Простатит – лечение в домашни условия, с природни средства


Негативните аспекти и различните проблеми на съвременния начин на живот налагат на мъжете голяма отговорност и грижа. Как в този забързан ритъм е възможно те да запазят и поддържат своята духовна хармония и мъжка сила?

Преди 15-20 години, мъжките здравословни проблеми се отнасяха само за по-възрастните мъже. Днес, заболяванията на простатата жлеза започват да безпокоят мъжете много по-рано:
болки в долната част на гърба, в долната част на корема и слабините;
често и болезнено уриниране;
безсимптомно и продължително повишаване температурата на тялото;
общо чувство на умора, придружено от чести главоболия и мускулни болки.

Много от тези симптоми се проявят при повече от половината от мъжкото население на възраст над тридесет. Но това не е предела. Статистиката от медицинските изследвания показва, че младите мъже над двадесет години вече започват да развиват простатит. Само в ранните стадии, ако няма остри симптоми (остър простатит), на практика той е невидим. Тази тенденция за ранно развитие на простатит води не само до дискомфорт и сериозни здравословни проблеми, но също така допринася за мъжко безплодие.

 Способна ли е народната медицина да помагне?

Съществува голямо изобилие от така наречени народни методи за борба с простатита, между които има и доста ефективни и продуктивни. Но преди да предприемете такъв, дори и хомеопатично лечение, трябва да се диагностицира и  разберете причината на заболяването.

 Простатит – възпаление на простатата

Медицински увеличената простатна жлеза е известна като доброкачествена хиперплазия на простатата (ДХП). Обикновено простатата е с размер на орех, а при това състояние тя започва да расте, понякога става толкова голяма, колкото ябълка и притиска уретрата, което води до непълно изпразване на пикочния мехур, отслабена поток на урината, необходимостта да се уринира става по честа и спешна.

 Видове простатит

 Остър простатит

Тази инфекция е причинена от бактерии, които се движат от уретрата,  от ректума. Острият простатит започва рязко с висока температура, втрисане, болки в ставите и мускулите, умора.

Хроничен бактериален простатит
Този тип простатит е причинен от бактерии. По-често се среща при по-възрастните мъже. За разлика от острата форма, обаче, хроничният бактериален простатит е коварен и може да се задържи за седмици или дори месеци. Тази форма на болестта може да се диагностицира само от лабораторни методи.

Хроничен небактериален простатит

Той е известен също като синдром на хроничната болка в таза и е най-честата форма на простатит. Неговите симптоми наподобяват тези на хроничния бактериален простатит. Изследванията показват, че този вид простатит може да произтече от стрес, неоткриваемо инфекциозен агент или физическа травма, която причинява възпаление или увреждане на нервите в пикочно-половата област. Мъжете са с болка и затруднено уриниране.

 Асимптоматичен възпалителен простатит

Той обикновено се открива по време на тестове за друго заболяване, като например безплодие или други болести на простатата. Белите кръвни клетки присъстват в урината или секретите на простатата, но мъжът няма симптоми. Без никакви симптоми мъжът не знае, че има простатит и не се лекува.

Някои от видовете простатит имат подобни симптоми, но лечението им трябва съществено да се различава. Ето защо е важно да се определи истинската разновидност на заболяването. Само когато се определи точната причина за болестта, може да се очаква успешно лечение.

 Профилактиката – най-добрият начин за лечение на простатит

Съвременния живот изисква от мъжете максимално внимание, самоконтрол и самоувереност. Да съхрани своята правилна духовна нагласа и способност за истински лидер, трябва да поддържа себе си в добра форма. Поддържането на добра физическа форма, съвсем не е единственото нещо, за което трябва да се грижи един истински мъж. Здравето – наистина е основният аспект за успешен и наситен живот. Грижа за мъжкото здраве днес, трябва да започне още от най-ранна възраст. Ранна превенция на мъжките заболявания, включително и простатит, може би е най-добрият метод на лечение. Този подход ще елиминира появата на нежелани и болезнени симптоми, ще помогне да се запази пълноценната мъжка енергия.

Компания TianDe с грижа и внимание се отнася към мъжките проблеми. За целите на профилактиката и лечението на простатит са разработени специални продукти (билкови чайове, фитопластири), които могат не само да се предотвратят развитието на болестта, но и да помогнат за премахване на симптомите и признаците на възпаление.

 Фиточай с горска върбовка и блатен петолистник

Този чай е противовъзпалително средство при простатит – има уникални лечебни и противовъзпалителни свойства.

Корените и коренищата на блатния петолистник съдържат много микроелементи, включително танини, които са способни да отстранят възпалението на простатната жлеза и в целия организъм като цяло. Корените на блатния петолистник се използват като противораково средтсво и хемостатици. Блатния петолистник има успокояващ ефект. Неговата употреба нормализира психо-емоционалното състояние, връща загубената мъжка сила. Благодарение на високото съдържание на витамин C, блатния петолистник, освен целенасоченото си действие, допринася още и за общото укрепване на имунитета.

Горската върбовка (иван чай) отдавна се използва за възстановяване на жизнените сили и енергията. Той има ярко противовъзпалителен ефект, ускорява заздравяването на рани и възпаление на вътрешните органи, намалява болезнените симптоми на заболяването. Тази билка също допринася за формирането на мъжкия хормон (тестостерон), което значително подобрява физическата сила и мъжката енергия.

Натуралният билков чай ​​ с горска върбовка и блатен петолистник е необходим за всеки мъж, който е загрижен за собственото си здраве. Фиточаят има състав с минимален списък на противопоказания, а има ефективно превантивно и лечебно действие при заболявания на простатата.

Прием: За да се постигне желаният резултат и пълното изчезване на симптомите, билковия чай ​​трябва да се приема най-малко 10 дни, два пъти на ден по време на хранене. В случай на хроничен простатит, курсът може да продължи до 1 месец.

Противопоказания за употреба: брадикардия, хипотония, лична непоносимост на компонентите.

 Фитопластир „Яошен

Пластирът е съвременно решение за лечение на простатит. Разбира се, лечението на хроничния простатит е дълъг и много натоварващ процес. Фитопластира „Яошен“ Tiande е специално разработен за удобство и лекота на използване.

Има уникална конфигурация, предназначена специално да помага на хората лесно да се справят с урологични проблеми и с болката, причинена от хронични възпалителни заболявания.

Активния билков състав на Фитопластир „Яошен“, състоящ се от билкови екстракти от тинтява, живовляк, лисичина (Corydalis), шафраново масло, китайската билка “Ню Си” (Achyranthes bidentata) и канелено масло имат противовъзпалително, антитуморно, хемостатично, спазмолитично и обезболяващо действие:

Живовляк – перфектно почиства черния дроб и бъбреците, нормализира процеса на уриниране.
Тинтявата и китайската билка “Ню Си” стимулират потентността и усилват сексуалната активност. При това, тези растения се използват като диуретично и противовъзпалително средство при заболявания на пикочния мехур и простата.
Лисичина (Corydalis) има успокояващо и регенериращо действие. Тя нормализира функционирането на сърцето и кръвоносната система. Възвръща изгубената жизненост.
Шафрановото масло има силен аналгетичен ефект, намалява в черния дроб и бъбреците, премахва застоя на кръвта.
Канелено масло има антивирусно и бактерицидно действие. Усилва действието на горе посочените растителни съставки. Успокоява и облекчава нервно напрежение. Помага за съсредоточаване и възстановяване на жизнената енергия.

Приложение:

  1. Намерете точката Шу – измерете разстояние от гръбначния стълб на кръста от двете страни – 3 cm
  2. Почистете кожата със спиртен разтвор и залепете 2-та пластира. Оптималното време за приложение – 12 часа. В случай на тежко възпаление още един пластир се залепва на точка “Дантян” (под пъпа – 4 пръста). Правилното определяне на точката на подлепяне помага в процеса на оздравяване. Минимален курс за лечение – 10 дни.

Препоръчва се употребата на Фитопластира „Яошен“  в комбинация с билковия чай ​​за мъже с горска върбовка и блатен петолистник. Натуралните съставки и простотата на приложение на фито средствата Tiande е предназначена за профилактика и лечение на мъжки заболявания на пикочно-половата система и е в състояние не само да ускори но и значително да опрости лечението на простатит в домашни условия.

Не забравяйте, че мъжът, който сериозно се отнася към своето здраве и предприема всички необходими превантивни мерки, може да избегне в бъдеще безплодие и да продължи своя род.


С етикети , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *