Родиола, златен корен – дар от природата!


Златен корен (Родиола, Rhodiola guadrefida) – сибирският женшен, който няма аналог в света!

Ако сте били високо в планината, вие сигурно сте вдишвали чистия и свеж въздух до главозамайване, „летели“ сте като птица, дишали сте свободно и лесно – ето така действа златния корен, той възвръща живота обратно, възстановява всички функции на тялото.

Златен корен (сибирски женшен) – рядко срещано растение, което расте по скалистите склонове на Алтай, в степите на Алтай и никъде другаде по света. Това растение е уникално във всяко едно отношение. За разлика от съвременните методи за лечение, златният корен въздейства на причината, а не на следствието от заболяването. В нашата епоха на ежедневен стрес и лоша екология, златния корен е наистина чистата капка способна да пречисти океана.

В съвременната медицина билката златен корен се използва при лечение на много заболявания. Нейното уникално свойство е, че въздейства на клетъчно ниво – пречиства и подмладява организма, възстановява функцията на болните системи и органи. Това е много рядък ефект, който все още предстои да бъде проучен в бъдеще от медицината.

Ако усещате своя имунитет отслабен и искате да запазите своето здраве и младост, използвайте златен корен като природен имуностимулатор и адаптоген. Особено внимание следва да се обърне на това растение по време на периоди на продължително заболяване, с тежки наранявания и продължителната употреба на антибиотици.

Химичен състав

Родиолата е с уникален химичен състав: росиридол, монотерпентинни алкохоли и техните гликозиди, цианогенни гликозиди, фенилетаноиди, фенилпропаноиди, арил гликозиди, деривати на галиевата киселина и други. Изключителните си целебни свойства дължи на съединения като: роазвин, розарин, розин, р-тирозол, родиолозид, родиолин, розиридин и салидрозид. Полезните съставки се извличат в сухи екстракти, спиртни екстракти и есенциални масла, получени само от цветовете.

Златен корен (родиола)
Билка златен корен (родиола)
Широко приложение:

Златен корен се прилага за успешното лечение на атеросклероза, анемия, левкемия, при сърдечни заболявания.

Чрез редица научни експерименти е доказан благоприятният ефект на родиолата върху биоелектрическата активност на мозъка, която е важна за подобряване на умствената активност и паметта. Приемът на екстракт от растението намалява умствената умора, повишава мотивацията за работа и осигурява спокоен сън.

При жените

Златният корен е прекрасен подарък за жените. Той се използва за пълното лечение на мастит, миоми на матката, ерозии, кисти, ендометриоза, болезнена и нередовна менструация, тумори с различна етиология. Растението има изразен кръвоспиращ и мек тонизиращ ефект. Облекчава спазми на мозъчните съдове.

При мъжете

Мъжете използват родиола за лечение на аденом на простатата. Тя повлиява добре ерективната им способност, спира преждевременната еякулация, като при това стабилизира простатната течност. 

Важни научно доказани стойности

Това уникално растение е естествен хормон, премахващо ендокринни заболявания: заболяване на щитовидната жлеза, на лимфните възли, заболявания на надбъбречната жлеза и др. Може да се използва успешно за лечение на онкозаболявания и други сериозни заболявания от бактериален и вирусен произход.

Есперименталните данни от изследвания, направени в Русия, доказват, че приемането на родиола намалява растежа на тумори с до 39% при опити върху животни и ограничава метастазите им до 50%. При други опити с различни видове рак, включително аденокарциноми, използването на екстракт от родиола води до значително увеличаване на продължитеността на живот.

Експериментално е доказано, че приемането на билката  в комбинация с противоракови средства намалява токсичния им ефект върху черния дроб и в същото време повишава техния терапевтичен ефект.

Родиола (Златен корен) - чай
Женско здраве със златен корен (родиола)
Действие на родиолата:

успокоява нервната система;
подобрява умствената и физическата активност;
пречиства кръвта;
отстранява спазмите на кръвоносните съдове на главния мозък;
повишава хемоглобина;
повишава устойчивостта на организма към инфекциозни заболявания;
активира защитните сили на организма;
пречиства организма от токсини;
възстановява състава на кръвта;

ускорява оздравяването на фрактури;
билката нормализира хормоналния баланс;
намалява развитието на възпалителни процеси;
намалява риска от развитие на ракови заболявания;
намалява съдържанието на холестерола;
стабилизира кръвното налягане при хипертония;
нормализира функционирането на ендокринната система;
подобрява работата на сърцето;
подмладява организма.

Чай със златен корен (родиола) - женско здраве
100% натурална билка златен корен (родиола)
За здравите хора

При тях билката има класическото действие на антиоксидант – предпазва нервната система от стрес, причинен от свободните радикали.

По-малко усилия за отслабване

Последните проучвания показват, че използването на екстракт от родиола може да бъде много ефективен за отслабването. Златният корен е напълно естествен продукт, съдържащ основните ензими, които изгарят мазнините. По същество растението ускорява изгарянето на мазнините в тялото и когато се комбинира с дори и минимални упражнения, това може сериозно да ускори регулирането на теглото.

За сайта tiande1.eu
Онлайн магазин TianDe – продукти за здраве и красота

С етикети , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *