Овча плацента – магически еликсир за младост


Козметика с овча плацента за гладка и красива кожа!

Плацентната козметика – еднa от новите на козметичния пазар, чиято поява се дължи на развитието на медицината, генното инженерство и биотехнологии. Ето защо тя може да се наречекозметика от новото поколение”.

В действителност, както често се случва, новото е добре забравеното старо. За чудодейните средства с плацента са знаели още в Древен Египет. На основата на женска плацента, средновековните лечители са приготвяли “подмладяващи отвари” за придворните дами. Забележителните свойства на плацентата са били известни и на Клеопатра, за магическата привлекателност на която има много легенди. Какви ли не победи са приписвани на Кралицата на Египет, само защото била толкова красива! И умна – също! Тя е знаела как да съхрани бързо изплъзващата се младост! Не само тя – френската кралица Мария Антоанета, музата на Тургенев – Полина Виардо също.

История и открития

Развитието на козметологията е дало възможност да се анализира съставът на средствата, които традиционно са се използвали в народната медицина. Да се определят в тях активните компоненти, да се предполага механизма на тяхното действие. Естествено е, че средствата, които исторически се ползват с репутацията “магически еликсири за младост”, са станали обект на голямо внимание и изучаване в козметологията.

През 1912 г. швейцарския учен професор Кар, открил за първи път в овчата плацента вещество, което може да стимулира делението на нови клетки. Това било само началото на плацентното изследване. През 1943 г. японският учен Шан Тао изолирал екстракт от овчата плацента.

През 1980 г. професор Каролинг (отново швейцарец) първи изпитал екстракта от овча плацента върху човека. Той го инжектирал венозно, което явно засилило у пациента делението на клетките на кожата. В същото време били пуснати първите научно създадени козметични средства на основата на екстракт от плацента. Това са кремове, маски, продукти за грижа за косата – чрез които жените поддържали естествената си красота. Използването на плацентата в козметиката довело до добро проучване и в страни като САЩ, Франция, Япония. Същото се отнася и за Русия.

Повишен интерес към средствата с плацента в Русия се забелязва през 1990 г., когато новата технология била тествана и внедрена в предприятия за механично извличане на протеини. Медицината и козметологията получили средство – плацентна емулсия. Малко по-късно в Русия се появява хидролизираната плацента. Технологията на нейното производство се основава на киселинно или ензимно въздействие върху плацентата.

Хидролизираната плацента е в основата на почти всички елитни международни козметични и лекарствени продукти, получени на основата на плацента.

Пречистване на суровата овча плацента

Подмладяващите свойства на плацентата са известни от древни времена, но използването ù в промишлен мащаб започна наскоро. Трябва да се каже, че преди да се получи материал, който е подходящ за козметично използване, плацентата минава през няколко етапа на пречистване. Плацентната тъкан в суров вид не може да бъде използвана за козметични и медицински цели.

В зората на своето появяване, козметиката основана на плацентни елементи не можела да се похвали с отсъствие на странични ефекти. Хормоните, съдържащи се в нея, причинявали дисбаланс на собствените хормони на организма.

Сега процесът е усъвършенстван. Хормоните, които са задължителни компоненти на плацентата отсъстват в готовия козметичен продукт, а подмладяващия ефект се дължи на обновяване на клетките на кожата. Баналния страх от това, че плацентната козметика е вредна и причинява странични ефекти и пристрастяване е нищо повече от спекулация. Привикване към нея не се наблюдава. В нейния състав влизат “сродни” за човека компоненти, които в съответствие с принципа на заместващата терапия, подменят остарелите клетки на кожата с млади.

С високо технологичния метод на молекулярна маркировка и екстракция, производителите добиват във висока степен пречистен екстракт, а това определя високото качеството на козметичния продукт. Методите на преработка на плацентата имат за цел не само нейното пречистване от потенциално опасни съставки. Също толкова важна задача е – запазване на всички компоненти, които определят нейната ценност.

Свойства на екстракта от овча плацента

С какво е уникална козметиката с овча плацента? Плацентата е свързващ орган на организма на майката с плода при бозайниците и човека в периода на вътреутробното развитие. Тя е склад на биологично активни вещества и микроелементи.

Екстрактът от плацента е уникален природен комплекс, който съдържа протеини, аминокиселини, въглехидрати, липиди, ензими, ненаситени мастни киселини, витамини и минерали. Той е мощен имунен стимулатор, който има благоприятен ефект върху клетъчната имуномодулация, блокира свободните радикали – една от причините за стареенето на клетките. В неговия състав влиза коензим Q10 – потенциален източник на енергия и мощен антиоксидант.

Една важна част от плацентния екстракт – глюканите, чрез които се усилва синтеза на колаген и еластин на кожата. В този богат природен комплекс влизат и нуклеиновите киселини, пробуждащи генетичната памет.

Козметика с овча плацента
Козметика с овча плацента – серия Sheep Placenta (35+)

За създадените козметични продукти базирани на овча плацента е характерна пълна съвместимост с компонентите на човешката кожа. И най-важното – биологично активните съставки на тези продукти забележително се усвояват и дават изразен ефект на подмладяване.

Колагенът (един от основните строителни протеини на дермата), който се съдържа в овчата плацента, по състав е много подобен на протеините на човешката кожа. Попадайки в кожата, екстрактът от плацента помага за укрепване на структурата на кожата, за синтеза на колагеновите и еластиновите влакна. Подмладяването се дължи на естественото стимулиране на метаболитните процеси, обезпечено от образуването на нови клетки. Веществата в плацентата заставят клетката “да си спомни младостта” на биохимично ниво. Те осигуряват възстановяване на кожата не чрез механично въздействие, а чрез образуването на нови, млади клетки.

Традиционната козметика може само частично да задържи необратимия процес на стареене, докато козметиката с екстракт от плацента, елиминира основната причина за промени в структурата на кожата и помага на организма да  събуди скритите си резерви.

Протичащите в кожата промени се отразяват на нейния външен вид: възстановява се здравия цвят на кожата, подобрява се твърдостта и еластичността на кожата. Изглаждат се бръчките, кожата е кадифена на допир, избледняват разширените венички, старческите петна, сухотата и лющенето. Екстрактът от плацента активира дишането на клетките на кожата и ускорява обмяната на веществата. В резултат на това предпазва кожата от процеса на стареене, подобрява притока на кръв към кожата. Осигурява достъп до основни хранителни вещества и способства за премахване на отпадъчните продукти на клетъчната дейност (например, натрупване на меланин и кератин).

Козметика с овча плацента

Основните предимства на плацентната козметика са нейните естествени съставки, хипоалергенност и добър козметичен ефект, което е важно за всяка жена. Ето защо, много жени предпочитат именно тази козметика. Козметиката, създадена на основата на овча плацента и съдържаща всички плацентни компоненти, е най-ефективното средство за подмладяване на лицето. След приключване на курса на използване на плацентната козметика, не възниква ефект на “връщане към предишното състояние”, тъй като възстановените клетки на лицето, образно казано, са започнали нов живот.

Заслужава да се отбележи, че голям процент на концентрация на екстракт от плацента, не е гаранция за ефективност. Специалистите смятат, че не трябва да надвишава 5%. Много по-важно в козметиката е съдържанието на съвременните специални компоненти, които осигуряват “транспорта” на активните съставки в кожата.

В състава на козметичните продукти от плацентната серия TianDe влизат активни съставки, които подобряват действието на екстракта от плацента:

Свободни аминокиселини – основни компоненти на всички протеини, които са необходими за жизнената дейност на клетките на кожата. Малките молекули на свободните аминокиселини са в състояние да проникнат през клетъчната мембрана, за разлика от големи протеинови молекули. Веднъж попаднали в клетката, аминокиселините веднага се включват в процеса на синтез на собствени протеини. Това позволява възстановяване еластичността и здравината на кожата, подобряване на външния ù вид. Точно те осъществяват директна доставка на голямо количество активни съставки в дълбоките слоеве на кожата.

Витамините С и Е са мощни антиоксиданти. Възпрепятстват прекисното окисление на мембранните липиди, което води до увреждане на клетъчната мембрана. Витамините С и Е подобрявт еластичността на кожата, способстват за увеличаване на тургора, подобряват текстурата на кожата. В допълнение, витамин E се използва като естествен UV филтър.

Алфа-хидрокси киселини (плодови киселини) нежно ексфолират старите кожни клетки, подобряват тена, имат силен хидратиращ ефект. Увеличат еластичността на кожата.

Екстракт от водорасли е източник на важни минерали, въглехидрати и антиоксиданти. Също така и на биологично активни вещества, които стимулират синтеза на хиалуронова киселина в кожата, подобрява нейната еластичност и влага.

Естествен овлажняващ фактор – патентован хидратиращ комплекс от хигроскопични увлажняващи вещества, който се адаптира към нуждите на човешката кожа, предпазва я от загуба на влага. Той има важна роля в хидролипидния баланс.

Ензими – протеинови вещества, които са био катализатори и участват във всички процеси протичащи в клетките. Благодарение на тях се осъществява транспорт, връзка и баланс на аминокиселините по определена програма, присъща за конкретна клетка.

Козметика с овча плацента
Козметика с овча плацента – серия Sheep Placenta (35+)
И така, козметичните средства в плацентата серия TianDe:

✅ Почистват идеано кожата от всякакви замърсявания и мазни депа;
✅ Имат значителен лифтинг ефект;
✅ Имат биостимулиращ ефект върху клетките на кожата;
✅ Стимулират синтеза на собствен колаген;
✅ Добре подхранват и овлажняват кожата;
✅ Подобряват кръвообращението в горните слоеве на кожата, което води до повишаване на жизнения ù тонус;
✅ Намаляват възпаление и подуване;
✅ Възстановяват функциите на кожата;
✅ Притежават антиоксидантни и имуностимулиращи свойства.

Тази серия може да бъде полезна за жените от всяка възраст с кожа, склонна към сухота. Може да използвате тази козметика и на 20 години, тъй като екстрактът от овча плацента повишава устойчивостта на кожата срещу агресивни влияния на околната среда. Въпреки това, на тази възраст все още са големи собствените защитни сили и няма голяма нужда да се включат допълнителни стимулиращи агенти. Затова е достатъчно два пъти в годината да се извършват превантивни курсове с продължителност не повече от 15 дни.

При 30-годишните, бръчките стават все по-видими. Важно е да се започне борбата с тях още от първия ден на тяхното възникване и да се предотврати тяхното задълбочаване. Благодарение на революционните открития в областта на козметологията и производство на козметически средства, състава на които са „родствени” за кожата, имате всички шансове да спрете появата и засилването на вече образуваните бръчки, както и за дълго да съхраните своята красотата.

Плацентната серия TianDe включва следните козметични средства:

Пилинг за лице, на основата на плацентата, (10301)
Съдържа екстракт  от плацента, аминокиселини, колаген, алфа-хидрокси киселини, витамин комплекс, деминерализирана вода.

Заглаждащ крем, (10302)
Съдържа екстракт от овча плацента, избелващи съставки, билкови екстракти, аминокиселини, деминерализирана вода.

Регенериращ крем за лице против бръчки, (10303)
Съдържа екстракт от овча плацента, витамин Е, витамин С, растителни екстракти, деминерализирана вода.

Овлажняващ крем с подхранваща основа, (10304)
Съдържа екстракт от овча плацента, аминокиселини, витамини C и E, естествен овлажняващ фактор, ензими, деминерализирана вода.

Тонален крем, (10305)
Съдържа екстракт от овча плацента, екстракт от водорасли, аминокиселини, деминерализирана вода.

Крем за клепачи против бръчки, (10306)
Съдържа екстракт от овча плацента, аминокиселини, витаминен комплекс, полиненаситени мастни киселини.

Тоник за лице, (10308)
Съдържа екстракт от овча плацента, хамамелис, натриев хиалуронат.

Примерна програма за грижа за суха и нормална кожа над 35 години:

Почистване: Пилинг за лице, на основата на плацентата, (10301)
Хидратиране: Овлажняващ крем с подхранваща основа, (10304)
Подхранване: Регенериращ крем за лице против бръчки, (10303)
Защита: Тонален крем, (10305)

Прочетете още:
Козметични серии и средства TianDe в грижа за лицето


С етикети , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *