Фитогел „Славитон“ – за разширени вени и уморени крака


Фитогел “Славитон” – билков гел за разширени вени и уморени крака, с подобрена формула, обогатена с 3 нови фитокомпонента!

Заставайки на два крака, човекът е придобил на разположение умели, сръчни ръце и такъв проблем, като разширените вени. Варикозата е неговата отплата за възможността да се движи изправен. Четириногите никога не страдат от разширени вени! Всичко това, което животните извършват на четири крака, ние трябва да правим, само с помощта на два. Венозната система на човека попада под огромно натоварване.

Въпреки действащите сили на земно притегляне, кръвта от краката се връща към сърцето – отдолу нагоре! Потокът от кръв във вените преодолява високото хидростатично налягане, причинено от силата на тежестта действаща във вертикална посока, както и високото налягане в коремната кухина. Колкото по-голямо е теглото на тялото, толкова по-голямо е натоварването в нашите крака и кръвоносната система в тях!

Венозната система на краката заслужено е наречена “периферно сърце”. Сърцето само по себе си не е в състояние да изтегли цялата кръв от краката, така че тя стига до него основно чрез съкращаване на мускулите на краката, бедрата и стъпалата, действащи при движение, като помпа. Регулирането на движението на кръвта във вените става чрез специални клапи, които по време на мускулно съкращение я пропускат само в една посока – нагоре към сърцето. Когато мускулите са отпуснати, клапите са плътно затворени, за да се предотврати обратен поток на кръв.

При неблагоприятни условия, клапанният апарат се разрушава, кръвопотока е затруднен, кръвта застоява във вените. Стените им се разширяват, изтъняват, по тях се натрупват метаболитни продукти. Нарушава се подхранването на тъканите. С други думи, налице е варикоза. Външно тя се проявява чрез съдови “звездички” на краката и неестетични възлести вени.

Симптоми

Най-ранните симптоми на разширени вени са чувство на тежест, ясен подкожен венозен рисунък на краката, съпроводен с болка и подуване в края на деня. Обувките са удобни сутринта и започват да стягат вечерта. Понякога първите симптоми на развитие на разширени вени могат да представят ноктите – поради циркулаторни нарушения, те стават по-тънки и се лющят, или обратно – втвърдяват се и грубеят. Ако тези симптоми са познати за вас, компания ТианДе предоставя възможност –  билков гел за разширени вени „Славитон“!

От варикоза страдат не само жените, но и мъжете. В последните години това заболяване като, че ли “младее”. Ето списък от фактори и обстоятелства, при които разширените вени е много трудно да се избегнат:

Добре известни фактори за развитие на разширени вени

 Наследственост – това е може би един от основните фактори за разширени вени. Ако един от родителите ви, бабите и дядовците са страдали от разширени вени, рискът да заболеете достига 70%. Наследили сте не самата болест, а генетично обусловена структура на вените: слаба съединителна тъкан на венозните стените и клапи.

 „Седяща“ и “стояща” работа, с други думи – по-заседналия начин на живот, винаги е придружен от нарушения в кръвообращението.

 Бременност: по време на бременността обема на кръвта в женския организъм се увеличава до 35%, увеличава се съответно и натоварването върху кръвоносните съдове. Растящата матка притиска вените на таза, което води до повишаване на налягането във вените на краката.

 Високи токчета: колкото по-високо се намира петата, толкова по-голяма е вероятността от развитие на разширени вени! Високият ток възпрепятства съкращението на мускулите на прасеца и притиска вените, което води до застой на кръвта.

Малко известни фактори за развитие на разширени вени

 Някои видове физическа активност: причина за разширени вени може да бъде някои видове физическа активност. Например, вдигане на тежести. С това се натоварват коремните мускули, увеличава се венозното налягане и се разширяват вените на краката. По същия начин в риск са лицата ангажирани с тежък физически труд, както и тези, които прекалено се натоварват във фитнес залите.

 Чревните проблеми също могат да причинят разширени вени. При запек се повишава налягането в коремната област,  както и във вените на краката.

 Орални контрацептиви: съдържат прогестерон, който отпуска стените на вените, прави ги по-малко еластични и разтегливи, като по този начин прекъсва работата на клапите.

 Позата “крак върху крак”: познатият маниер е вреден, защото в тази поза се притискат вените на краката и притока на кръв е нарушен.

Варикозa от лат. varix – възел, оток.
Разширената вена е:
Блато“: при варикозата кръвта застоява и се сгъстява, препълвайки вените.
Решето“: от препълването с кръв, съдовите стени се разтягат, изтъняват, повишават своята пропускливост, образувайки оток.

Лекарите за варикозата: варикозата удря по вените на краката, а после стреля в сърцето … Кардиолозите я определят като опасно за живота заболяване.

Фитогел Славитон - за разширени вени и уморени крака

При това заболяване на помощ идват венотониците и антикоагулантите. Първите – укрепват съдовите стени и нормализират пропускливостта на вените, а вторите – разреждат кръвта, подобряват кръвообращението и предотвратяват образуването на кръвни съсиреци.

Билков гел за разширени вени „Славитон“ – природни венотоници:

 екстракт от див кестен – източник на есцин
Дивият кестен е наречен така, защото неговите семена в далечните векове е бил използван за лечение на дихателната система на конете.

Екстрактът от див кестен е средство 2 в 1: притежава свойствата на  венотониците (т.е. укрепва стените на кръвоносните съдове) и свойствата на антикоагулантните (разрежда кръвта и предотвратява образуването на кръвни съсиреци).

Основната активна съставка на конския кестен е есцина. На основата на есцина се произвеждат лекарства – хапчета и мехлеми, за лечение на разширени вени. Благодарение на есцина, екстрактът от див кестен е едно от най-популярните и ефективни средства за профилактика и лечение на разширени вени. Есцина намалява броя на порите и техния диаметър, намалява съдовата пропускливост. Поради това отокът си отива, както и чувството на тежест в краката, подобрява се кръвообращението.

екстракт от червени водорасли от вида Палмария Палмата, отглеждани на северния бряг на Атлантическия и Тихия океансъдържа полизахариди “ксилани”, които повишават еластичността на стените на кръвоносните съдове, засилват производството на колаген, подобряват микроциркулацията и лимфен дренаж, намаляват отоците.

екстракт от жълт кантарион – източник на “витамина на пропускливостта” (от англ. « permeability »)
Жълтият кантарион е популярно средство в народната медицина. В състава на екстракта се съдържа витамин Р – той укрепва венните стени и клапи, намалява пропускливостта на кръвоносните съдове.
Названието на витамин Р е получено от първата буква на думата «permeability», което в превод на английски означава “пропускливост” и именно намаляването на съдовата пропускливост е основна характеристика за витамин P.

 екстракт от хамамелис – източник на танини (от келт. Tan – Дъб)
Екстрактът от хамамелис намалява пропускливостта на кръвоносните съдове, тъй като в неговия състав се съдържат танини – дъбилни вещества, които стесняват порите и ги правят водоустойчиви. Преди, за тази цел се е използвала дъбова кора.
Хамамелисът е малко дърво, покрай което в късна есен никой човек не може да премине равнодушно.  На фона на “голите” след падането на листата  дърветата, хамамелисът се откроява с ярко жълти цветчета. Цветовете на хамамелиса си играят със слънцето – щом изгрее слънцето, дори за няколко часа, чашките се разтварят и цветчетата се препичат на зимното слънце като ухаят много приятно. Щом слънцето се скрие зад облаците, те пак се навиват и затварят, за да издържат на ниските температури.

Билков гел за разширени вени Славитон

Билков гел за разширени вени „Славитон“ – природни антикоагуланти:

екстрактът от див кестен – действа като ластични, стягащи чорапи
Всички лекарствени антикоагуланти се основават на ацетилсалицилова киселина, която независимо от формата на използването (локално под формата на инжекция или орално), има страничен ефект върху стомашната лигавица и може да доведе до образуване на язва.

Природният антикоагулант – веществото, което намалява повишеното съсирване на кръвта, предотвратява образуването на кръвни съсиреци е екстракта от див кестен. Проучванията са доказали, че ефекта от използването на екстракта от див кестен при варикоза е сравнима с използване на стягащи чорапи!

екстракт от хмел – източник на фитоестрогени
Намаляването на съсирваемостта на кръвта се осигурява от съдържащите се в хмела, фитоестрогени – растителен аналог на женските хормони. За да изпълнят своята функция, всички хормони се свързват със съответстващите им рецептори. Контурът на молекулата на хормона, съвсем точно съответства на контура на молекулата на определен рецептор. Фитоестрогените, които са сходни по структура с тези на хормона естроген, работят на същия принцип и активират съответните естрогенни рецептори.

Билков гел за разширени вени „Славитон“ – природни антисептици:

 екстракт от лайка – източник на антисептично вещество азулен
 екстракт от мащерка – източник на антисептично вещество тимол
 екстракт от розмарин – източник на фитонциди, биологично активни вещества в растението, ограничаващи растежа на патологични микроорганизми.

При варикозата, която винаги се придружава от застойни явления, се нарушават всички метаболитни процеси в кръвоносните съдове и кожата. Дългосрочното нарушаване на подхранването на кожата на долните крайници създава благоприятни условия за развитието на различни гъбични инфекции и бактериални заболявания. Това се случва, ето защо: хранителните вещества в кожата не се доставят и токсичните – не се извеждат. В резултат може да се образуват така наречените трофични язви – често срещано усложнение при разширени вени.

За да се предотврати образуването на венозни язви се използват антисептици, сред тях – екстракт от лайка, екстракт от мащерка и екстракт от розмарин листа.

С билков гел за разширени вени „Славитон“:
 Ще “развържете възлите” на краката си!
 Ще се насладите на лека походка!

 Ето какво казва Елена Есичкова, специалист по тибетска медицина, преподавател-химик, за „Славитон“ и различните му приложения:
Фитегоел “Славитон” е уникален продукт! Може да го прилагате не само когато краката ви са уморени или имате разширени вени, но и при:
 Главоболие. Нанасяте от продукта върху горната час на гърба /от рамо до рамо/ и на мястото на болката.
 Дихателни проблеми. Нанасяте на гърдите.
 Сърдечни проблеми. На гърба, огледално на сърцето, втривате с леки движения, до 5 минути се получите облекчение.

 Диабетни рани и рани от залежаване. За раната приготвяме силен разтвор от Алунит, пръскаме 2 пъти дневно и отгоре посипваме “Перлена пудра“.

Кожата около раната е черна, тънка, с вид на папирус. Под кожата има много токсини и затова тя сменя бързо цвета си. За да премахнем токсините и да подхраним кожата нанасяме 6-8 пъти дневно “Славитон” около раната.

Когато говорим за токсини, винаги правим програма за детококсикация с чай (Прочистващ чай с бял оман или Тибетски сбор) или добавки, но много важен е приема на вода. Последни проучвания сочат:
─ през зимата – 33 мл. вода на 1 кг. тегло
─ през лятото – 40 мл. вода на 1 кг. тегло
Пример: вие тежите 50 кг. нужно е да изпиете 2000 мл. /2 л./ вода.


С етикети , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *