Масажен гел Ортофит – бърза помощ за ставите!


Масажен гел Ортофит – бърза помощ при болки в ставите и мускулите!

Един от най-популярните продукти на компания TianDe е гелът против болки в ставите и мускулите – Ортофит. Той се грижи още и за сухожилията и хрущялната тъкан. Защо този алтайски гел привлича толкова много клиенти? Наистина ли има много достойнства? Повярвайте, така е!

Преди всичко за всеки е от значение колко е удобен за използване. Продуктът има лека гел текстура, която се абсорбира лесно и не оставя следи по дрехите и лепкаво усещане върху кожата.

Съдържа 8активни съставки (маслиново масло, евкалиптово масло, ментово масло, екстракт от игличките на бяла ела, екстракт от розмарин, екстракт от прополис, диметил сулфон, винилов етер), като има 96% натурален състав. Не съдържа оцветители и изкуствени аромати!

В състава на гела участват проверени през векове естествени съставки, които подобряват кръвообращението, облекчават възпалението, намаляват болки в ставите и мускулите, възстановяват радостта от движението. В тази статия ще се спрем на по-малко известните или по-новите.

Ортофит - при болки в ставите и мускулите

“Кралски” инградиенти на гела ОРТОФИТ:

1. Гелът е обогатен с легендарния екстракт от розмарин. Това растение е част от известния еликсир, с който унгарската кралица Елизабет на 72 години се излекувала от ревматизъм и подагра. След лечението тя се почувствала толкова добре, че скоро се омъжила за краля на Полша.

Екстрактът от розмарин не само подобрява микроциркулацията в областта на болната става, премахва болката, но и въздейства върху причината за възпалителния процес. Това е естествен антисептик и антибиотик. Розмаринът въздейства на бактерии, гъбички и вируси. Много често, причината за ревматизъм е инфекция, причинена стафилококови бактерии.

Факт: Антисептичните свойства на розмарина са били признати от френските медици – по времето на епидемии от чума те поставяли аромапушилни с розмарин в болниците.

2. Прополисът е известен със своя аналгетичен ефект. Проучванията са доказали, че аналгетичното му действие е 5 пъти по-голямо от новокаина. И още – микробите се адаптират към всички антибиотици, но към прополиса не могат! Включен е във формулата на гела, защото:

той е мощно естествено лекарствено средство, съдържащо повече от 50 вида биологично активни вещества (БАВ). Има широк спектър на действие: от антимикробно, стимулиращо имунната система, до мощно аналгетично действие;
влизащите в състава му БАВ осигуряват подхранване на ставите и премахване на възпалените процеси в ставните връзки и околоставните тъкани.
екстрактът от прополис подобрява пропускливостта на кожата за своите и други биологично активни вещества.

А сега за “десерт” още две съставки, които за повечето от вас може да са непознати. Имената им звучат много „химически“. Това да не ви притеснява. В действителност, те са органични продукти. За да се разбере тяхното участие и действие в гела, ще се спрем на всеки един от тях в детайли:

3. Гелът ОРТОФИТ има свойствата на хондропротектор, благодарение на участващия в него диметил сулфон.

Хондропротектори – вещества, които стимулират регенерацията на хрущялната тъкан, подхранват тази тъкан и забавят нейното болезнено разрушение.

Диметил сулфон – търговско наименование MSM. Формула: C2H6O2S. Ако си спомняте химията, която сте учили в училище, ще може да кажете, че това е органично вещество, както е видно от съдържанието на въглерод, водород и кислород.

Тези, които имат проблеми със ставите, добре познават наименованията хондроитин сулфат или глюкозамин. Диметил сулфонът, за съжаление, по-малко хора знаят. Тази съставка е ценна с това, че съдържа усвоима органична сяра, което е от съществено значение за човешкия организъм. Тя е необходима за обезпечаване на много жизненоважни функции в организма и е неразделна част от живата материя. Този елемент участва активно във формирането на костите, хрущялите, мускулите и нервната система.

Гел Ортофит - за болки в ставите и мускулите

Действие на МСМ:
има противовъзпалителен ефект;
намалява болки в ставите и мускулите, включително след травми;
облекчава подуване, унищожава калциеви отлагания, нормализира метаболизма на калция в организма;
проводник на активните съставки;
стимулира кръвообращението.

Последните изследвания, проведени в САЩ показват, че най-важни са противовъзпалителното и обезболяващо действие на МСМ при заболявания и травми на ставите, гръбначния стълб, мускулите и сухожилията. В състава на гела ОРТОФИТ има същесвена роля – той е проводник на активните компоненти. Диметил сулфонът заедно с екстракта от прополис „повеждат“ останалите активни съставки и ги доставят на точното място.

4. Един от основните компоненти на гела ОРТОФИТ е затоплящия агент от ново поколение, модерен аналог на лютите чушки – виниловия етер (ВЕ). Търговското му наименование е Комфодерм, има формула C12H18O3 и е органичен продукт. Не дразни кожата и много добре се усвоява.

Сред методите на физическа терапия на пациенти с проблеми в ставите, обикновено се препоръчват топли или хладни процедури. Въздействието със студени или топли процедури върху ставите може да намали болката значително. При едни помага топлината, а при други – студеното. В гела ОРТОФИТ се залага на топлото (приятно топло). Усещането за топлина не се усеща веднага, но се съхранява в продължение на дълъг период от време. То е различно при различните видове кожа, както и за различните области на тялото.

Името на виниловия етер съвпада с името на чувствителните рецептори на човешкото тяло – ванилоидни рецептори. Те се активират под влиянието на различни стимули, които могат да причинят болка (топлина, налягане и т.н.) и са един вид “интегратор” на чувствителност за болка. ВЕ деактивира механизма за генериране на болка: в началото стимулира, а след това намалява чувствителността на рецепторите за болка.

ОРТОФИТ утолява “глада” на ставите:
при проблемните стави елиминира застойните явления;
при здравите – компенсира липсата на движение.

Ставите, за разлика от други органи не се захранват директно през кръвоносните съдове, а чрез посредник – ставната течност, т.е. доставката на хранителни вещества, дори в здрави стави става чрез “втора ръка”. А при хора с болни стави е още по-трудно, тъй като ставните заболявания са свързани с възпаление и увредена микроциркулация.

Нарушенията в храненето и метаболитните процеси в ставите са свързани с неактивен начин на живот, тъй като той винаги е придружен от застой на кръвта.

Съставът на гела ОРТОФИТ съдържа комплекс от компоненти (натурални витамини, макро и микроелементи), които способстват за съхраняване на калция в организма и подобряват функционирането на околоставните съдови мрежи. Това помага за елиминиране на подуване и болка, нормализиране обменните процеси в областите на болните стави. Подобряването на микроциркулацията премахва ефекта от заседналия начин на живот, съпроводен от застойни явления и нарушения в “храненето” на ставите.

Отзивът за него: намалява болки в ставите и мускулите почти веднага, а след 1,5-2 седмици употреба се наблюдава устойчиво облекчаване на състоянието.

Продуктът е многократно тестван преди да бъде пуснат в продажба.


С етикети , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *