Белия планински лотос и серия Zhenfei perfect


Серия Zhenfei perfect (Женфей перфект) с бял планински лотос – красиви като принцеси! 

Огледалото… Говори за нашия външен вид, настроение, здраве … възраст. Много бихме искали да изтрием последния елемент в списъка, защото всяка жена дълбоко в сърцето си, иска да бъде вечно млада принцеса. Но как да обясним това на огледалото?

Специалистите на компания TianDe знаят един сигурен и най-важното, достъпен за всеки начин! Нуждаете се от едно цвете, което от древни времена е издигнато в култ в страните на Изтока – планинския лотос!

Легендата

Според китайските поверия, това растение, за възхвалата на което са създадени голям брой произведения на изкуството, е символ на слънцето и олицетворява съзиданието, възраждането и чистота. Древната мълва достигнала до наши дни, разказва за фантастичния ефект от лотосовата ароматотерапия – хора, които я провеждат в продължение на 2-3 дни и вземат водни лотосови бани в спокойна природна среда, получават силен прилив на енергия в продължение на няколко месеца, избавят се от депресията и остават млади.

Колко очарователна е легендата за “прекрасната принцеса” (Женфей) от Китай! Красавицата била превърната в старица от ядосана, злобна вещица. Влюбен в нея храбър млад мъж, успял да развали магията. Доставил на любимата си еликсир от Лотос, пазен от планинския дух. Женфей била спасена!

За щастие, днес, за да използвате магическата сила на лотоса, не е нужно да изпратите своя любим на трудно и опасно пътуване до края на света. Достатъчно е да му кажете, че такива уникални продукти, произведени на основата на екстракт от планински лотос, вече има. Те се наречат Женфей перфект и са на разположение във всеки офис на компания TianDe!

Белия планински лотос и серия Zhenfei perfect
Серия Zhenfei perfect (Женфей перфект) с бял планински лотос (35+)
Продуктите от Серия  Женфей перфект

Те се препоръчват за употреба след навършване на 35 години. В тези години на кожата е трудно да се противопоставя на негативното въздействие на околната среда. Бръчките стават видими, овалът на лицето загубва своята „яснота”, появяват се първите пигментни петна. Кожата постепенно повяхва и губи своята еластичност. Нека да видим кои са компонентите с вълшебно действие, влизащи в козметиката Женфей перфект които могат да преодолеят тези нежелани промени в нашия външен вид свързани с възрастта!

Основна активна съставка:

Бял планински лотос – земноводно, тревисто, многогодишно растение. Цветовете са едри, до 30 см в диаметър, с многочислени розови листа, които се издигат високо над водата на прави стъбла. В центъра на цветето са много ярко-жълти тичинки, които имат по-лек, но приятен аромат. 

Ботаниците, които отдавна изучават загадъчните свойства на лотоса, са забелязали факта, че на неговите листа и цветя никога не се задържа мръсотия и прах. Оказало се, че това свойство е обезпечено от присъствието върху повърхността на растенията на наноструктури и восъци. Влагата, която пада върху повърхността, поглъща прахта и се претъркулва, без да оставя следа.

Семената на Лотоса остават жизнеспособни в продължение на векове и дори хилядолетия. Има случаи, когато семената държани в музейните сбирки покълнали след 150, дори 200 години след събирането им. Ботаници от университета на Лос Анджелис посадили семена от лотос отлежали  1288 години и те покълнали. 

Белия планински лотос уникално растение, единственото което е цвете и плод. Като лечебно растение лотосът е известен в Китай в продължение на хиляди години преди Христа. Всички части на растението са широко използвани в китайската, виетнамската, индийската, арабската и тибетска медицина.

Белия планински лотос и серия Zhenfei perfect
Серия Zhenfei perfect (Женфей перфект) с бял планински лотос (35+)

Екстрактът от планински лотос има биологично сходство с кожата и способността да прониква в по-дълбоките слоеве на епидермиса. Благодарение на уникалния си химически състав той оказва регенериращо и тонизиращо въздействие на изтощената, уморена и “възрастна” кожата и укрепва междуклетъчните мембрани и кръвоносни съдове, увеличава кръвообращението, има силно изразено антиоксидантно действие, стимулира производството на колаген. Листата и цветовете на белия планински лотос съдържат флавоноиди (кверцетин, изокверцетин, рутин), левкоантоцианидини, алкалоиди, палмитинова киселина и пептиди. Семената съдържат ензим, който предпазва от стареене.

Ето как действат някои от тези вещества:

Биофлавоноидите – това са група от водоразтворими полифенолни съединения от растителен произход. В природата, много от тях са пигменти, които придават окраската на цветята и плодовете на растенията. Те осигуряват защита на растения от природни катаклизми, промишлено замърсяване, ултравиолетови лъчи и загубата на влага.

Биофлавоноидите не се синтезират в човешкия организъм, но тяхната структура е много подобна на химичната структура на естрогена, основният женски хормон. Поради тази прилика биофлавоноидите, понякога се наричат фитоестрогени. Те се съдържат в клетъчния сок ​​на листата, цветята, плодовете и корените на растения под формата на съединения, захари и органични киселини.

Растенията с високо съдържание на биофлавоноиди отдавна се използват за поддържане на здравето и красотата. Това е свързано с широкия спектър на тяхната биологична активност. Изследване на свойствата и механизмите на действие на растителните флавоноиди е процес, минал много столетия.

Изследванията са показали, че те имат противовъзпалително, витаминизиращо действие, укрепват кръвоносните съдове, нормализират мастната и протеинова обмяна в клетките, а при това са напълно нетоксични и неалергични. Напоследък има доказателства, че някои биофлавоноиди – производни на рутина – помагат за поддържане на здравето и младостта на кожата, за предотвратяване на преждевременното стареене. Друга много важна функция на биофлавоноидите се крие във факта, че те са в състояние да се свързват с колагеновите влакна и да ги стабилизират, предотвратяват образуването на нежелани реакции между аминокиселините, поради които кожата губи своята еластичност;

планински лотос, женфей перфект
Серия Zhenfei perfect (Женфей перфект) с бял планински лотос (35+)

Ензимите са сложни протеини, които участват във всички процеси, протичащи в клетките на нашето тяло. Това са биокатализатори, които ускоряват химическите реакции. Без тяхното участие, химичните реакции в тялото ще протичат толкова бавно, че живота ще е просто невъзможен. Във всяка секунда в организма настъпват милиони химически реакции – без ензимите, тези процеси ще протичат в продължение на стотици години!

Ензимите, които се използват в козметиката от новото поколение, могат да се „сприятелят” с кожата, тъй като са вещества, подобни на нея по състав. Помагат за премахване на мъртвите клетки, почистване на повърхността на кожата от външно замърсяване и емисиите на мастните жлези и предлагат достъп на кожата до кислород. Ензимите способстват за регенерацията на протеини, включително колаген и еластин, и по този начин удължават младостта на кожата;

Алкалоидите са добър стимулатор за имунитета.

Палмитиновата киселина – една от най-често срещаните в природата мастна киселина, идеален компонент в козметиката, удължава младостта.

Други активни съставки на козметиката Женфей перфект:

 Алфа-хидрокси или плодови киселини, се получават от различни природни продукти:
гликолот захарна тръстика;
млечнаот домати и кисело мляко;
яблачнаот ябълка;
виненаот грозде и вино;
лимоненаот цитрусови плодове.

Преработени в козметичните продукти, киселините лесно се разтварят в междуклетъчното пространство, правят епидермиса на кожата мека и нежна, изглаждат бръчките и повишават съдържанието на влага в кожата. В резултат на тяхната употреба, се подобряват качеството на еластични влакна и по-голямата плътност на колаген, избледняват старчески петна, намаляват броя на черни точки и акне.

Съвременната козметология твърди, че хиалуроновата киселина е в състояние да обърне в обратна посока нашия биологичен часовник. Тя присъства в състава на всички живи организми. Нейните молекули са като гъби, привличат и задържат водата, придават обемност на кожата. Голяма част от нашата собствена хиалуронова киселина се намира в кожата, но нейното количество с възрастта намалява.

Хиалуроновата киселина се образува на повърхността на кожата в непрекъснат слой, който поддържа естествената влага, без да се нарушава газообмена с околната среда. Полимерната мрежа, която хиалуронова киселина образува на повърхността на кожата, позволява на биологично активни вещества, които са в състава на козметичните продукти, по-дълго да се задържат на нея, повишава вероятността, че те ще проникнат в епидермиса. Използването на хиалуронова киселина в козметиката може да се нарече естествен път към съвършенството. Тя е напълно съвместима с кожата и не предизвиква алергични реакции и раздразнения.

Белия планински лотос и серия Zhenfei perfect
Серия Zhenfei perfect (Женфей перфект) с бял планински лотос (35+)

Аминокиселини – изключително важни вещества за нашето тяло, от които се образуват протеините. За жизнената дейност на тялото са нужни 22 аминокиселини, 8 от които не могат да бъдат синтезирани в тялото. Кожата е в състояние да поеме аминокиселини, поради тяхното ниско молекулно тегло.

Попадайки в клетките на кожата, те се включват в процеса на протеиновия синтез на колаген и еластин. Колагенът формира съединителната тъкан на кожата, правейки я стегната и еластична, еластинът позволява на кожата да се разтяга и след това да връща предишната си форма. С възрастта, белтъчния състав на кожата се променя, което води до загуба на нейната еластичност и бръчки. Аминокиселините стимулират синтеза на колаген и еластин, предотвратяват образуването на междумолекулни кръстосани връзки на колаген, образуват хидратиращ и защитен слой върху повърхността на кожата.

Серия Женфей перфект – действие

Благодарение на богатия и балансиран състав, средствата от серия Женфей перфект нежно хидратира и подхранва кожата, предотвратява развитието на розацея, има силен антиоксидантен ефект, стимулира производството на колаген, увеличава еластичността, стяга и тонизира кожата, защитава кожата от неблагоприятните въздействия на околната среда. Всички средства по състав съответстват на липидния и киселинно-алкалния баланс на кожата и подпомагат за нормализиране на нейната работата.


С етикети , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *