Перлен прах – лечебни свойства


Перлен прах – за здрава и с блясък кожа!

“Сълзите на морето”, “Застинала  капка дъжд”, “Вкаменената Луна” – както и с много други имена е наричана  морската  ​​перла.

Съществува вярване, че накитите с перли помагат при заболявания на бъбреците, черния дроб, храносмилателната система. Имат благоприятен ефект при хипертония. За лечебни цели се използва също “перлена” вода, в която през нощта са престояли няколко перли. Смята се, че тази вода помага при кървящи венци и хемороиди, полезна е при лечение на конюнктивит. Може да лекува камъни в жлъчката. Перлите се използват за лечение на катаракта и други очни заболявания. Древните китайци ги използвали за усилване на зрителната острота, както и за лечение на заболявания на ушите.

В дълбока древност

В известния трактат на тибетската медицина “Чжуд-ши” се казва, че перлата помага при загуба на паметта, нервни разстройства и нервна слабост.

Перлите са добро кръвоспиращо средство. Ето защо, били използвани под формата на прах и настойки при кървене от венците, повръщане на кръв, хемороиди.

Перли на прах можело да се закупят от всяка средновековна аптека до XVIII век. На това средство била приписвана лечебна сила, която помага при всякакво заболяване. Минералите, съдържащи се в перлите наистина могат да имат стимулиращо и укрепващо действие върху човешкото тяло. През Средновековието, на децата, страдащи от анемия, давали мляко със стрити перли.

Продукти с перлен прах
Козметика с перлен прах или екстракт от перли

Днес, все по-често се продава перлен прах и перлена пудра, която се препоръчва за козметични цели. Използва се като хранителна добавка за лечение на кожни заболявания и за ускоряване заздравяването на рани, изгаряния и др.

Съвременните медици са намерили научно потвърждение затова, а днешната жена може да се възползва от козметичните продукти на Компания TianDe на основата на перли. С голяма популярност се ползват кремовете и маските с перлен екстракт, който стяга кожата и позволява дори и на зрелите дами да изглеждат по-млади.

Такива например са:
разтворимата маска Перлена пудра,
фреш маска за лице Краставица,
платинена пептидна маска филм за лифтинг на лицето,
паста за зъби Натурални океански перли,
крем за ръце с плацента и перли,
крем за ръце Слънчеви маслини,
дневен и нощен крем с морски колаген.

Перлен прах в козметиката
Козметика ТианДе с 100% натурален перлен прах
Химичен състав на перлите

Белотата и нежността на перлата се предава на кожата, прави я сияеща. Заслуга затова има органичното вещество конхиолин, понякога го наричат перлен протеин. Конхиолинът е рогообразно органично вещество, вид протеин, който се съдържа във външния слой на раковините и перлените миди.

Компания TianDe предлага на своите клиенти и Гел за зъби “Естествени океански перли и Гел за зъби “Течен калций. Вложената в геловете за зъби технология за избелване White Bond с естествени перли на прах, ефективно премахва пигментни петна, възстановява естествената белота на зъбите, без да уврежда емайла.

Като цяло, перлите съдържат приблизително 86% калциев карбонат, 12% конхиолин и 2% вода. В състава на  конхиолина влизат 22 вида аминокиселини – основен материал за създаване на нови здрави клетки (метионин, глутаминова киселина, глицин, аланин, аспарагинова киселина, и др., 18 микроелементи като Al, Cu, Mn, Na, Zn, Se, Ti, Sr и др.) Той също така съдържа глюкоза, укрепваща мускулите на лицето, витамини B, D и протеини.

Суровина за козметиката са  нискокачествени перли, отпадъци от перлени бижута /при златарско производство/и седеф от черупки на перлени миди.

Перлен прах в козметиката
Маска за лице със 100% натурален перлен прах
Перлен прах

Ценен компонент в козметиката. Кремът с перлен прах засилва  защитните сили на клетките да активира  вялата и уморена кожата, подобрява нейната имунна способност и жизненост, хидратира и подхранва  дълбоките слоеве на кожата, дава на кожата свежест, еластичност, матовост, копринен и здрав блясък.

Перлен крем

Природен избелител /премахва тъмните петна и луничките/, овлажнява и рехидратира. Кремът, съдържащ естествена перла на прах, потиска образуването на меланин (пигмент на кожата), като по този начин изсветлява кожата, овлажнява, изглажда фините линии и бръчки, помага да се възстанови здравословен блясък на кожата. Перлата изпълнява ролята на филтър за ултравиолетови лъчи, защитава кожата от слънчево изгаряне и повишена пигментация. Следователно, употребата на такъв крем осигурява естествено, постепенно и стабилно изсветляване на кожата, придавайки ù красота и сила.

Продуктите, създадени на основата на естествени перли, в козметиката се използват главно като средство за подмладяване и забавяне процеса на стареене.


С етикети , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *