено важно за възрастните хора със слаба перисталтика на червата.

Измиване с разтвор от морска сол и след това втриване със зехтин, ще направи кожата ви гладка и чиста, ще намали  налични раздразнения и гнойни пъпки.

За подобряване състоянието на косата се смята, че редовното втриване на мокра сол в кожата на главата върши чудеса. Почиства мъртвите клетки на кожата на главата, силно стимулира обмяната на веществата. Отстранява излишния себум, осъществява достъп на кислород необходим за растежа на косата. Възможен начин – да се разтвори морска сол в айрян или прясно мляко, а след това втриване на тази смес в скалпа.

Влизащите в състава на морската сол калий, натрий способстват за ускоряване на процеса на обмяната на веществата в човешкия организъм. Калцият предотвратява инфекции и подпомага заздравяването на рани, формира клетъчните стени. Бромът има успокояващ ефект върху нервната система на човека. Магнезият има силни антиалергични свойства. Йодът е необходим за нормализиране на хормоналния и липидния метаболизъм. За укрепване на имунната система се нуждаем от манган, който също е съставна част на морската сол. Цинкът поддържа функцията на половите жлези. Желязото е отличен проводник на кислорода към всички органи на човешкото тяло, стимулира образуването на червените кръвни клетки. Силицият прави кожата мека, еластична.

Промишлената сол

Промишлената сол, която използва съвременното индустриално общество е рафинира. Тя има особености, свързани с нейното производство. В резултат на контакта с металните части на различни машини и разрушителните процеси от топлинната преработка, се нарушава молекулната структура на веществата. При това тази сол „обеднява” и загубва полезните свойства на съставящите я минерални елементи, необходими за правилното функциониране на организма.

Съвременната морска сол е продукт на морето. Тя е резултат от изпарение на морската вода без използване на изкуствени индустриални технологии. Само вятър и слънце участват в процеса на екстракция. Смята се, че морската сол  получена по този начин има тайнствена сила, която влияе на тялото и ума.

SPA соли за тяло
SPA соли за тяло ТианДе – подхранване и детоксикация
 Натуралната морска сол за тяло Tiande

Има изключителен състав, богат на минерали, микроелементи и макроелементи. Нейният ефект се засилва от участващите етерични масла. При използване на солните кристали като скраб, ефективно се изчиства най-горния слой на кожата, ексфолира се и се отстраняват мъртвите клетки на кожата. Това подобрява притока на кислород в по-дълбоките слоеве на дермата. Ексфолирането помага за почистване и свиване на порите, подобрава работата на мастните жлези, освен това “изтрива” фините бръчки и предотвратява появата на дълбоки. Подобрява се овлажняването и еластичността на кожата. Активират се метаболитните процеси, кожата получава допълнителна доза от микроелементи. Процедурата при прилагане на  морска сол за тяло Tiande е съпроводена от приятен аромат, който продукта има.

Ексфолирането на роговия слой на повърхността на кожата, може да се извърши не повече от веднъж седмично. Желателно е да се комбинира с водни процедури – вземането на вана, душ или сауна. „Задушеното” по този начин тяло по-добре се поддава на механична обработка. За прилагане на пилинг със сол Tiande, трябва да изсипете малко количество върху дланта си и да масажирате леко с кръгови движения кожата си. Ако в резултат на обработката на повърхността на тялото се появят малки мръсни образувания (бучици), не се страхувайте – това е просто мъртвата тъкан и отделилите се на  повърхността токсини.

SPA соли за тяло Tiande – имат добро приложение в цялостна програма за борба с целулита.

В този случай, солта може да се прилага ежедневно върху проблемните области, засегнати от целулит. В резултат от обработката със солните кристали, се подобрява микроциркулацията на кръвта и лимфата в подкожната тъкан. Това стимулира отделянето на токсини на повърхността, както и отстранява застойните явления характерни за целулита. Обтриването със солна скраб подобрява способността на епидермиса да поема активните елементи на антицелулитните козметични продукти.

SPA соли за тяло

SPA соли за тяло Tiande – перфектното допълнение по време на СПА-процедури. Може да се използват локално при извършване на козметични процедури като маникюр или педикюр.

Обтриването със сол не трябва да се извършва върху кожа, която има порези или възпаление. В такъв случай, процедурата ще бъде съпроводено с неприятни усещания. След третиране на кожата със солните кристали, тя трябва да се овлажни с произволен подхранващ крем  или лосион Tiande.

Козметична линия Tiande съдържа широк спектър от SPA соли за тяло. Някои от тях:
Сол за тяло Tiande „Медена праскова”, съдържа екстракт от праскова – възстановява, омекотява и подхранва кожата. Подобрява обмяната на веществата. Има лек пилинг ефект, стимулира кръвообращението, премахва токсините, подобрява еластичността на кожата и се бори целулита. Участващите етерични масла подобряват настроението, оказват успокояващо действие.

Сол за тяло Tiande „Зелен чай”, подхранва кожата с антиоксиданти и витамини, овлажнява и подхранва уморената кожа.

Всички SPA соли за тяло може да разгледате тук.

Прочетете още:
Домашна SPA терапия на ръцете с продукти Tiande


С етикети , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *