Екстракт от лястовиче гнездо – интересна и ценна козметична съставка


Немного за активната съставка в почистващата златна маска филм на TianDe  – екстракт от лястовиче гнездо.

Що за съставка е лясовиче гнездо? Безспорно, за нас лястовичето гнездо е екзотичен и загадъчен продукт. Въпреки това, в Китай, лястовичите гнезда се използват отдавна в кулинарията, медицината и козметологията. Морските лястовици (салангани) гнездят на островите в Южнокитайско море и предпочитат да изградят своите гнезда на отвесни скали и по таваните на пещери. Гнездата им са построени от ядящи се морско зеле и други морски водорасли, съединени с помощта на рибен хайвер (изключително богат на фосфор и лястовича слюнка). За  да се достигне до техните гнезда, се използват дълги стълби или се предприема рисковано катерене до целта, като това се върши само от специално обучени ловци. Освен това този вид лястовици за целия свой живот, изграждат само едно гнездо, а желаещите да опитат супа от лястовиче гнездо са много /лястовичето гнездо се изсушава под преките лъчи на жаркото слънце и в резултат на това се получава рибно – растителен продукт, който прилича на половин чиния с диаметър около 6 см и не разваля с години/. Затова цената на килограм от техните гнезда може да достигне $2000. В действителност, лястовичите гнезда са комплекс от подхранващи морски дарове, богати на йод и са източник на полезни микро и макроелементи.

Състав и свойства на лястовичето гнездо
Източните лечители отдавна използват гнездата на тези лястовици за лечение на различни заболявания. Лястовичите гнезда имат тонизиращ ефект, помагат на организма да се възстанови от заболяване, засилват имунитета, подобряват концентрацията, нормализират кръвното налягане и повишават либидото. Освен това лястовичето гнездо се смята за едно от най-добрите подмладяващи агенти.

Тези качества на лястовичите гнезда, се дължащат на техния химически състав. Основният компонент в тях – биомолекула гликопротеин, съчетава в себе си въглехидрати и протеини. Лястовичето гнездо е богато на аминокиселини, минерали и микроелементи, съдържа фосфор, желязо, калций и разбира се, йод. Друг важен компонент на лястовичето гнездо е хормон, стимулиращ регенерацията и възстановяването на клетките, растежа на тъканите и имунитета.

Козметиката въз основа на лястовиче гнездо:
Подобрява общото състояние на кожата; Изглажда бръчките и предотвратява нови такива; Осигурява лифтинг ефект; Освежава и омекотява кожата; Дълбоко овлажнява и подхранва; Подобрява тена, придава на кожата вътрешно сияние; Стимулира регенерацията на тъканите; Подобрява еластичността на кожата; Моделира лицевия контур.

Лястовиче гнездо е една от най-ценните козметични съставки, които могат да върнат времето назад, младостта и свежестта на кожата.


С етикети , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *