Ефективни акупунктурни точки при болка в колянната става


Статия

Въздействието (масаж и прилагане на фитопластир на компания TianDe) върху биоактивните точки на колянната става прави възможно да се намали отока, да се подобри нейната двигателна активност и да се отървете от болката.

Масажът е необходимо да се започнете /или да осъществявате/ преди да влезете в остърия стадий, т.е. когато няма остра болка.

Ефективни акупунктурни точки при болка в колянната става:

 Точка 1: Симетричната ù точка се намира в задната част на крака в центъра под коляното. Използва се за лечение на коленната става, артрит, ишиас и болки в гърба.

 Точка 2: Симетричната ù точка е разположена от външната страна на коляното, в гънката, образувана в извивката на ставата. Облекчава напрежението и болката на колянната става.

 Точка 3: За откриването на тази точка е необходимо също да сгънем крака в коляното. При сгъване в колянната става се образува падина и на мястото, където тя завършва, под коляното, е желаната активна точка. Тя облекчава напрежението и болката в колянната става.

 Точка 4: Разположена между двете сухожилията от вътрешната страна при сгъване в колянната става. Върху нея се въздейства не само при болка в коленете, но в коремната кухина, както и за възстановяване на увредена активност на репродуктивната система.

 Точка 5: Намира се на вътрешната повърхност на големия пищял под главата на пищяла (в издадената част). Въздействието върху точка 5 дава добри резултати при лечението на артрит, артроза и разширени вени.

 Точка 6: Разположена под колянната става на външната страна на коляното, практически пред главата на пищяла. Въздействието върху нея помага за облекчаване на напрежението в мускулите в коляното.

 Точка 7: Намира се под колянната капачка във вдлъбнатина от външната страна. При въздействие на тази точка изчезват болките в коленните стави, облекчава се ревматизъм в краката.

 Точка 8: Намира се под колянната капачка към външната част на пищяла. Облекчава болки в коленните стави, укрепва мускулите, подобрява общото здравословно състояние.

Прочетете още:
6 общи лечебни акупунктурни точки в китайската медицина

Видео


С етикети , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *