Мангостин – за здраве и красива кожа!


Мангостин – наричан още „Кралицата на плодовете“. Козметика с мангостин

Родината на мангостиновото дърво е Южна Азия, а в наши дни се среща предимно в Камбоджа, Тайланд, Малайзия, Китай, Индонезия. Мангостинът, наричан още мангостан, гарциния, няма нищо общо с мангото, въпреки сходството в имената.

За да роди плодове, дървото трябва да бъде на поне 10 години. Нуждае се от влажен климат в тропическите низини, както и добре дренирана почва. Мангостинът най-често се отглежда в домашни градини, не е подходящ за голямо производство, поради редица трудности като бавен растеж например. Възможно е да се отглежда като оранжерийно или стайно растение, но задължително трябва да му се осигурят влага и топлина.

Мангостин
Мангостин – за здраве и красива кожа

Мангостинът или Garcinia mangostana е кръстен на френския изследовател Жак Гарцин. Самата кралица Виктория дава на този превъзходен по вкус плод титлата „Кралица на всички плодове“. В Азия мангостинът се консумира от векове, не само заради отличния вкус, но и поради редицата здравословни качества. Tози прекрасен плод с тъмно лилава кора и сладка бяла вътрешност, почитан на Изток e сравнително нов за Запада.

Подобно на други, плодът мангостин съдържа важни хранители вещества като витамин C, фибри, калий и дори някои биологично активни компоненти като катехини и проантоцианиди.

Онова, което го отличава е богатото съдържание на антиоксиданти, предимно намеращи се в корта на плода. Уникалният антиоксидантен състав се нарича „ксантони“. Лабораторни изследвания установяват, че ксантоните притежават антиракови, противовъзпалителни, антибактериални, противогъбични, антивирусни и антиоксидантни свойства. Тези свойства са полезни и за кожата –  намалява зачервяване, сухота и сърбеж, свързани понякога с акне или псориазис.

Козметика с мангостин
Мангостин – за здраве и красива кожа
В комбинация личен опит и научни изследвания, ето какво е обобщението на ползите от Кралицата на плодовете за здравето ни:

облекчава болката, благодарение на противовъзпалителните си свойства, които намаляват възпаленията, болката и ставните увреждания, свързани с артрит, както и болката, вследствие на физическа активност;
повишава прилива на енергия, без употребата на стимуланти;
укрепва стомашно-чревния тракт – облекчава диарията, запека;
помага при кожни проблеми. Може да се налага върху кожата при екзема, да „бори“ бактериите, които причиняват акне, помага за заздравяването на рани;
намалява нивата на кръвната захар при диабет тип 2, като прави инсулина по-ефективен;
спомага при борбата със свободните радикали и уврежданията, нанесени от тях, които водят до клетъчни мутации – рак и туморен растеж;
защитава мозъка и нервната система. Много полезен при болест на Паркинсон и Алцхаймер;
понижава нивата на депресия и чувство на тревожност;
подобрява зрението, може да предотврати развитието на глаукома;
ефективно средство срещу алергии, подпомага имунната система;
намалява мазнините, подпомага за поддържане на здравословно тегло.

Плод мангостин
Мангостин – за здраве и красива кожа

Съвсем неотдавна мангостинът бе обявен за една от 5-те супер храни в света. Това въобще не е случайно, имайки се предвид огромните количества фитонутриенти. Този благородник сред плодовете е истинско лечебно чудо. Така че опитайте мангостин днес, ако не сте го направили вече.

Компания TianDe предоставя на жените по целия свят, възможността да се възползват от полезното действие на плода мангостин върху кожата – Многофункционалния, защитен крем за лице „Мангостин“. Забавете процесите на стареене, възстановете младостта, гладкостта и красотата на кожата! Серията козметични продукти ASIAN BEAUTY, компанията разработва, като  използва най-добрите традиции на източната козметология и уникални растения от Азия!

Тайната на азиатските красавици е разкрита!


С етикети , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *