Гъбата линчжи – козметична съставка на TianDe


Гъбата линчжи (линг-ши, рейши, ганодерма лицидум и др.) расте по корените и стволовете на паднали дървета от някои видове.

Гъбата Линджи е наричана “гъба на безсмъртието”,  “Съкровището на императора”, „Божествена трева”. В Китайската „Свещена книга за чудодейните лекарствени растения”, гъбата Линчжи  е наречена – “Най-добрата сред 365 най-ценни билки на Изтока, превъзхождаща по ценност знаменития женшен”. Козметичните и лечебни ù свойствата се използват в Китай вече над 4000 години. В древен Китай гъбата е толкова легендарна, че нейния образ се изрязва за украса и декорация. В традиционната китайска медицина Линчжи е приета като най-висока категория по отношение на широкото си действие, което няма странични ефекти.

Гъбата линчжи (рейши, ганодерма)
Гъбата линчжи – активна козметична съставка
Химичният състав на гъбата е много богат:

 протеини – съдържа всички съществени и несъществени аминокиселини и амиди;
 мазнини – съдържа най-вече ненаситена мастна киселина;
витамини (главно С и D) и  минерали (като калций, фосфор и желязо).

Линчжи съдържа най-активните полизахариди измежду всички лечебни растения.  Само този вид гъба е източник на тритерпеноиди, ергостерини, помагащи в борбата с онкологичните заболявания. Съчетанието на полизахаридите с ергостерините способства за подобряването на природните имунни функции на организма, подобряването на имунния отговор на клетъчно ниво. Също тритерпеноидите имат антиалергично действие, помагат по-добре да се усвоява кислорода, което е особено важно при заболяванията на горните дихателни пътища, способстват за повишаване съпротивляемостта при стрес. Те нямат токсични ефекти върху човешкото тяло, и че те са безопасни, от медицинска гледна точка. Степента на възстановяване на увредените имунни системи, включително и тези с болестта на СПИН, и антитуморна активност зависи от продължителността на лечението с Линчжи.

Ганодерма се счита едновременно като тонизиращо и адаптогенно средство. Като тонизиращо средство тя укрепва силите на организма, а в качеството на адаптоген, го подпомага да се адаптира към стреса. Линчжи е природен адаптоген, подобряващ здравето и нормалното функциониране на организма. Гъбата не само подобрява някои компоненти на имунния отговор при пациенти с рак, но също така потиска патологичните промени в имунната система при автоимунни заболявания. Съвременните лабораторни и клинични изследвания са доказали, противо възпалителните, антивирусни, антимикробни, антиалергични и антитуморни свойства на Линчжи. Особена терапевтична стойност Ганодерма има при заболявания на горните дихателни пътища (хроничен бронхит и др.).

Гъбата линчжи
Гъбата линчжи – активна козметична съставка TianDe
И така, може да се заключи, че Линчжи има четири основни лечебни свойства:

 Първо – има силна антитуморна активност.
 Второ – доказан ефект при алергични заболявания. При изследване на химичния състав на рейши в Американския институт по ракови заболявания е направено уникално откритие – намерено е вещество, наречено ланостан, което спира образуването на антитела –  важен момент при алергични реакции. Разбира се това не е кратък процес – отнема 1-2 години, но е резултатен и няма странични ефекти.
 Трето – положителен ефект от употребата на тази гъба при всички белодробни заболявания.
 И четвърто – широко и успешно използване на Линджи при сърдечно-съдови заболявания.
Сега пациенти с бронхиална астма, атопичен дерматит и други алергични заболявания са излекувани от тях с помощта на Линчжи.

Гъбата не е токсична и може да се използва в течение на дълъг период, без неблагоприятни ефекти. Подобрява всички видове обмен: минерален, въглехидратен, мастна обмяна, има антиалергичен ефект. Ганодерма регулира синтеза на нуклеиновата киселина, а също така на ниво клетъчен метаболизъм повдига бариера срещу опустошителното действие на свободните радикали, намалява окислителните процеси, което значително забавя процеса на стареене.

Гъбата линчжи
Гъбата линчжи – активна козметична съставка TianDe

Линджи съдържа почти всички групи витамини: бета-каротин, B, D, E, C; 13 вида аминокиселини, протеини, ненаситени мастни киселини, имуномодулиращи полизахариди, минерали: калий, фосфор, Fe, Са, Mg, Zn, Mn , бор, кобалт и повече от 80 вида ензими, които участват във всички процеси на разделяне и строителството.

Компания Tiande използва екстрактът от Линчжи, като активна съставка на маски, кремове и шампоани:

Подмладяващ крем за ръце с екстракт от гъбата линчжи (40106)
Ревитализираща маска за лице и шия Линчжи (52902)
Интензивният регенериращ крем за лице “Линчжи” (14902)
Шампоан (20108) и Балсам (20109) за коса с екстракт от гъбата линчжи
Тоник активатор на растежа на косата (23403)
Подмладяващ балсам за коса с екстракт от шоу ву (20123) и др.


С етикети , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *