Как да се справим с изпотяването безопасно!


Изпотяване и безвредни дезодоранти

 Потоотделяне

Отделянето на пот е естествен физиологичен процес на здравия организъм. Потоотделянето регулира солевия и воден метаболизъм в организма, осигурява неговата защита от прегряване. Голямата част от отделяната пот на 99% се състои от вода и в своята норма почти няма мирис. Причината за неприятния мирис е взаимодействието на потта с бактериите. Много хора се борят с това с помощта на антипреспиранти.

 Опасни ли са антиприспирантите?

Първо, те блокират работа на потните жлези. Солите на алуминия взаимодействат с компонентите на потта, образувайки неразтворими съединения, които затварят каналите на потните жлези. Организмът страда от прегряване и не може да се самопочисти: всичките вредни вещества остават в него.

Второ, солите на алуминия, увеличават риска на рак на гърдата. Те разрушават естрогена (основен полов хормон при жените) и като следствие, възникват депресивни настроения, появяват се бръчки. Косата и кожата придобиват нездрав вид, образува се воден дисбаланс в организма.

Много хора не могат да се откажат от антипреспирантите заради обилно потоотделяне. Всъщност това е временно явление. Организмът се пренастройва, той дълго време е бил изключен от една негова важна функция и не е могъл в пълен обем да се освободи от токсините. Средно след около 7 – 10 дни след като се откажете от антипреспирантите, потоотделянето ще се нормализира.

За премахне на неприятния мирис помагат дезодорантите, главната функция на които е не само да ароматизират кожата, но и да унищожат бактериите. Точно те в съчетание с потта създават неприятния мирис, самата пот не мирише.

 С какво са опасни дезодорантите със спирт?

В много дезодоранти за унищожаването на бактериите отговаря спиртът. Той може да предизвика усещане за парене, раздразнение и сърбеж, особено след бръснене на подмишници, както и при хора с чувствителна кожа.

 В какво е преимущество на спрей-дезодорантът за тяло „Натурален алунит и салвия“?
  1. Натурален състав – алунит, минерал от планинско-вълканичен произход, който надеждно унищожава бактериите, органичен цинк, екстракт от салвия, алантоин.

Спрей-дезодорантът за тяло „Натурален алунит и салвия“ дезодорира кожата, без да нарушава функциите на потните жлези, не запушва порите, не възпрепятства извеждането на токсините от организма. Той не съдържа соли на алуминия, спирт, парабени и оцветители. Спреят е идеалното решение за течен дезодорант, тъй като разпръскването на течността се извършва с помощта на механична помпа, без да се използва газ, за разлика от аерозолите. Безопасен е за здравето и околна среда.

  1. Многофункционално приложение:

подходящ за използване след епилация, успокоява кожата и се грижи за нея;
подсушава обрив по тялото, отстранява малки ранички и прорези, предотвратява дразнения на кожата;
успокоява кожата на тялото след ухапвания от насекоми, слънчево изгаряне;
може да се прилага към ходилата и ръцете.

 Икономичност!  

Дезодорант-спреят за тяло „Натурален алунит и салвия“ ще ви служи повече от година. Той е разчетен средно за 800 пръскания. Само две впръсквания под мишниците сутрин са достатъчни за продължителен ефект. При първо използване на натураления дезодорант е добре няколко дни да нанасяте спрея не само сутрин, а при необходимост, тъй като след отказването от антипреспирантите може да се усили потоотделянето.

 В асортимента на компания ТианДе вече имате избор:

кристален дезодорант Natural Veil, който на 100% се състои от натурален алунит.
дезодорант спреят „Натурален алунит и салвия“ (течен алунит), който по същият начин притежава широк спектър от действие.

И двата дезодоранта осигуряват свежест до 24 часа и са подходящи за бъдещи и кърмещи майки.


С етикети , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *