Маските Pro comfort – идеално козметично средство през лятото!


Всички искаме да имаме блестяща кожа, но за да е така, трябва да положим някои грижи. “Враговете” на кожата през лятото са праха, вятъра, UV лъчите и високите температури. Козметолозите казват: в края на лятото кожата на лицето на почти всяка жена се нуждае от реанимация.

Лятото е приятно и дългоочаквано време за нас, но на кожата може да донесе много неприятности. През лятото тя изпитва голямо натоварване (много козметици смятат, че то е дори по-големо, отколкото през зимата!) – въздуха е много прашен, с малко влага. Активното слънце, топлината, вятъра, морската сол – отслабват кожата.

През лятото често възникват дерматози (предшественик дерматит) – раздразнения по кожата, които често се съпътстват от лющене, зачервяване и парене.

С появата на горещия сезон се активират мастните и потните жлези, които са налични в големи количества на лицето. Ето защо кожата изглежда влажна и много жени приемат това за “овлажненост”, но уви, това не е вярно. Влажната от летните жеги кожа не е хидратирана „отвътре“ – при изразена слънчева активност и влиянието на сухия вятър се разрушава хидролипидната мантия на кожата.

През лятото:

кожата, склонна към омазняване, става още по-мазна, тъй като е засилена секрецията на потните и мастни жлези;
─ кожата, склонна към сухота, става още по-суха, губи влага и се лющи, вследствие действието на UV лъчите;
─ появяват се отклонения дори при нормална кожа: може да стане мазна или пък суха;
─ неадекватно реагира и комбинираната кожа: възниква рязка граница между мазните и сухи области (T-зоната: челото, носа, брадичката – стават все по-мазни, а тънката кожа на бузите – още по-суха).

Козметолозите са единодушни: ако не желаем в края на лятото да харчим много пари за реанимация на кожата чрез козметични скъпи процедури в салоните за красота, трябва в началото на лятото да се погрижим за нормалното ù функциониране!

Здравословен загар не съществува!
През лятото ние активно “подлагаме” кожата си под слънчевите лъчи, без да се замислим, че здравословен загар не съществува! Слънчевият загар може да е визуално привлекателен, но действителността е друга – кожата е била увредена и се е опитала да се защити. Кожните клетки произвеждат пигмент с по-тъмен цвят само с цел защита срещу последващо облъчване.

UV лъчите причиняват фотостареене, което се проявява така:
  1. хипермеланоза – активиране на пигментни клетки (меланоцити). Като резултат от натрупване на меланин в големи количества в някои области на кожата, възникват пигментни петна.
  2. хиперкератоза – бързо нарастване на броя на клетките в горния слой на кожата, поради което епидермиса се удебелява. Лицето изглежда уморено, цвета на кожата блед, леко сивкав.
  3. увреждат структурата на дермата (колаген и еластин). Вредното влияние на ултравиолетовите лъчи е свързано с образуването на свободни радикали, които окисляват липидите и унищожават колагеновите и еластинови влакна, компоненти на имунната и антиоксидантна системи на кожата. Резултат – кожата постепенно губи своята еластичност, появяват се бръчки.
  4. изсушават кожата, тя става груба и грапава.

Говорейки за лятна грижа, не разделяме кожата на мазна, суха или комбинирана – всеки тип през този сезон, изисква овлажняване. Съществува погрешното схващане, че мазната кожа не се нуждае от овлажняване. В действителност, дехидратираната мазна кожа производствежда повече себум. Освен това, през лятото кожата повече от всякога е подложена на стареене, поради което РЕВИТАЛИЗАЦИЯ и ПОДМЛАДЯВАНЕ е това, от което тя има нужда по време на горещия сезон. Източник на компоненти за интензивно овлажняване и профилактика от стареене на кожата, са маските. Маските са необходимо козметично средство през лятото, за поддържане на кожата в добро състояние.

Из историята на маските:

Маските навярно са били първите достъпни за жените козметични средства за грижа за кожата. Маски за кожата е ползвала известната египетска царица Клеопатра – именно с нейното име се свързва медно-млечната и избелващата глинена маски. Различни рецепти за маски съществуват във всички части на света, като в много случаи използването на маски се свежда до един или два основни ефекта (изравняване цвета на лицето и избелване) при несходни компоненти.

В Англия, като основа се използва отвара от черен чай, в България – зеленчуков сок и каша от сладки пиперки, в Испания за козметични цели се използват маски от варен боб. Всяка епоха внася в рецептите за маски своите тънкости. Някои се запазват в продължение на векове, а други след години предизвикват усмивка – например, обичая да се привърже към лицето за през нощта, котлет от сурово телешко месо, практикуван в началото на XIX век. Днес в програмите за грижа за кожата, маските заемат централно място.

Маските PRO COMFORT – магическо преобразяване за минути!

Ще бъдете възхитени от това, което ще видите в огледалото … Кожата изглежда по-млада, ще придобие сияен и здрав вид само за 15-20 минути! Маските са един от най-ефективните начини за експрес-грижа за кожата!

За хидратация на кожата:
Овлажняваща маска за лице и шия „Хиалуронова киселина“ (52901);
Придаваща блясък маска за лицето и шията “Перли” (52907).

За предотвратяване на стареенето, премахване на последиците от UV лъчите:
Ревитализираща маска за лице и шия „Линчжи“ (52902);
Подмладяваща маска за лицето и шията “Коензим Q10“ (52903);
Регенерираща маска за лице и шия „Минерален комплекс“ (52904);
Избелваща маска за лицето и шията “Витамин C” (52905);
Тонизираща маска с подмладяващ ефект за лице и шия „Лотос“ (52906);
Подхранваща маска за лице и шия „Пчелно млечице и прополис“ (52908).

Да се засили ефекта на маските ще помогнат: геловете за измиване, тониците, козметичните гъби за измиване, пилингите, мезоролера Тiande и РЕЛАКСАЦИЯТА.

Преди да нанесете маската, трябва да почистите кожата – това е златно правило за всеки тип маска. Маската няма да има желания ефект, ако се приложи към непочистена кожа! За по-цялостно почистване, използвайте специални средства – гелове за измиване и тоници, подходящи за вашия тип кожа.

Желателно е по време на измиването да се използват козметичните гъби Тiande. Те подпомагат дълбокото почистване на порите, ексфолират горния слой на епидермиса, изравняват повърхността на кожата, подобряват циркулацията на кръвта.

Пилингът и Мезоролерът засилват ефекта от маската много пъти! Те освобождават пътя за проникване на активните съставки в по-дълбоките слоеве на кожата.

Съвет: Сложете маската, легнете и отпуснете мускулите на лицето, не говорете, не разтягайте кожата. Маската няма да има желания ефект, ако изпълнението на тази процедура вие комбинирате с домакинска работа. Процедурата за прилагане на маската е процедура релакс – пуснете нежна музика и отделете малко време за себе си.


С етикети , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *