Bio rehab – активатор на растежа на косата!


КОМПЛЕКС Bio Rehab “АКТИВАТОР НА РАСТЕЖА НА КОСАТА”

Здравата и гъста коса в наше време е лукс. И ако преди тази загуба е била присъща най-вече за по-възрастните мъже, днес потенциални и реални “жертви” на плешивост са почти всички – както мъжете, така и жените – възрастни и млади хора.

Разбира се, в центъра на проблема са жителите на големите градове. Върху тяхната глава се „изсипва” голямо разнообразие от не твърде полезни елементи на Менделеевата таблица. Освен това, косата на гражданите, както на никой друг, са подложени на различна форма на стрес. Вътрешен – напрежение, неврози и др. и външен – често третиране със сешоар, специални пяна, гелове, лакове и др. Хората с гъста коса в тази обстановка са по-скоро изключение, отколкото правило. Оказва се,  че много ултрамодерни средства за опазване на косата  често са безполезни.

Така изглежда под микроскоп наистина здравата коса – косата на новородено бебе. Кутикулът /външния слой на косъма/ има защитна функция. Когато люспичките на кутикула лежат плътно, припокривайки се максимално по цялата дължина, косата е копринена, мека и блестяща. Ако обаче клетките на кутикулата са физически или химически повредени, косата е лишена от блясък, става чуплива и лесно се оплита.

Така изглежда здравата коса на възрастен човек. Тук кутикулът е сравнително здрав, засегнат единствено от обичайни дейности – разресване, миене, излагане на косата на слънце.

Под кутикулата на косъма се намира кортексът, който съдържа издължени фибри кератин. Когато кутикулът е увреден, кортексът се отделя и структурата на косата е разрушена. На тази снимка почти изцяло липсват люспичките на кутикула и ясно се виждат кератиновите влакна.

А този косъм е бил топиран. Разресван в посока, обратна на подредбата на кутикула. Това е като галенето на котка в посока, обратна на растежа на козината и. Кутикулът се изправя точно като козината, но не може да слегне също толкова лесно. Това води до наранени или дори откъснати люспички, като оголва кортекса, който би следвало да го предпазва.

Резултат от химическо увреждане. Студеното къдрене и изправянето на косата по химичен път разрушава структурата на косъма. Разкъсва дисулфидните връзки, които придават естествената форма на косъма. Ето последиците от многократно използване на къдрин.

Този косъм е бил изправян с химикали. Процес, подобен на студено къдрене.

Стилизанти. Употребата на лак за коса също има своите последици. Той слепва няколко косъма в сноп, а при разделянето на тези косми (с гребен или пръсти) може да се получи нараняване или дори отлепване на част от кутикулата.

Преса/маша. Какво се случва при препичане на косъма? Влагата вътре в него започва да кипи и необратимо уврежда кортекса и кутикулата. В крайна сметка косъмът ще се накъса, понякога образувайки ‘бяла точка’ – цъфтеж през средата на косъма. 

… Може би е време да се обърнем  към най-добрият исторически опит и мъдрост, изпитан  през вековете?

Древна  тибетска  тайна за запазване младостта  на  косата

В Китай, съвременната жена на преклонна възраст има гъста, блестяща коса. И много рядко китайски старец  – да бъде плешив. Каква е тайната? Разбира се, това явление може да се обясни отчасти с генетична предразположеност, отчасти  със  здравословен начин на живот, който се опитват  да водят  по-голямата част от китайците. Въпреки това, има огромно значение за състоянието на тяхната коса – грижата за нея.

Обратно на европейците, които правят избор на козметика за коса съобразно рекламите „за супер продукти”, китайците, преди всичко се опират на вековните познания за човешката природа и взаимодействието ù с околната среда. Като средства за грижа предпочитат билки, естествени източници, минерали …

Bio rehab - активатор  на растежа на косата
Тибетски билки и Аюрведа

Водеща позиция в Китай, относно  ефиктивността на лечебните средства  е тибетска медицина. Тибетските лечители  в продължение на повече от две хилядолетия, са формирали свой ​​собствен набор от инструменти и методи на лечение, приемайки много от постиженията на китайски, индийски и арабски фармацевтични и медицински методики. Не обръщайки внимание на това взаимстване, тибетска медицина е придобила свой уникален характер, преди всичко чрез използване на местни билки, които са достъпни само във високопланински екологично чисти райони.

Тибетските билки и древната медицина

Основен факт е, че тибетските билки растат в условия на суров климат, в кислороден глад, с резки дневни колебания в температурата и силна слънчева активност. Тези фактори даряват тибетските билки със специални лечебни свойства, от който е лишена обикновената флора.

Друга особеност на рецептите на лекарствени средства от тибетската медицина е тяхната многокомпонентност. Според каноните на тибетска медицина, лечението се осъществява от цял комплекс, като  липсата на поне един от компонентите намалява ефективността на лекарството. Сложен е и самия ритуал по приготвянето на лечебно-профилактичните средства, поради това е невъзможно да бъдат направени в домашни условия.

Любопитен е факта, че лекарствата на тибетската медицина са насочени най-вече да помогнат на организма сам да се справи с проблемите, а не “да се убият някакви вредни микроби”, които са предизвикали проблема. Тибетските рецепти практически не предизвиква алергии, действат меко, лесно се усвояват от организма.

За съжаление, при всички очевидни предимства на тибетската традиционната медицина, днес е изключително трудно да си представим жител на град, който усърдно събира растения (в Тибет!). Да спазва строго определено “ритуално” време затова, да ги суши според каноните на билкарите, да извлича от тях екстракти, масло, да запарва отвари … и ги комплектова в пропорционално съотношение. Без това ще се загубят всички лечебни свойства на компонентите.

Най-важното –  точното съотношение на компонентите не са известни на мнозина. И така, какво да се направи? Да се откажем от тази страхотна идея и да продължим да използваме конвенционалните средства, безнадеждно губейки косата си? Не! … Изход винаги има!

Bio rehab - активатор  на растежа на косата
За силна и здрава коса!
Bio Rehab: хармония от древната източна мъдрост и достиженията на съвременната цивилизация

Учени от международния изследователски център на китайска медицина “Боцянь” успяха да направят невъзможното – да съчетаят най-добрите рецепти от народната  тибетска  медицина за косопад и най-напредналите международни биотехнологии. Кулминацията на техните разработки са станали средство за косопад в серия Био Рехаб. Компания TianDe представлява тази линия  изключително извън Китай.

За максимален ефект, компания TianDe препоръчва системно и последователно използване на средствата Bio Rehab: шампоан активатор на растежа на косата + маска активатор на растежа на косата + тоник активатор на растежа на косата. Ако се съчетае с използването на Мезоролер TianDe – ефектът се увеличава в пъти.

 Шампоан активатор на растежа на косата Bio Rehab

С уникална тибетска формула нежно почиства и подхранва скалпа и косата. Биологично активни съставки, съдържащи фитоестрогени, възстановяват отслабените или повредени фоликули и стимулират растежа на нова коса. Предпазват скалпа от по-нататъшна загуба на коса.

Джинджифиловия екстракт, комплексът от тибетски билки и иновативните компоненти в шампоана, подобряват кръвоснабдяването на космените фоликули, отстраняват пърхота, без да се нарушава естественото ниво на рН. Шампоанът е отлично средство за поддържане и възстановяване на здравето на косата.

 Маска активатор на растежа на косата Bio Rehab

Съчетава най-добрите практики на традиционната тибетска медицина и съвременните биотехнологии. Има изключителен състав, въз основа на растителни протеини на планински джинджифил, женшен и ангелика с катионови свойства. Благодарение на тях, маската увеличава своето въздействие върху структурата и корените на косата. Почти три пъти по-ефективна в сравнение с конвенционалните средства.

Бързо прониква в космените луковици, като активните съставки възстановяват протеиновата структура на косъма, повишават активността  на космените фоликули. В резултат протича активно укрепване на корените и ускорен растеж на косата. Подобрява се нейната структура по цялата ù дължина. Маската предоставя богато подхранване и хидратиране на косата и скалпа, придава ù здрав блясък.

 Тоник активатор за коса Био Рехаб

В основата му е богат букет от тибетски  билкови екстракти, извлечени чрез иновативната супер технология. В този полезен продукт са концентрирани полезни качества и икономичност на използването.

Активните съставки въздействат директно върху космените фоликули, оказват комплексно въздействие: спират  косопада, стимулират  растежа на нова коса. Нормализират мастните жлези, осигуряват богато подхранване и възстановяват жизнеността и красотата на  косата. Помагат на косата да устои на негативните външни влияния. Резултатът от използването на тоник активатора се запазва за дълго време.

 Възстановяващият неизмиващ серум за косата е отлично допълнение към комплекса BIO REHAB. Той е иновативен продукт, който може да регенерира повърхността на косата. „Залепва“ накъсаните краища, възстановява гладкостта на косъма, защитава го по време на сушене и къдрене, т.е. серумът има целенасочено въздействие върху порестата повърхност на косата. Тя става копринено гладка със сияен блясък.


С етикети , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *