Секрет от охлюви и серия Snail secret


Серията Snail secret – козметика със секрет от охлюви (муцин)

Сигурно сте забелязали, че охлювите пълзят върху кожата на мускулестия си крак през всякакви препятствия – камъни, трънаци, дори и натрошени стъкла? А да сте виждали охлюв с рани по кожата? Не сте, и няма да видите! Как обаче екстрактът от охлюви и охлювният секрет могат да повлияят и разкрасят човешката кожа? Факт е, че охлювният секрет и човешката слюнка имат сходна основа – муцин. Богатият и балансиран набор от природни вещества в охлювите и сходството в белтъчната структура на кожата, правят охлювният секрет и екстрактът от охлюви да действат така добре на хората, както и на самите охлюви.

Филтрираният охлювен секрет се нарича още муцин от охлюви – най-известната и популярна козметична съставка последните няколко години. Козметичните средства със секрет от охлюви се превърнаха в хит на пазара. Каква е тайната на охлювния секрет?

 Малко история

За всяко вълшебно средство има легенда. А за охлювния секрет тя е такава:
Във фермите на Южна Америка от дълго време събират охлюви за френската кухня. През 1980 г., един от чилийските фермери, г-н Баскунян забелязал, че кожата на ръцете на работниците, събиращи охлюви, изглежда млада и гладка, въпреки агресивното влияние на слънцето. Освен това различните наранявания по тях зарастват много бързо и без следа.

Изследванията и откриване на формулата са отнели 15 години и през 1995 г. под името „Elicina“ е бил пуснат в продажба, първият възстановяващ кожата крем с филтриран охлювен секрет.

Секрет от охлюви и серия Snail secret

 Действие на филтрирания охлювен секрет:

предпазва кожата от увреждане под действието на ултравиолетовото лъчение и забавя стареенето, благодарение на съдържащите се антиоксиданти в него;
намалява дълбочината и видимостта на мимическите бръчки, изглажда текстурата на кожата;
ускорява заздравяването на увредената тъкан;
възстановява еластичността на кожата;
помага за предотвратяване на келоидни белези при заздравяването на различни кожни лезии;
предпазва и премахва белези от акне и стрии;
подобрява състоянието на кожата при тийнейджъри и възрастни с акне;
предпазва кожата от вируси и инфекции;
облекчава състоянието на кожата при розацея и дерматити.

 Състав на филтрирания охлювен секрет:

Охлювния секрет се състои от вода и муцин – сложен протеин (гликопротеин), който има уникални свойства и изпълнява важни биологични функции.

У охлюва, муцинът отговаря за регулиране на минерализацията и формирането на на неговата черупка. Охлювите произвеждат два вида слуз, единия от които помага на охлюва да се движи, намокряйки повърхността. Вторият вид секрет се отделя от специални жлези в отговор на физически стрес или увреждане на черупката. Тя е по-гъста и плътна, съдържа протеини, полизахариди (включително хиалуронова киселина), минерални соли и активно стимулира регенерацията на клетките, възстановява неговата „къща“. Този втори вид охлювен секрет е съставка в козметиката.

Този естествен балсам е богат на алантоин, естествени протеини, витамини, колаген, еластин и гликолова киселина, захариди, бактериофаги и може да се счита за хипоалергичен, недразнещ кожата и подходящ за хора с чувствителна кожа, реагираща със зачервяване при контакт с ретиноиди или алфахидрокси киселини. Освен всичко, секретът от охлюви е не само ефективно, но и безопасно козметично средство, поради пълната си съвместимост с живите клетки.

 Как се получава муцина от охлюви?

Днес, за получаването на муцин се използва „хуманен“ начин, при който охлювите остават непокътнати. Те са подложени на физически ефекти (ротация и вибрации във специални въртящи се контейнери) в лаборатории под строг контрол. В резултат на тази атракция те повишават отделянето на секреция. Това е естествена тяхна реакция в отговор на стреса. Отделената слуз се събира чрез голямо количество вода, филтрира се и се обработва чрез центрофуга за почистване от различни замърсители.

Този процес не причинява никаква вреда на охлювите и не влияе на терапевтичната ефективност на слузта.

Секрет от охлюви и серия Snail secret

Серия Snail Secret
 Защо муцинът е толкова ефективен?

Структурната матрица и съставящите компоненти на охлювната кожа (колаген и еластин) са подобни на човешката, но имунната система на охлюва е сформирана преди хиляди години и имунния отговор на различни въздействия е различен от този при човека. На увредената кожа и на атаките от микроби, тялото на охлювът не реагира с вътрешно възпаление. 

Той овлажнява кожата си чрез слуз, която съдържа антимикробни пептиди, антиоксиданти и медни пептиди, които предизвикват подредена регенерация на клетките.

Охлювеният муцин също така има способността да стимулира активността на фибробластите (клетките отговорни за образуването на извънклетъчната матрица, колаген и еластин). С възрастта и под въздействието на слънчевата активност, количеството на фибробласта намалява, дермата губи своята структурна цялост и стават видими признаците на стареене – загуба на еластичност, отпуснатост на кожата, бръчки, разширени пори. Филтрираният охлювен секрет стимулира образуването на колаген, еластин и хиалуронова киселина, намалява активността на свободните радикали. Клинично доказано е, че използването на козметика от охлюви значително подобрява външния вид, гладкостта и еластичността на кожата, намалява бръчките с 29%, а тяхната дълбочина с 16%.

Ето защо секретът от охлюви ефективно влияе както на основните проблеми на кожата, свързани с фотостареене и възрастови промени, така и на повърхностни  проблеми свързани с акне, розацея, бактерии, вируси и други агресивни външни фактори.

Серията Snail Secret на компания TianDe, съдържа следните козметични средства:
Многофункционален крем за лице със секрет от охлюви,
Многофункционален крем за очи със секрет от охлюви,
Маска-мулаж за лице със секрет от охлюви,
Възстановяващ тоник-бустер за лице и подмладяващ крем-бустер за ръце със секрет от охлюви.

Прочетете още:
Козметични серии и средства TianDe в грижа за лицето


С етикети , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Power by

Download Free AZ | Free Wordpress Themes