Чудото колаген забавящо стареенето – серия Collagen active


Серия Collagen active (Колаген актив) – козметика с колаген и хиалуронова киселина.

Всяка жена желае да остане млада и привлекателна толкова дълго, колкото е възможно. За съжаление реалността е друга, процесът на стареене е необратим и бръчките все някога се появят. Защо се случва това и как този процес се влияе от наличието на колаген? Какво е колаген? Всички тези въпроси притесняват дамите, защото те искат да запазят своята кожа свежа и да спрат нейното увяхване.

Колагенът е лепилото, което свързва тялото ни. Всички съединителни тъкани на нашето тяло са почти 80% съставени от този протеин. Без него тялото просто би се разложило на клетки. И именно намаляването на обемите му в тъканите води до загуба на еластичност и твърдост на кожата. С други думи, започва стареенето. Процесът стартира още след 25 години, но очевидните промени настъпват едва на 35: епителът е по-слаб, косата е по-тънка, кожата не е толкова еластична, както преди.

Може да се говори безкрайно за причините затова. Околната среда, ултравиолетовото лъчение, токсичните вещества, тютюнопушене, стрес и големи физически натоварвания. Но дори и производството му да намалее, то може да бъде коригирано. Чрез храната и козметика.

За човешката кожа

Серия Колаген Актив за лице - козметика с колаген 35+Човешката кожа се състои от три слоя – епидермис, дерма и хиподерма. Дермата е съставена от 75-80% колаген и играе ролята на рамка, която осигурява еластичност, якост и разтегливост на кожата. Колагеновите влакна запълватат междуклетъчното пространство и поради високата  хидрофилност задържат около себе си  молекулите на водния гел, състоящ се от гликозаминогликани.

Еластичността и устойчивостта на дермата се определя от състоянието на влакната колаген и еластинин (напомнят на пружина), както и от качеството на водния гел, образуван от гликозаминогликаните. Ако тази “пружина” отслабне или гелът не задържа влага, кожата започва да губи еластичност и се отпуска, провисва. По този начин, се образуват големи гънки, например назолабиалните.

В младата кожа

 

Серия за лице - козметика с колаген 35+

Kолагеновите влакна и гликозаминогликан гелът се актуализират постоянно. Но с възрастта актуализацията на междуклетъчното вещество на дермата е по-бавно, натрупват се увредени влакна, а количеството на гликозаминогликан гела постоянно намалява. При това влакната прекалено се втвърдяват, намалява тяхната хидрофилност, увеличава се тяхната скованост и чупливост. Външното отражение на тези процеси е вяла, отпусната, нееластична кожа – с гънки и бръчки.

Колагенът е сложен естествен полимерен белтък,  молекулата на която се състои от три усукани протеинови вериги, преплетени в цялостната спирала. Всяка една от тях съдържа по ~19 незаменими аминокиселини. Поддържането на гладкостта на кожата и забавяне образуването на бръчки се определя от разстоянието между отделните вериги на колаген молекулата.

В младата кожа разстоянието е доста голямо и тя изглежда еластична. С течение на времето поради външни фактори (ултравиолетова радиация, токсини, стрес, и т.н.), както и физиологични промени в кожата, разстоянието между структурните елементи на колагеновите молекули намалява постепенно, при което кожата губи своята еластичност, изтънява, “провисва”, променя се овала на лицето. Това се случва, когато трите вериги се приближат една към друга доста близко.

След 35 годишна възраст

Човешката кожа търпи промени – намалява нейната еластичност. Причина – натрупване на нееластичен колаген. Първият сигнал затова, че възпроизводството му е нарушен, са появата на немимически бръчки. През първите пет години след настъпването на менопаузата, кожата губи около 30%  колаген. Поради това е изключително важно в този период да се използват козметични продукти, специално адаптирани към възрастта със съдържание на висококачествен колаген.

Молекулата на колагена има големи размер и високо молекулно тегло, поради това не може да проникне в кожата. В това естествено състояние  приложен върху кожата чрез козметичен препарат остава на повърхността ù, образувайки въздухопропускаща,  водозадържаща бариера. Ето защо, не преработения колаген има добър ефект, когато се използва като маска.

Серия Колаген Актив за лице - козметика с колаген 35+
Серия Колаген Актив за лице – 35+

Хидролизиран колаген

С цел да се “въведе и внедри” колагена в кожата, се използва така наречения колаген хидролизат (хидролизиран колаген). Получаването на хидролизиран колаген е уникална патентована мембранна технология. Същността ù се състои в следното: първоначално трипептидните вериги в колагеновата молекула се разплитат, след това по специален начин се разделят на отделни малки структурни фрагменти (колаген хидролизат) и в последния етап – чрез мембранна технология се разделят на колагенови фрагменти с такава дължина, която се усвоява от кожата на 100%. Използването на тази технология дава възможност за получаване на колаген хидролизат с недостижимо качество и висока чистота. Прониквайки в кожата, нискомолекулярните колагенови фрагменти така се ориентират в пространството, че блокират конвергенцията (сближаването) на трите колагенови вериги на човешката кожа, което води до забавяне на процеса на стареене и образуването на бръчки.

В дълбоките слоеве на кожата нискомолекулярните фрагменти могат да се включат в метаболитни реакции. С това се обяснява подхранващия и възстановяващ ефект на колагеновата козметика. Освен това, някои нискомолекулярни производни (аминокиселини) намиращи се в роговия слой, може да задържат вода и овлажняват кожата.

След нанасянето на колагеновото средство върху кожата се образува много тънък газопропусклив филм, който помага за натрупването на влага в подкожната тъкан. Според последните научни изследвания, излишната влага в тъканите насърчава засилена протеолиза, което означава унищожаване на протеинови структури и задействане на механизъма за синтез на нов колаген. По този начин се осъществява обновяване на основните структури на кожата с нейното общо подмладяване.

Хидролизиран колаген се използва като специален хранителен компонент за уморена и загубила своята жизненост кожа. Той органично се съчетава с хиалуронова киселина, D-пантенол, антиоксиданти, масла и растителни екстракти, които влизат в състава на козметичните средства от серия Колаген актив.

След 45 годишна възраст

С появата на хормоналните промени кожата се променя, губи своята жизненост. Поради това е наложително в този момент да се използва козметични продукти, специално разработени за хормоналните изменения, настъпващи в тялото. Серията въз основа на колаген на компания TianDe отговаря на основните изисквания на жените, ефективно решава проблема със стареенето на кожата чрез използване на съвременни технологии. В състава на иновативната серия Колаген актив са вложени уникални активни съставки, които осигуряват овлажняване, подхранване и регенериране на кожата, предотвратяват проявите на възрастовото стареене.

Серия Колаген Актив за лице - козметика с колаген 35+
Серия Колаген Актив за лице – козметика с колаген 35+

Често задавани въпроси за серията Колаген актив:

Кожата трябва сама да произвежда колаген. Козметиката с хидролизиран колаген не блокира ли естествения процес на производство на колаген в кожата?

В процеса на стареене колагенът променя своята структура, но не изчезва. Фрагментите на хидролизирания колаген се явяват “градивните елементи”, които се включват в синтеза на собствения колаген в кожата и предотвратяват възрастовите измемения в структурата на кожата.

Колко часа преди сън трябва да се прилага козметика с колаген?

Можете да приложите крема 1-2 часа преди лягане. Трябва да се отбележи, че след 23 часа кожата почива, кремът няма да свърши своята работа и ще „лежи” на лицето през останалата част от нощта.

Кои са активните съставки, които могат да се използват за намаляване на назолабиални гънки и бръчки по челото?

За да се премахнат бръчките, добре е да се използват вещества, които влияят на производството на колаген. В тази козметичната серия се използват фрагменти от колагеновите молекули с  точно определена дължина и молекулно тегло, които на 100% се абсорбират от кожата на човека и оказват незаменима подкрепа за забавяне процеса на стареене и образуване на бръчки.

Прочетете още:
Козметични серии и средства TianDe в грижа за лицето

За сайта tiande1.eu
Онлайн магазин TianDe – продукти за здраве и красота

С етикети , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *