Паразитите, неканени гости в човешкия организъм


Паразитите

Паразити в човешкото тяло? Словесна или реална заплаха?

Мислите, че това не ви касае? Когато гледате страшните снимки на паразити или ужасяващи видео кадри, вие, най-вероятно ще кажете: “Не, аз нямам такова нещо! Аз си мия ръцете преди хранене и нямам домашни любимци! Как тези чудовища могат да бъдат в мен!?” Вие също си мислите, че не трябва да се тревожите за такива неща, защото не живеете в страните от третия свят, но много грешите.

Според експертите на СЗО (Световната здравна организация) 9 от 10 души, са заразени с паразити. Дори и в най-развитите европейски страни, хелминтите и болестите причинени от паразитни червеи – глисти (хелминти), поразяват всеки трети жител. Възрастни и деца, мъже и жени, богати и бедни, не са застраховани от заразяване с паразити. Епидемиолозите са наясно, че повечето от хората са носители на едни или други паразити: от тенията, която може да бъде дълга до 10 метра, до най-малките организми, които са видими само под микроскоп. Друг ужасен факт – 85-95% от населението на Земята, а това е повече от 6 милиарда души, в момента има в организма си от 1 до 5 вида паразити.

Колко често се случва такава ситуация – човек с години ходи по лекари и не може да се отърве от алергии, не може да излекува астма, пие хипогликемични средства и няма никаква полза? Всеки от нас има такива познати, които са дали огромна сума за лечение на различни заболявания и не са получили никакви резултати. Само в редки случаи, когато лекарят се е оказал или много умен или много отговорен и е изпратил своя пациент на редовен анализ на фекална маса –  само тогава, могат да се намерят в човешкия организъм паразитите, които причиняват десетки заболявания. С лечението на тази патология до момента никой не се бори.

 Кои части на човешкото тяло са обитавани от паразити?

Противно на общоприетото схващане, паразитите не непременно “са се настанили” в червата (видео) и могат да бъдат идентифицирани с банален анализ на фекалиите. Много от паразитите се чустват добре в белите дробове, сърцето, мускулите, дори в мозъка и очите. Добре познатата малария, която някога е била победена, се завръща и това е – най-опасното според експертите от СЗО, паразитно заболяване. Маларийният плазмодий живее изключително в кръвта и не всеки лекар е в състояние да разпознае болестта с достатъчна сигурност, а тя все още отнема живота на хиляди хора всяка година.

 Как попадат паразити в човешкото тяло?

В човешкото тяло, те попадат по различни начини, най-често с консумацията на заразена вода и храна.

Паразитите проникват в нас чрез ухапване от насекоми, при къпане в свободно течащи водоеми, чрез въздуха с прахта, която е преносител на техните яйца. Кучетата и котките чрез своя влажен дъх, могат да разсеят яйцата на паразитите на разстояние до 5 метра.

Яйцата на  остриците могат да оцелеят до 6 месеца и чрез детски играчки, килими, бельо и дрехи, попадат в тялото. Яйцата на човешката аскаридата попадат вътре в нас чрез лошо измити зеленчуци и плодове.

Аскаридата (Ascaris lumbricoides) – прилича по външен вид на гладък, блед дъждовен червей и се храни във възрастен стадий с чревното съдържание на гостоприемника. Възрастната женска може да достигне 35 cm дължина.  

Шиш с месо или домашна сланина – 95% гаранция за трихинелозна инфекция. Осолената риба, пържола или яйцата са причина за инфекция с лентовиден /плосък/ червей, който достига дължина до 12 метра и може да живее в тялото ни в продължение на 25 години. Зачестили са случаите на заразяване с паразити още в утробата на майката.

Може да се заразите чрез мръсни ръце, не само вашите, но и на търговци, готвачи, сервитьори. Яйцата на паразитите пътуват по парите, перилата на обществения транспорт. Висока концентрация на яйца на паразити се наблюдават в продукти като бекон, пушен колбас, шунка, наденица, свинско във всички форми, телешко, пилешко, агнешко, а дори и кокошите яйца често са заразени с тях. Епидемиолозите от цял ​​свят се опитват да се справят с тази напаст. В САЩ, например, за проверка за паразити унищожат  по 1 свинско трупно на всяко хилядно. Това са загуби за няколко милиона долара, но иначе е невъзможно.

 Няма абсолютно надежден метод за дезинфекция на месо и обичайното готвене не унищожава ларвите. Вие не можете да гарантирате чистота на храната си, като варите или пържете месото, огромен брой ларви на паразити въпреки всичко ще проникнат в тялото ви.

 Основни симптоми за наличието на паразити в човешкото тяло:

Симптомите за наличието на паразити в човешкия организъм са доста разнообразни. Тяхното коварство е в това, че всички те се проявяват така, че поставянето на правилната диагноза е практически невъзможно. Каквито и да са по вид паразитите в човека, всички симптоми на хелминтоза са много сходни. Сред тях доминират:

Постоянна умора, намалена работоспособност, нервност, раздразнителност.
Сънливост или обратно, безсъние.
Проблемна кожа и коса.
Козметични дефекти като разслояване на ноктите, напукани пети, различни петна по кожата, ранни бръчки по лицето.
Болки в корема, метеоризъм (газове и подуване на корема).
Нарушения при изхожданията по голяма нужда (обикновено под формата на диария, но може и запек).
Значителни промени на теглото в относително кратък период от време.
Булимия (дългосрочно увеличаване на апетита) или обратно, влошаване на апетита.
Хиповитаминоза (авитаминоза).
Анемия, нисък хемоглобин.
Грануломи, тумори.
Главоболие, ставни, мускулни болки.
Скърцане на зъбите по време на сън, сърбеж в ануса.
Нарушен имунитет, чести настинки.
Повишени алергични реакции под формата на астма, атопичен дерматит, уртикария.

Освен това, възможно е появата на симптоми, характерни за липсата на всякакви хранителни вещества в организма, защото е известно, че паразитите изсмукват от храната най-полезни хранителни вещества, включително витамини и минерали. Паразитите са организми, които живеят за сметка на хазяйна си. Те живеят паралелен живот вътре в телата ни, хранят се с нашата енергия, нашите клетки и храна. Също така не е тайна, че те изхвърлят продуктите на своите жизнени функции директно в телата ни, а също там и умират.

 Основни видове паразити в човешкото тяло

Във видеото към статията става ясно как изглеждат паразитите в човешкото тяло. Разбира се, един филм не може да представи всички видове живи същества, които атакуват организма, но то е достатъчно за да разберем колко разпространени и опасни са те. Има десетки видове:

  • най-широко разпространени са остриците, аскаридите, хелминти, ехинококи, трихуриди, трихинели, описторхи, тении, анкилостоми;
  • вътреклетъчни паразити, които са видими само под микроскоп – токсоплазма гондии, Pneumocystis carinii /гъбички, установяват се в белите дробове на човека в латентно състояние и причиняват плевмония при срив на имунната система/;
  • криптоспоридии /установяват се във водоразпределителните системи и могат да оцеляват след повечето процедури за дезинфекции, като хлориране, напр./;
  • Giardia ламблия, амеби, маларийни паразити и мн.др.

С тях борбата е най-трудна и причиняват най-тежките нарушения на функциите на организма, не рядко те водят до смърт. Впрочем, дори обичайните глисти допринасят за развитието на заболявания като диабет, високо кръвно налягане, артрит, акне, псориазис, екзема, очни заболявания, мигрена, астма, пневмония, хепатит, остра бъбречна и чернодробна недостатъчност.

Човешките паразити често изглеждат като червеи (хелминти) с различни цветове, форми и размери: големи и малки, къси и дълги, продълговати, кръгли, с цилиндрична форма и плоски …

 Как да прогоним неканените гости?

Традиционната медицина е практически безсилна пред нахлуването на паразити в човешкото тяло. Достатъчно е да кажем, че според лекарите старателното измиване на зеленчуците или приготвянето на храна помага да се намали риска от инфекция. Да се намали, но не да се предотврати! Например, ехинококите са абсолютно устойчиви на дезинфектанти, а при варене загиват едва след 20 минути. По този начин, обичайната профилактика за глисти очевидно не работи, особено като се има предвид данните на СЗО.

 Единственото нещо, което може да предложи традиционната медицина за лечение на глисти при деца и възрастни – това са доста токсични лекарства, които дори и да не струват скъпо, имат отрицателно въздействие върху цялия човешки организъм. А това ще се съгласите, не е най-добрият начин.

Лечението на паразитите е доста трудна задача. Проблемът е в това, че дори след тяхното пълно елиминиране, организма няма имунитет към тях. Това означава, че организма може почти мигновено да бъде заразен отново и да получи пълен набор от всички познати неприятности. Освен това, при използване на традиционните лекарства човешкото тяло може да пострада толкова, колкото и от паразитите. Фактът, че в организма може да се намира до 5 кг “биомаса” и конвенционалните обезпаразитяващи лекарства едновременно унищожават всички паразити, което води до масово освобождаване на токсини в кръвта. Ето защо традиционните лекарства трудно се понасят от човека.

 Ето защо, експертите на компания TianDe считат, че най-добрия начин за изчистване от паразити в човешкото тяло е мекия – постепенното елиминиране от организма с помощта на средства с растителен произход и редовна профилактика (1-2 пъти в годината) на всички видове хелминти и едновременното укрепване на защитните механизми на човешкото тяло. Арсенала на компания TianDe, позволява едновременно да изгоните паразитите от своя организъм, както и да нормализирате чревната микрофлора, да очистите черния дроб, бъбреците.

Компанията ви предлага, да се отдалечите от опасните практики на традиционната медицина и да започнете да прилагате наистина ефективни и напълно безопасни методи за прочистване на организма от паразити. Препоръчителната гама от продукти за естествено пречистване от паразити, компанията е включила в своята Програма „Живот без паразити“. Основната цел на програмата е – освобождаване на организма от паразити и техните метаболитни продукти, премахване на токсините, корекцията на функцията на черния дроб и имунната система, антиоксидантно и общо укрепващо действие.

Лекарите казват, че основната причина за повечето болести е неизправност в работата на стомашно-чревния тракт. Те смятат, че е невъзможно да се започне с оздравяване на организма, лечение на някакво заболяване или коригиране на телесното тегло, ако не работи правилно стомашно-чревния тракт.

Ето защо компания TianDe предлага:

Програма за подобряване функцията на черватаОсновна цел на програмата: допълване нуждите на организма от разтворими диетични фибри, регулиране моториката и лекото прочистване на червата, коригиране работа на жлъчната система, подобряване на храносмилането и обмяната на веществата.

Програма за подпомагане работата на черния дроб. Основна цел на програмата: подобряване изтичането на жлъчна течност и отстраняване на застойните явления в черния дроб и жлъчните пътища, пречистване на чернодробните клетки и активиране процесите на възстановяване, подобряване на секреторната функция на стомаха и задстомашната жлеза, коригиране процесите на храносмилане, метаболизма, антиоксидантно действие.

Видео

Видеото не е за лица под 16 години и за хора със слаби нерви!

 


С етикети , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *