Ароматотерапия с продуктите Dolce vita


Ароматите имат огромно влияние върху човека, често дори несъзнателно те управляват част от живота ни. Дали ще ни привлече аромата на кафе, елегантен парфюм или подправка в ястието – всичко това въздейства на сетивата ни. Те активират центрове в мозъка ни, карат ни да реагираме по определен начин – да правим понякога неосъзнат избор, да предпочетем тази вещ пред друга или определен човек пред някой друг.

Доста често, хора с по-висока чуствителност, свързват определени аромати с конкретни събития от живота си, с други хора, с места и действия. Ароматите са способни да създават спомени и да ги извикват в съзнанието ни, независимо колко време е отминало от събитието.

Учените твърдят, че обонянието е най-въздействащото усещане. Първите данни за заобикалящото ни пространство ние получаваме именно чрез обонянието и едва след това идва ред на визуалната информация. Това става неосъзнато: молекулите на аромата попадат в носа, където се намират обонятелните рецептори, които отправят информацията към лимбична система на мозъка, отговаряща за желанията, инстинктите и реакциите. В нея полученият сигнал се свързва с емоциите и спомените. По този начин миризмата е своеобразното ключе за нашето подсъзнание. И ако владеем тайните на това ключе, ние можем да управляваме човешките емоции и поведение.

Днес психологията на миризмите с успех се прилага в търговията, подбуждайки ни да оставаме по-дълго време в магазините и да правим повече покупки. Аромати се използват и в пиар-кампаниите – с тяхна помощ се създава имиджът на компанията. Специално обучени хора напълват помещенията с аромати на скъп тютюн, шоколад, печени сладкиши и ябълки. И ние доста често правим своя избор ръководейки се не от ума, а от носа си.

Ароматите имат притегателна или отблъскваща сила и не случайно са обект на изучаване от далечни времена до днес.

Аромотерапията има силно въздействие върху психиката и физиката на хората и при добър подбор на средства, и правилен подход ефектът ù не закъснява.

 Аромат на кафе с гел – душ за тяло и крем – суфле “Сутрешно кафе”!
За да се събудите, съвсем не е задължително да пиете кафе – достатъчно е дълбоко да вдишате наситения аромат на прясно смляно кафе на зърна. Учените са разкрили тайната на популярността на любимата напитка в света! Всичко е в аромата – разпознаваема и запечата трайно в съзнанието ни. Именно ароматът на кафе е способен да ни избави от сънливостта и да намали негативните последствия причинени от лошия сън или липса на сън – това е заключението, направено от учени в Германия, Япония и Южна Корея в резултат на експерименти.

Учените са доказали, че миризмата на кафе помага за производството на протеини, които имат антиоксидантни свойства – помагат в защитата на нервните клетки от увреждане, вследствие на стреса на организма от липсата на сън или от необходимостта му да се събуди. Ето защо ароматът на кафе предизвиква у нас вълна от положителни емоции – от усещане за спокойствие, комфорт и желание да пеем под душа, до асоцииране с дома, топлина и уют, благополучие и увереност, повишава скоростта на мисловните процеси и физически реакции. При това ароматът, за разлика от самата кафеена напитка, няма странични ефекти и противопоказания.

 Аромат на шоколад с гел – душ за тяло и крем – суфле „Шоколадова фантазия“!
Факта, че шоколадът съдържа “витамин на щастието” най-вероятно за всеки е известен и то от личен опит. Дори и мислено да изречем вълшебната дума “шоколад” и количеството на ендорфини в кръвта ни се увеличава.

Учените са признали полезните му свойства, даже на неговия аромат. Неговият уникален, познат на всички изискан аромат, се определя от коктейла на около 40 летливи съединения, влизащи в състава му. Сигурно няма човек, на който “сладкия” и апетитен аромат на шоколад, да бъде неприятен. Физиолозите също така са установили, че този аромат има благотворен ефект върху психиката: успокоява, умиротворява, възвръща душевното равновесие. Ароматът на шоколад има антидепресивни свойства. Това е така, защото с шоколадовото лакомство са свързани най-приятните спомени от нашето детство. Именно с аромата е свързана най-дългата и продължителна асоциативна памет.

Научно е установено още, че аромата на шоколад може да засили имунната система. Специалистите съветват да не бързаме да изядем това любимо лакомство, а да вдишаме неговия аромат, защото той насърчава производството на имуноглобулин А, отговорен за антивирусна защита на организма.

Ароматът на шоколад освобождава серотонин – същият хормон, който се отделя, когато сме влюбени и за много хора това носи чувство на щастие и намалява стреса.

 Аромат на мандарина с гел – душ за тяло и крем – суфле „Мандаринов десерт“!
Мандарината има сладък, остър и пикантен аромат.
 Терапевтичните свойства на този аромат са: тонизиращо, възстановяващо, енергизиращо.
Емоционално и духовно приложение на аромата от мандарина: балансира свръхчувствителността, действа релаксиращо и успокояващо. Подобрява умствената яснота и балансира промяната в настроенията.
 Лечебно приложение на аромат от мандарина: мандариновият аромат успокоява нервната система, намалява напрежението и има тонизиращ ефект върху храносмилателната система.

Много специалисти определят аромата на мандарината като един от най-подходящите анти-стрес аромати.

Любопитни данни: По оценките на специалистите от фирма «Ароматик» – първата руска кампания, започнала да работи с миризмите, ароматизацията на въздуха в магазините повишава продажбите средно с 15–16%. А по данните на фирма CRG, в московските супермаркети, в които във въздуха се разпръсква аромат на хвойна и мандарини по време на предновогодишните разпродажби, обемът на продажбите се увеличава с над 20%.

Гел – душа за тяло и крем – суфлето „Мандаринов десерт“ са по-подходящи за използване вечер, защото имат релаксиращ аромат, който ще ви помогне да се отърсите от натрупаното напрежение по-лесно, ще успокои нервната ви система и ще ви предразположи към пълноценна почивка и сън.

 Аромат на ябълка с гел – душ за тяло и крем – суфле „Ябълков пай“!
Древната индийска философска доктрина Аюрведа сравнява аромата на ябълка с хладен душ в горещ зной. Той има тонизиращо и ободряващо действие, създава приятно лятно настроение, неповторимо свежо усещане, облекчава депресия, тревожност, раздразнителност и стрес.

А когато се комбинира с аромата на пикантна канела, се получава чудесен релаксиращ аромат, успокояващ и хармонизиращ мислите и чувствата.

Чрез специални изследвания определящи какви реакции предизвикват у мъжете женските аромати се установило, че аромата на ябълка или нейните нюанси, както никой друг аромат предизвиква в по-силния пол … апетита. А както знаете, пътят към сърцето на мъжа …

Изберете своя аромат, изживейте минути на ефирна нежност и невероятен аромат!
Гарантирано 100% удоволствие!


С етикети , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *