Серия Tibetan herbs – силата на тибетските билки


Серия Tibetan herbs – натурална козметика с тибетски билки

В Югоизточна Азия има място, което особено се откроява сред много други страни в този регион. То се намира на високо планинско плато, сред величествените планински върхове на Хималаите. От древни времена, този загадъчен край привлича умовете на учени, мистици и романтици от цял ​​свят. Именно тук се намира една от най-удивителните страни – Тибет.

Силата на тибетските билки - серия Tibetan herbs
Силата на тибетските билки – серия Tibetan herbs

Когато кажем “Тибет” пред очите ни като на калейдоскоп се сменят строги и величествени пейзажи: заснежени планини, ледници – блестящи на слънцето като скъпоценни камъни. Представяме си още древни манастири, обширни равнини с мистериозни ездачи, изчезващи някъде в мъгливата далечина. Но Тибет – не е само безкрайни простори и горди хребети. Това  място на земята, което много хора искат да посетят, впечатлява с уникалната си религия – тибетския будизъм и медицина.

Тибетската медицина е една цялостна система за лечение, която е служила на народа на Тибет в продължение на векове. Това е наука, изкуство и философия, която осигурява холистичен подход за съхраняване на здравето. Това е наука, защото нейните принципи са посочени в систематична и логическа структура, основана на разбирането за тялото и връзката му с околната среда. Тибетската медицина е изкуство, защото използва диагностични методи, основани на творческия потенциал, разбиране, финес и състраданието на лекуващия лекар или лечител. Още е – философия, защото обхваща принципите на съдбата и етиката.

Силата на тибетските билки - серия Tibetan herbs
Силата на тибетските билки – серия Tibetan herbs
Лечебната сила на растенията

Тя е известна от древни времена. Светът на растенията – най-голямото чудо на природата и царство на красотата. Всяко растение е своеобразна фабрика, в която протича синтеза на голямо разнообразие от редки и полезни за човешкото тяло вещества. Растенията са живи организми, които имат силна енергетика. Те не само ни радват с разнообразни цветове – за нас те могат да направят чудеса. Хората отдавна са забелязали, че всичко, което расте в природата, има удивителни и тайнствени лечебни свойства. От древни времена до наши дни, от уста на уста се предават легенди за чудодейните средства на тибетската медицина.

Уникалните тибетски лекарства. Те са проверени чрез хилядолетно приложение, с перфектно подбрани пропорции на компонентите, включват в себе си от 10 до 35 билки, минерали и суровини от животински произход.

Тибетската медицина

Тя предлага холистичен подход за оздравяване и подмладяване на човека. Разглежда здравото тяло като резултат на хармонично равновесие на фините енергии, а болестта – като следствие от нарушаването на този баланс. Основната концепция на тибетската медицина е увеличаване и хармонизиране на жизнената енергия, която циркулира по меридианите на тялото. Превръща се в здраве, жизнена сила, подмладява тялото и духа, балансира емоциите, творческите и духовни способности.

От древни времена в Тибет и Китай, паралелно в медицината и в козметиката са изследвали чудотворните свойства на растенията. Лекарите на древен Китай са вярвали, че кожата е “огледало на душата”, че отразява хармонията между двата универсални принципа – Ин и Ян, съществуващи в човешката душа. “Външна красота се ражда от вътрешната красота” – основен принцип на китайската философия, съгласно която някои растения проявяват същността ин, а други – ян. Растения, отразяващи същността ян са носители на енергия, която стимулира регенерацията на клетките, има подмладяващи свойства и предотвратява появата на бръчки. Растения, отразяващи същността ин, възстановяват липидната бариера на кожата и я правят по-еластична. Използването на козметични продукти, съдържащи съставки ян, възстановяват кожата.

Овладяването на изкуството Козметика, винаги е било дело на посветени. По всяко време, жените са се стремили да изглеждат млади и привлекателни, да съхранят своята красотата до дълбока старост. Защо да не се възползваме от древната мъдрост, натрупана през вековете?

Основата на уникалната серия от козметични продукти за лицето Tibetan herbs са естествените съставки: етерични масла и екстракти от тибетски лекарствени билки, природна вода от лечебни източници.

Серия Tibetan herbs - козметика с тибетските билки -
Серия Tibetan herbs – козметика с тибетските билки – 35+
Билките вложени във формулата на серията Тибетски билки

Имат ярко изразени лечебни сили. Те се събират от хора, чрез специална методика. Събират се на ръка, в строго определеното време, което се ръководи от лунния календар. Това може да бъде рано сутрин или през нощта, но винаги когато билките са най-пълни със сили и жизнена енергия. Събирането на билките се извършва във високите екологично чисти райони на Тибет.

С помощта на новите технологии, използвани в производството на серията, растителната суровина е внимателно обработена. Това позволява не само да се запазят, но също така и да се засилят лечебните свойства на билките.

Финото съчетание на растителни екстракти и етерични масла прави продуктите от серията Tibetan Herbs ненадмината в своята ефективност. Козметичните средства Тибетски билки оказват положителен ефект върху кожата в две направления: чрез директен контакт с нейните полезни компоненти и по пътя на възбуждане на рефлекторните рецептори чрез ароматни масла.

Многокомпонентния растителен комплекс, който е част от козметиката Tibetan Herbs, подобрява регенерацията на клетките, има подмладяващ ефект, предпазва от бръчки, възстановява липидната бариера на кожата, прави я по-здрава и по-еластична.

Козметиката на основата на природни билки както никоя друга способства за разкриване на естествената красота на жената. Лечебни растения, съхранили енергията на слънцето и силата на природата, запазват свежестта и еластичността на кожата в продължение на години. Серия Тибетски билки се препоръчва за употреба след 35 години.

Прочетете още:
Козметични серии и средства TianDe в грижа за лицето


С етикети , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *