Продентал – паста и четка, за здрави зъби и венци


Паста и четка за зъби Продентал – невероятен тандем за здрави венци и зъби!

Зъбите и пародонта са най-често обект на стоматологично лечение. Пародонт – всички зъбозадържащи структури около зъба: венец, периодонциум /фини влакна, които поддържат зъба в костта/ и челюстна кост.

 Ефективната пародонтална профилактика се основава главно на 3 принципа:

Осигуряване на правилно изграждане, функциониране и резистентност на тъканите на гингивата и пародонта. Преди всичко чрез грижи за рационалното хранене на индивида и обществото, от вътреутробния период до старостта.
Контрол върху зъбната (бактериалната) плака чрез професионалното ù отстраняване от стоматолога и всекидневните грижи на пациента за лична орална хигиена.
Периодични прегледи (1 път, 2 пъти, 3 или повече пъти годишно в зависимост от състоянието на пародонта) за регистриране и анализиране на необходимостта от профилактика и лечение и тяхното осъществяване от стоматолога.

Продентал - паста и четка
Тандем Продентал – без заболявания на пародонта!

Възпалителните заболявания на венците и/или на целия пародонтален комплекс в повечето случаи протичат хронично. Бактериално предизвикани, те са предотвратими и могат да търпят обратно развитие, особено преди да се хронифицират. Микроорганизмите, в най-голямата си част представители на обичайната микрофлора в устата, стават патогенни, когато се натрупат в голямо количество, т.е. когато човек занемари устната си хигиена.

От друга страна, важно условие за възникване на тези заболявания са:
  • понижаването на общата и локална имунна защита, в резултат на грип и други инфекции, на хронично протичащи вътрешни болести;
  • попадане в стресови ситуации, с които организмът не може да се справи и навлиза в състояние на дистрес;
  • злоупотреба с тютюн, алкохол, наркотици;
  • HIV-инфекция, лъчетерапия и др.

Заболяванията на пародонта са по-честа причина за загуба на зъби отколкото кариеса!

 Най-известните заболявания на пародонта са гингивит, пародонтит, пародонтоза.

Гингивит – най-лесно лечимото пародонтно заболяване. Това е възпаление на венците, без да са засегнати останалите структури на пародонта. Причина за възникване – лоша хигиена на устната кухина. Характеризира се с промяна на цвета на венците (от бледорозов към червен). Това е съпътствано от подуване и лесното им кървене при провокиране. Ако не се лекува, обхваща и другите тъкани на пародонта и преминава в пародонтит.

Пародонтит – често срещано възпалително-деструктивно заболяване на зъбодържащия апарат, при който се засягат по-дълбоките пародонтални структури и има деструкция на кост. Признаците на хроничния пародонтит се забелязват обикновено около 40-50–годишна възраст. Те най-често са кървене от венците, гноене, лош дъх, дискомфорт, свързан с неприятно тръпнене и тъпи болки в определена област от съзъбието. Може да има и оголване на корени, чувствителност и промяна в положението на зъбите, подвижност на зъбите.

Парадонтоза – рядко заболяване, среща се не повече от 10% у пациентите. Често се греши с пародонтита. Неговата причина – не възпаление, причинено от лоша хигиена, а атрофични процеси, които водят до разрушаването на костната тъкан, която държи зъбите. Точната причина за заболяването още не е известна, но се смята, че пародонтозата е наследствена.

 Вие може да не чувствате болка!

Заболяването на венците и пародонта не причиняват непоносимо страдание, а дискомфорт по време на хранене или миене на зъбите и често остава незабелязан.

Възпалителния процес и унищожаването на пародонталните тъкани протича основно безболезнено. Ето защо, да се приема безболезненото кървене на венците след миене на зъбите като липса на проблем е грешка. Това може да е първия признак на развиващ се пародонтит.

Почти всички заболявания на пародонта са придружени с кървене от венците. Растителните екстракти, включени в пастата за зъби Продентал, оказват бърза помощ за справяне с този често срещан проблем. Паста Продентал възстановява киселинно – алкалния баланс, което е много важно за здравето на зъбите.

При здрав човек, слюнката има неутрална реакция, неговото рН е между 7-7,5. Киселинно-алкалния баланс в устата се нарушава в процеса на хранене. При постъпването в устната кухина на храни особено на тези, богати на въглехидрати, под действието на бактериите настъпва ферментация до получаване на млечна киселина. Млечната киселина предизвиква увеличаване на киселинността на средата.

Прием на 10 г захар, води до по-високо съдържание на млечна киселина в слюнката на 10-16 пъти и до намаляване на рН през следващите 20 минути. Киселата среда е добра за размножаването на бактерии и вируси, които са причина за кариес и заболявания на пародонта.

Включените в пастата за зъби Продентал съставки неутрализират киселата среда, като възстановяват алкално-киселинното равновесие в устната кухина и предотвратяват развитието на кариес.

Паста за зъби Продентал
Продентал – натурална паста за зъби без флуор!
 В състава на паста за зъби Продентал участват:

 пептиди /sh-Полипептид-1/ – укрепва стените на капилярите, подобрява кръвообращението и подхранва пародонталните тъкани.
Пептидите са къси вериги аминокиселини. Най-ценното им свойство е способността да влияят на жизнените функции на клетките. С помощта на пептидни комплекси могат да се управляват процеси, протичащи в тъканите, включително и регенеративни. Пептидите предизвикват в увредените клетки експресия (включване) на гени, които отговарят за синтеза на протеини, предназначени да възстановяват функцията на  клетките.

Съдържащите се в пастата за зъби “Продентал” sh – Полипептид – 1, стимулират развитието на микрокръвоносните съдове, подобряват микроциркулацията и подхранването на пародонталните тъкани. Това е много важно, защото заболяванията на пародонта са придружени от нарушения на микроциркулацията.

 комплекс от растителни екстракти (лайка, екстракт от корен на женско биле, екстракт от женшен) спомагат за меко почистване на устната кухина и намаляване на възпалението в пародонталните тъкани.
─ екстрактът от лайка успокоява възпалените венци. Стимулира заздравяването и регенерацията на клетките, нормализира микрофлората;
─ женското биле нежно почиства. Съдържа глициризинова киселина, която е природно-активно вещество с противовъзпалителни свойства;
─ екстрактът от женшен подхранва. Склад на хранителни вещества (цинк, калций, натрий, калий, витамини C, D, E и т.н.).

ментово етерично масло и масло от гроздови семена. Те имат благотворен ефект върху състоянието на тъканите на венците, подхранват ги и ускоряват процеса на регенерация.
маслото от гроздови семена е най-известното от всички растителни масла съдържащи линолова киселина (76%) и контролира способността на тъканите да се регенерират;
маслото от мента стимулира метаболитните процеси в пародонталните тъкани.

 екстракт от мед – възпрепятства размножаването на бактериите.
Съдържа въглехидрати /80%/, органични киселини, аминокиселини, витамини В1, В2, В3, В6, К,С и Е. Минерали – калий, калций, желязо, натрий, цинк, фосфор, манган, магнезий. Съдържа още ензими, фитонутриенти, хормони, ферменти, протеини и др. Голямото количество въглехидрати поглъща влагата от възпалената зона и по този начин лишава бактериите от благоприятна среда за развитие. Две други съставки допълнително благоприятстват лечението – водороден прекис, който унищожава вредните микроорганизми и флавоноиди, които стимулират клетъчната регенерация.

Паста за зъби Продентал не съдържа флуор!
От една страна, флуора има плюсове:

помага в борбата с кариеса – в резултат от неговото взаимодействие с един от основните минерални компоненти на емайла, хидроксиапатит, се образува хидрокси флуорапатит, който е по-устойчив на киселини. На това се дължи намалената пропускливост на емайла.
помага в борбата с бактериите – флуорът е токсичен за бактериите, поради това инхибира растежа им.

И минус:

  високото съдържание на флуор в организма може да доведе до флуороза.
Флуор се съдържа във водопроводната вода, както и в много храни. Следователно, при постоянно използване на паста за зъби със съдържание на флуор, може да предизвикате прекомерно натрупване на това вещество в организма.

Флуороза – заболяване на костната система и зъбите, което се развива при токсикация с флуор. Обикновено заболяването е причинено от прием на вода с повишена концентрация на флуор или хронична инхалация на въздух с повишена концентрация на елемента.

─ първа степен на флуороза (лека форма на поражение): на повърхността на емайла на фронталните зъби се появяват едва забележими млечно-бели петна или „ивици”;

─ второ ниво на флуороза (средно ниво на увреждане): наред с млечно-бели петна или „ивици”на фронталните зъби,  се появяват пигментни петна с жълт или кафяв цвят;

─ трета степен на флуороза (тежка форма на увреждане, ерозна форма) – засегнати са не само резците, въпреки че най-често засяга повърхността на фронталните, но и всички останали зъби, като поразява голяма част от короната на зъба. Изразената пигментация се комбинирана със структурни изменения в денталните твърди тъкани. Короната на зъба се деформира, емайлът лесно се износва, зъба може да се изтрие толкова, че да стигне нивото на венците.

През последните десетилетия са наблюдава нарастване на случаите на флуороза. За щастие на по-леките форми и по изключение на ерозната.

Продентал - паста и четка
Тандем Продентал – без заболявания на пародонта!
 Тандемът паста и четка за зъби Продентал

За по-ефективна грижа за устната кухина използвайте паста за зъби Продентал съвместно с четка за зъби Продентал.

влакната на четката са от иновативен пластмасов полимер (найлон-611)
Материалът, от който са направени влакната на четката, найлон -611, е напълно безопасен и се използва в козметичните средства. Неговата безопасност е оценена от CIR (Cosmetic Ingredient Rewiev) – група от независими експерти, състояща се от световно известни лекари и учени. Производството на найлон -611 е сертифициран от FDA, което е едно от най-престижните и трудно постижими за получаване. Това позволява компанията да доставя лекарства и хранителни продукти на известни със своята взискателност американски пазари. Сертификатът на FDA (Управление на контрол на лекарствени средства и хранителни продукти, САЩ) е признание за високото ниво на нашите услуги, качеството и условията за съхранение и транспортиране на нашите продукти.

влакната на четката за зъби Продентал внимателно почистват не само зъбите, но венците и езика, на които се натрупват до 90 % от всички бактерии в устната кухина. Космите на четката са меки и еластични, така че не увреждат дори най-чувствителните венци.

влакната на четката за зъби Продентал не само напълно почистват емайла от плака, но полират зъбния емайл. Полирането предотвратява образуването на зъбна плака за известно време, тъй като на гладката повърхност тя по-бавно се натрупва плака.

мини конусните власинки на четката за зъби Продентал лесно проникват в труднодостъпните места – междузъбното пространство и венечните джобове.

миенето на зъбите става под определен ъгъл! Четката за зъби Продентал е четка – трансформатор. Главата се отстранява и се трансформира, което променя ъгъла на наклона за по-лесно почистване на задните зъби.

Тандем Продентал - без заболявания на пародонта!
Четка за зъби Продентал
Сравнение на четка Продентал, с четките с естествен косъм:

Синтетичните власинки на четката Продентал

1. Бързо изсъхват, микробите практически не се възпроизвеждат.

2. Няма междинни каналчета.

3. Повърхността е гладка, краищата не се деформират, не нараняват венците и емайла.

4. Предназначени за 3-4 месеца употреба.

Естествени власинки

1. Бавно изсъхват и стават идеално място за размножаване на микробите.

2. Има междинни канали, в които се установяват микроорганизми.

3. Пореста повърхност, деформирана посока на власинките, с напластени краища, което води до постоянно травмиране на емайла и венците.

4. Амортизира се бързо.

При сравняване на четката за зъби Продентал с електрическата четка за зъби, трябва да се отбележи, че електрическа четка за зъби е предназначена за хора със здрави зъби и венци. Дори и за тях е препоръчително да мият зъбите си с електрическа четка през ден, редувайки я с обикновена, защото тя може да да има неблагоприятнен ефект върху състоянието на емайла, да доведе до по-бързото му износване. Електрическа четка за зъби няма да замени конвенционалната!

Също така не е препоръчително да се използва електрическа четка за зъби при наличие на зъбен камък. Ако имате твърда супрагингивална и субгингивална зъбна плака, използването на електрическа четка за зъби може да доведе до обостряне на възпалителни заболявания на венците – гингивит и пародонтит.

Трябва да се отбележи още, че електрическата четка за зъби трудно се дезинфекцира. В мястото на контакт между движещата се част на главата и неподвижната част на четката постоянно се натрупва пяна и различни микроорганизми. Това може да доведе до различни възпалителни заболявания на устната кухина.

Освен това цената на електрическата четка за зъби доста превишава цената на четка Продентал.

Използвайте паста и четка за зъби Продентал и не забравяйте:
Да запазите зъбите си здрави е много по-евтино, отколкото да сложите имплантанти и протези!

За сайта tiande1.eu
Онлайн магазин TianDe – продукти за здраве и красота

С етикети , , , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *