Акупунктурни точки при болка в гръбначния стълб


Китайски билкови пластири помагат при болка в гръбначния стълб и напрежение в мускулите. Напълно безопасни и ефективни!

Болките в гърба са проблем, пред който са изправени почти всички представители на “седящите” професии, студенти, както и тези, чиято работа е свързана с прекомерни упражнения. Може ли да се отървем от тази болка? Ето какво препоръчват специалисти на традиционната китайска медицина.

 3 прости правила за здрав гръбначен стълб:

 Намерете оптималната ергономична позиция на тялото си, за да регулирате височината на работната маса и стол, както и разстоянието от очите до екрана на компютъра.
 Направете това като правило: на всеки 2 часа, правете 5 минутна почивка за малко тренировка и разтягане на гърба. Може просто да се разходите за чаша кафе.
 Забравете асансьора! Не бъдете мързеливи, ходете нагоре по стълбите, дори ако вашият офис се намира на 10-ия етаж.

Ако тези прости мерки не помагат, опитайте да си направите китайски точков масаж, различните техники на който все повече се използват и в западната медицинска практика. След това приложете върху акупунктурната точка /където е възможно/ един от целебните  билкови пластири за тяло на компания TianDe.

Китайският точков масаж /акупресура/ и китайските фито пластири подобряват кръвообращението, премахват напрежението и спазмите в мускулите на гърба, а също така имат общо оздравяващо въздействие.

 Няколко акупунктурни точки, върху които е добре да въздействате:
При болка в гръбначния стълб - билкови пластири
Акупунктурни точки при болка в гръбначния стълб

VG 26 /задносреден меридиан/ – шок, колапс, загуба на съзнание, топлинен удар. Тикове и спазми на лицевите мускули на устата, напрежение в мускулите на гърба, болки в гръбначния стълб и кръста. Нарушение на носното дишане. Гърчове при деца.

VG 4 /задносреден меридиан/ – при тежко главоболие; схванати тилни мускули, мускули на гръбначния стълб, болки в долната част на гърба /кръста/. Висока телесна температура без изпотявате. Ендометрит, аднексит, бяло течение. Импотентност, инконтиненция; диария, хемороиди. Астенични състояние, нарушения на съня; гърчове при деца. Ще я откриете лесно, като проектирате пъпа върху гръбначния стълб.

V 23 /меридиан на пикочния мехур/ – при болка в гръбначния стълб (гърба и кръста), лумбаго и ишиас. За облекчаване на спазми в гръбначния стълб и мускулите на гърба.

При болка в гръбначния стълб - билкови пластири
Акупунктурни точки при болка в гръбначния стълб

V 36 /меридиан на пикочния мехур/ – въздействието върху тази точка облекчава болката в лумбосакралната област, с други думи – в лумбалната област и опашната кост. При ишиас и лумбаго, невралгия на седалищния нерв.

V 37 /меридиан на пикочния мехур/ – за премахване на болките в кръста и гърба, значително облекчава състоянието. Дава добър лечебен ефект при невралгия на седалищния нерв.

V 40 /меридиан на пикочния мехур/ – при остра и хронична болка в кръста. Има терапевтичен ефект при невралгия на седалищния нерв и помага значително за облекчаване на болката в коленните стави. Тази точка е уникална. Регулира циркулацията на лимфата, а лошия лимфен дренаж е честа причина за възпаление и болка, която се дължи на факта, че лимфата не е изчистена от токсините.

R 3 /меридиан на бъбреците/ – намира се над глезена кост и помага /точка помощник/ за възстановяване на потока на жизнената енергия “чи”.

R 1 /меридиан на бъбреците/ – препоръчва се да се използва в съчетание с VG 26. Тя е важна общоукрепваща и профилактична точка. Укрепва бъбреците и повишава съпротивителните сили на организма. Бъбреците управляват костите, затова въздействието върху нея се препоръчва при “болка в костите”.

Акупунктурни точки при болка в гръбначния стълб
Билкови пластири ТианДе
 Някои съвети при болка в гръбначния стълб

Дръжте гърба си топъл. Честа причина за болки в кръста и шийните прешлени са преохлаждане и влага. Така, че момичета откажете се от късите тениски и дънките с ниска талия! Гърбът трябва да се държи на топло.

Според концепциите на традиционната китайска медицина, типични вътрешни фактори, които причиняват болки в гърба, е липсата на енергия “чи” и “ин” в бъбреците. Това заболяване обикновено се придружава от оплаквания от често уриниране, слабост в коленете, импотентност.

За справяне с тези проблеми без медикаменти помагат пълноценния отдих, физически упражнения, китайския точков масаж и чудесните билкови пластири на компания TianDe.

Подходящи фитопластири при болка в гръбначния стълб са Тегао, Вутонг, Янканг и Донфенг. Особено ефективни са след точков масаж върху акупунктурната точка.

Прочетете още:
6 общи лечебни акупунктурни точки в китайската медицина


С етикети , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *